Opleiding Taalcoördinator start in januari 2019 Geplaatst op 17 oktober 2018

Ben jij leerkracht, heb je affiniteit met taal en wil je taalonderwijs binnen jouw school naar een hoger plan brengen? Dan is de opleiding Taalcoördinator iets voor jou! In anderhalf jaar wordt jij opgeleid tot taalcoördinator van jouw school.

 
De gecertificeerde opleiding bestaat uit drie pijlers: taalbeleid, taalinhoud en betrokkenheid. Daarnaast komen zaken als leerkrachtvaardigheden en inspireren van collega’s in de opleiding aan bod. Alle domeinen van taal passeren de revue. Ook wordt nagedacht over het onderwijs in 2032. In de vernieuwde opleiding [M1] is bovendien expliciet en ruim aandacht voor de rol van innovator binnen de school.

Inhoud van de opleiding

In totaal zijn er vijftien bijeenkomsten verspreid over anderhalf jaar. Deze kunnen plaatsvinden in Gouda, maar ook in de regio of zelfs op locatie. Dit is mede afhankelijk van de herkomst van de cursisten. Tijdstip is in principe de  woensdagmiddag, maar in goed overleg kan ook voor een avond gekozen worden.
 
Bij voldoende aanmeldingen (en dat lijkt te lukken) start D.V. 30 januari 2018 de vernieuwde post-hbo-opleiding Taalcoördinator in Gouda. 
 
Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Johan Melse of ga naar de opleidingspagina.
 

Meer nieuws

  • Samen met het jonge kind

   Kleuters kunnen jou geweldig nadoen, dus geef ze iets geweldigs om na te doen. Hoe we op een gewone lesdag mooie dingen leerden.

  • Meer door minder. De boodschap van een nieuwe lector.

   De installatie van Piet Murre tot lector ‘Schoolvakken en didactiek’ op donderdagmiddag 11 april 2019 is ingebed in een symposium met mensen uit het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Mooi, want daar gaat het om: Piet wil vanuit het onderzoekscentrum een bijdrage aan de praktijk leveren.

  • Data evenementen Driestar onderwijsadvies bekend!

   Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium in Gouda. Hierbij de data voor 2019-2020.

  • Vlog: De kracht van games

   Herkenbaar? Je roept de kinderen na een korte pauze weer tot de orde, maar bij een groepje jongens moet je drie keer zeggen dat de les weer verder gaat. Ze zijn in een verhitte discussie gewikkeld. Waar hebben ze het over? En waarom wordt een deel van de klas hierdoor buitengesloten?

  • Een hele klas vol leerlingen met dyslexie

   Driestar educatief organiseert op 7 mei opnieuw vier regionale dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib’ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?