Opnieuw voor de klas? Kom naar de werkplaats voor herstartende leraren 25 mei 2018

Ben je al eerder werkzaam geweest in het onderwijs en sta je in 2018/2019 sinds langere tijd opnieuw voor de klas? Spijker je kennis dan bij in de werkplaats voor herstartende leraren.

Om tegemoet te komen aan de vragen die bij herstartende leraren leven, hun kennis uit te breiden en te verdiepen, hun vaardigheden verder te ontwikkelen en aan te sluiten bij hun persoonlijke kwaliteiten organiseert Driestar managementadvies professionele leergemeenschappen voor deze doelgroep.

Programma leergemeenschap

Het betreft een leergemeenschap van die ongeveer een halfjaar actief is. Binnen dit half jaar komen de deelnemers vier dagen bij elkaar. Tussen dag 2/3 en dag 3/4 ontvangt iedere deelnemer coaching on the job.

Aan deze leergemeenschap wordt een professionele coach gekoppeld die zowel op de dagen aanwezig en ook coaching on the job verzorgd. De dagen hebben in grote lijnen de volgende inhoud: behandeling van een inhoudelijk thema, intervisie en persoonlijke ontwikkeling. Iedere dag zal een bepaalde intervisievorm worden gebruikt om optimaal van elkaar te leren.

Voor de persoonlijke ontwikkeling wordt gevraagd eigen werk in te brengen door middel van video-opnamen. Er wordt uitgegaan van het principe 'uitbouwen waar je goed in bent, opbouwen waar je interesse ligt en compenseren of trainen waar zwaktes liggen'. Verder is een belangrijk principe het do-to-learn principe: leren door te ervaren.

Wat is een werkplaats?

Hoe sta jij als persoon in je werk? Weet jij al waar je écht goed in bent en weet je hoe je die kwaliteiten in kunt zetten en uit kunt bouwen? In de werkplaats, een professionele leergemeenschap van Driestar managementadvies, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat doe je samen met collega's die zich in ongeveer dezelfde ontwikkelingsfase bevinden. 

>> Schrijf je in

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".