Opleiding Taalcoördinator start in januari 2019 Geplaatst op 17 oktober 2018

Ben jij leerkracht, heb je affiniteit met taal en wil je taalonderwijs binnen jouw school naar een hoger plan brengen? Dan is de opleiding Taalcoördinator iets voor jou! In anderhalf jaar wordt jij opgeleid tot taalcoördinator van jouw school.

 
De gecertificeerde opleiding bestaat uit drie pijlers: taalbeleid, taalinhoud en betrokkenheid. Daarnaast komen zaken als leerkrachtvaardigheden en inspireren van collega’s in de opleiding aan bod. Alle domeinen van taal passeren de revue. Ook wordt nagedacht over het onderwijs in 2032. In de vernieuwde opleiding [M1] is bovendien expliciet en ruim aandacht voor de rol van innovator binnen de school.

Inhoud van de opleiding

In totaal zijn er vijftien bijeenkomsten verspreid over anderhalf jaar. Deze kunnen plaatsvinden in Gouda, maar ook in de regio of zelfs op locatie. Dit is mede afhankelijk van de herkomst van de cursisten. Tijdstip is in principe de  woensdagmiddag, maar in goed overleg kan ook voor een avond gekozen worden.
 
Bij voldoende aanmeldingen (en dat lijkt te lukken) start D.V. 30 januari 2018 de vernieuwde post-hbo-opleiding Taalcoördinator in Gouda. 
 
Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Johan Melse of ga naar de opleidingspagina.
 

Meer nieuws

  • Waardenvorming moet antwoord zijn op beeldcultuur

   Wat we ook van de huidige cultuur vinden, we moeten onze jongeren leren om daarmee wijs en bewust om te gaan. Dat schrijft Sjaak Jacobse, onderwijsadviseur Mediawijsheid, in het Reformatorisch Dagblad.

  • Kijk het debat tussen Kees van der Staaij en Thierry Baudet live mee!

   Vuurwerk tijdens deze eerste ‘Nacht van Gouda’! We verwachten een spetterend debat tussen twee vooraanstaande politici: Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, en Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP. Kijk live mee via de livestream.

  • Breng het vak Engels op een hoger plan met de cursus coördinator Engels

   Er gaat weer een nieuwe cursus coördinator Engels van start! Tijdens vier cursus- en twee terugkomavonden adviseren onze onderwijsadviseurs je over de positie van Engels op jouw school. Misschien is jouw school al goed bezig. Misschien gebeurt er nog weinig. Deze kleinschalige cursus heeft oog en advies voor beide scholen.

  • ZIEN!vo goedgekeurd voor monitoring sociale veiligheid

   Scholen voor voortgezet onderwijs mogen vanaf het huidige schooljaar (2018-2019) de leerlingvragenlijst van ZIEN!vo gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. De inspectie heeft daar toestemming voor gegeven. Dat is goed nieuws voor scholen die de lijst al gebruiken, en voor scholen die op zoek zijn naar een kwalitatief goede vragenlijst!

  • Week van de mediatheek: 'De tabernakel is schitterend illustratiemateriaal'

   De mediatheek van Driestar hogeschool is er voor studenten, maar ook voor leerkrachten in het werkveld. Marieke Nieuwenhuis, leerkracht op de Graaf Jan van Nassauschool: “De materialen uit de mediatheek zijn ondersteunend voor mijn lessen. De kinderen tonen hierdoor meer interesse in het verhaal!”