Opleiding Taalcoördinator start in januari 2019 17 oktober 2018

Ben jij leerkracht, heb je affiniteit met taal en wil je taalonderwijs binnen jouw school naar een hoger plan brengen? Dan is de opleiding Taalcoördinator iets voor jou! In anderhalf jaar wordt jij opgeleid tot taalcoördinator van jouw school.

 
De gecertificeerde opleiding bestaat uit drie pijlers: taalbeleid, taalinhoud en betrokkenheid. Daarnaast komen zaken als leerkrachtvaardigheden en inspireren van collega’s in de opleiding aan bod. Alle domeinen van taal passeren de revue. Ook wordt nagedacht over het onderwijs in 2032. In de vernieuwde opleiding [M1] is bovendien expliciet en ruim aandacht voor de rol van innovator binnen de school.

Inhoud van de opleiding

In totaal zijn er vijftien bijeenkomsten verspreid over anderhalf jaar. Deze kunnen plaatsvinden in Gouda, maar ook in de regio of zelfs op locatie. Dit is mede afhankelijk van de herkomst van de cursisten. Tijdstip is in principe de  woensdagmiddag, maar in goed overleg kan ook voor een avond gekozen worden.
 
Bij voldoende aanmeldingen (en dat lijkt te lukken) start D.V. 30 januari 2018 de vernieuwde post-hbo-opleiding Taalcoördinator in Gouda. 
 
Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Johan Melse of ga naar de opleidingspagina.
 

Meer nieuws

  • Zomersluiting Driestar educatief

   Tussen 22 juli en 16 augustus vieren wij zomervakantie en zijn onze locaties gesloten. Vanaf 19 augustus zijn we weer open en bereikbaar.

  • Benoeming Dirk Verweij manager onderwijsadvies

   Het college van bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief benoemt per 1 oktober 2019 de heer D.C. (Dirk) Verweij als manager onderwijsadvies. We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe manager hebben gevonden in de vacature die ontstaat door het vertrek van Gerben Heldoorn.

  • Traject Groepsleerkracht onderbouw start november 2019

   De start van het traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader is verzet van september naar november 2019. Heb jij een pabodiploma en geef je les aan onderbouw vmbo-basis/kader of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Meld je dan nog aan voor 10 oktober 2019!

  • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

   Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

  • Terugblik symposium 25 jaar TaalpuntNL

   Op maandag 24 juni vierden we met auteurs, docenten en belangstellenden 25 jaar TaalpuntNL: de methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. De naam TaalpuntNL bestaat overigens nog geen 25 jaar; in 1994 werd 'Fundamentaal' ontwikkeld op basis van de geamendeerde kerndoelen. Bij de herziening in 2005 kreeg de methode haar huidige naam.