Opleiding Taalcoördinator start in januari 2019 Geplaatst op 17 oktober 2018

Ben jij leerkracht, heb je affiniteit met taal en wil je taalonderwijs binnen jouw school naar een hoger plan brengen? Dan is de opleiding Taalcoördinator iets voor jou! In anderhalf jaar wordt jij opgeleid tot taalcoördinator van jouw school.

 
De gecertificeerde opleiding bestaat uit drie pijlers: taalbeleid, taalinhoud en betrokkenheid. Daarnaast komen zaken als leerkrachtvaardigheden en inspireren van collega’s in de opleiding aan bod. Alle domeinen van taal passeren de revue. Ook wordt nagedacht over het onderwijs in 2032. In de vernieuwde opleiding [M1] is bovendien expliciet en ruim aandacht voor de rol van innovator binnen de school.

Inhoud van de opleiding

In totaal zijn er vijftien bijeenkomsten verspreid over anderhalf jaar. Deze kunnen plaatsvinden in Gouda, maar ook in de regio of zelfs op locatie. Dit is mede afhankelijk van de herkomst van de cursisten. Tijdstip is in principe de  woensdagmiddag, maar in goed overleg kan ook voor een avond gekozen worden.
 
Bij voldoende aanmeldingen (en dat lijkt te lukken) start D.V. 30 januari 2018 de vernieuwde post-hbo-opleiding Taalcoördinator in Gouda. 
 
Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Johan Melse of ga naar de opleidingspagina.
 

Meer nieuws

  • Oriëntatieavond leidinggevenden in het onderwijs

   Op 15 april organiseren wij in samenwerking met VGS een oriëntatieavond voor zij-instromers.

  • Inschrijving geopend voor ib-opleiding 2019-2020

   Je bent al langere tijd intern begeleider op jouw school. Of je bent nog maar net begonnen met deze prachtige taak binnen je school. Dan hebben wij voor jou een interessant eenjarige Post-Hbo ib-opleiding! Je kunt je nu inschrijven voor het cursusjaar 2019-2020

  • Terugblik symposium Het jonge kind 2019

   Meer dan 200 leerkrachten, ib’ers en teamleiders uit de onderbouw bezochten op 6 februari het symposium Het jonge kind. Dit jaar was Bea Pompert te gast met haar lezing ‘Spelend leren? Liever niet!’. Een korte terugblik op deze inspirerende dag die door de deelnemers werd gewaardeerd met een 8,6!

  • En dan ben je leraar

   Ken jij iemand die ook geknipt is voor het onderwijs? Attendeer hem of haar op de nieuwe campagne Uurtje voor de klas!

  • Zien! leerlingvragenlijst 1-16 vernieuwd

   De leerlingvragenlijst Leer- en leefklimaat voor so/vso en groep 1-4 is vernieuwd. De stellingen zijn tekstueel gewijzigd en er zijn een aantal stellingen toegevoegd. Ook is er bij elke stelling een picto-versie ontwikkeld, speciaal voor leerlingen met een laag taalbegrip.