Parallelversie Wereld in Getallen 5 een feit! 14 januari 2021

Uit een eerder gehouden enquête is gebleken dat verschillende scholen behoefte hebben aan een aanpassing van een rekenmethode voor de reformatorische scholen. Uit diezelfde enquête bleek dat de meeste animo was voor de methode Wereld in Getallen 5 (WIG5), de papieren versie.

Na een uitgebreide verkenningsfase met Malmberg (uitgever WIG5) zijn in november jl. de handtekeningen gezet onder de overeenkomst, waarmee de komst van een parallelversie van WIG5 een feit is.
 
Inmiddels is er veel werk verzet en zal deze parallelversie beschikbaar zijn vanaf komend cursusjaar. De materialen zullen weer per drie jaar gedrukt en geleverd worden. Om de methode eind dit cursusjaar op de scholen te hebben, moeten we eind maart de opdracht aan de drukker kunnen geven. Hiervoor is het belangrijk de bestellingen van de scholen tijdig binnen te hebben.
 
Over de materialen die bij de methode horen, de aanpassingen die gemaakt zijn bij de methode en de bestelprocedure geven we, samen met KOC Diensten, tweemaal een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn gratis te volgen door in te schrijven via onderstaand aanmeldformulier. Na aanmelding krijg je kort van te voren een link naar deze bijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomsten zal er ook ruimte zijn voor het stellen van vragen over de methode. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor directeuren, teamleiders, ib’ers of rekencoördinatoren in de school.
 
Wil je met het team aan de slag rond methodekeuze, of heb je andere vragen over de parallelversie van WIG5, neem dan contact op met Jeroen van Rumpt.

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
School of organisatie    
     
Bijeenkomst    
Ik meld me aan voor de bijeenkomst op:

     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.  

Meer nieuws

  • Begin met een gedicht - ook online!

   Ook in deze tijd van online lesgeven is het prima mogelijk om een les met een gedicht te beginnen. Je hebt dan een kort, maar mooi gezamenlijk moment met je klas. Het voorlezen kun je uitbreiden met een opdrachtje.

  • Webinars introductie burgerschapsonderwijs

   Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

  • We zijn er voor jou: gratis vragenuur onderwijs in coronatijd

   De tweede lockdown vanwege het coronavirus vraagt veel van ons. Op persoonlijk vlak maar ook in ons werk op school, naar leerlingen en naar collega-docenten. Driestar onderwijsadvies wil je daar graag bij helpen. Daarom starten vanaf volgende week de coronavragenuurtjes om je op weg te helpen met vragen, samen te sparren over onderwerpen waar je tegenaan loopt en je te inspireren met ideeën.

  • Rapportenvergadering: Zien!vo geeft inhoud

   Een bonte verzameling van activiteiten en meningen: de rapportenvergadering. Waar de een constructief probeert bij te dragen is de ander bijna in slaap gesukkeld. Weer een ander doet wat nakijkwerk, terwijl een vierde de tijd tot het weekend aftelt en alleen reageert als hem wat gevraagd wordt. Herkenbaar?

  • Ervaringsleren: proces belangrijker dan product

   Ervaringsleren bevordert de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van leerlingen. Het helpt kinderen ook om op een positieve manier samen te werken. Leerkracht Irma Pas van de Eben-Haëzerschool in Rhenen ging hiermee aan de slag. ‘Een leerling die vooraf riep ‘Juf ik weet niet wat ik moet doen’, komt later stralend vertellen dat het toch is gelukt. Daar doe je het voor!’