Opleiding Taalcoördinator start in januari 2019 17 oktober 2018

Ben jij leerkracht, heb je affiniteit met taal en wil je taalonderwijs binnen jouw school naar een hoger plan brengen? Dan is de opleiding Taalcoördinator iets voor jou! In anderhalf jaar wordt jij opgeleid tot taalcoördinator van jouw school.

 
De gecertificeerde opleiding bestaat uit drie pijlers: taalbeleid, taalinhoud en betrokkenheid. Daarnaast komen zaken als leerkrachtvaardigheden en inspireren van collega’s in de opleiding aan bod. Alle domeinen van taal passeren de revue. Ook wordt nagedacht over het onderwijs in 2032. In de vernieuwde opleiding [M1] is bovendien expliciet en ruim aandacht voor de rol van innovator binnen de school.

Inhoud van de opleiding

In totaal zijn er vijftien bijeenkomsten verspreid over anderhalf jaar. Deze kunnen plaatsvinden in Gouda, maar ook in de regio of zelfs op locatie. Dit is mede afhankelijk van de herkomst van de cursisten. Tijdstip is in principe de  woensdagmiddag, maar in goed overleg kan ook voor een avond gekozen worden.
 
Bij voldoende aanmeldingen (en dat lijkt te lukken) start D.V. 30 januari 2018 de vernieuwde post-hbo-opleiding Taalcoördinator in Gouda. 
 
Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Johan Melse of ga naar de opleidingspagina.
 

Meer nieuws