Ondersteuning en behandeling voor kinderen met EED online voortgezet 17 december 2020

Driestar educatief zet haar behandelingen voor kinderen met Ernstig Enkelvoudig Dyslexie zoveel mogelijk online voort.

Op 14 december 2020 is er opnieuw een lockdown afgekondigd die ervoor zorgt dat alle scholen in ieder geval tot 19 januari 2021 zijn gesloten. Er breekt opnieuw een periode aan van onderwijs op afstand. De scholen staan samen met ouders en kinderen en andere betrokkenen voor een nieuwe uitdaging! We wensen een ieder veel wijsheid, moed en kalmte om het goede te blijven doen.

Onze behandelaars zullen met de ouders en de school van iedere leerling contact opnemen om verdere ondersteuning en behandeling af te stemmen. De onderzoeken naar Ernstig Enkelvoudig Dyslexie zullen daarnaast live zijn voortgang hebben na goede afstemming met ouders en de school.

Voor meer informatie kunt u deze brief downloaden of contact opnemen met onderwijsadvisuer Marianne de Wit.

Meer nieuws

  • Diagnostiek van ernstige enkelvoudige dyslexie in coronatijd

   De dyslexiezorg voor kinderen gaat bij Driestar educatief door, ondanks dat basisscholen gesloten zijn als gevolg van de lockdown die op 14 december 2020 werd afgekondigd.

  • Begin met een gedicht - ook online!

   Ook in deze tijd van online lesgeven is het prima mogelijk om een les met een gedicht te beginnen. Je hebt dan een kort, maar mooi gezamenlijk moment met je klas. Het voorlezen kun je uitbreiden met een opdrachtje.

  • Webinars introductie burgerschapsonderwijs

   Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

  • We zijn er voor jou: gratis vragenuur onderwijs in coronatijd

   De tweede lockdown vanwege het coronavirus vraagt veel van ons. Op persoonlijk vlak maar ook in ons werk op school, naar leerlingen en naar collega-docenten. Driestar onderwijsadvies wil je daar graag bij helpen. Daarom starten vanaf volgende week de coronavragenuurtjes om je op weg te helpen met vragen, samen te sparren over onderwerpen waar je tegenaan loopt en je te inspireren met ideeën.

  • Rapportenvergadering: Zien!vo geeft inhoud

   Een bonte verzameling van activiteiten en meningen: de rapportenvergadering. Waar de een constructief probeert bij te dragen is de ander bijna in slaap gesukkeld. Weer een ander doet wat nakijkwerk, terwijl een vierde de tijd tot het weekend aftelt en alleen reageert als hem wat gevraagd wordt. Herkenbaar?