Parallelversie Wereld in Getallen 5 een feit! 14 januari 2021

Uit een eerder gehouden enquête is gebleken dat verschillende scholen behoefte hebben aan een aanpassing van een rekenmethode voor de reformatorische scholen. Uit diezelfde enquête bleek dat de meeste animo was voor de methode Wereld in Getallen 5 (WIG5), de papieren versie.

Na een uitgebreide verkenningsfase met Malmberg (uitgever WIG5) zijn in november jl. de handtekeningen gezet onder de overeenkomst, waarmee de komst van een parallelversie van WIG5 een feit is.
 
Inmiddels is er veel werk verzet en zal deze parallelversie beschikbaar zijn vanaf komend cursusjaar. De materialen zullen weer per drie jaar gedrukt en geleverd worden. Om de methode eind dit cursusjaar op de scholen te hebben, moeten we eind maart de opdracht aan de drukker kunnen geven. Hiervoor is het belangrijk de bestellingen van de scholen uiterlijk eind februari binnen zijn! De methode wordt half februari beschikbaar gesteld in onze webwinkel. Houd deze website in de gaten.
 
Over de materialen die bij de methode horen, de aanpassingen die gemaakt zijn bij de methode en de bestelprocedure geven we, samen met KOC Diensten, tweemaal een online informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn gratis te volgen door in te schrijven via onderstaand aanmeldformulier. Na aanmelding krijg je kort van te voren een link naar deze bijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomsten zal er ook ruimte zijn voor het stellen van vragen over de methode. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor directeuren, teamleiders, ib’ers of rekencoördinatoren in de school.
 
Wil je met het team aan de slag rond methodekeuze, of heb je andere vragen over de parallelversie van WIG5, neem dan contact op met Jeroen van Rumpt.

Heb je de bijeenkomst op 11 of 17 februari gemist? Kijk hem dan hieronder terug!

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.