Nieuwe uitgave Leeslamp-serie 25 november 2021

‘Gevaar in de bergen’, geschreven door Bert Wiersema is het nieuwe deel in de serie ‘de Leeslamp’. Het betreft hier een leesboek, dat spannend is, maar met een laag AVI-niveau, speciaal geschreven voor de moeilijk lezende of dyslectische leerling.

Boeken voor moeilijk lezenden is een categorie boeken waarvan er niet veel uitgaven op de markt verschijnen. In het verleden is er speciaal voor deze lezertjes een serie op de markt gekomen, de Leeslamp-serie. Het gaat hier om boeken met een laag AVI-niveau, maar die wel spannend en passend zijn bij de leeftijd van de wat oudere leerling (groep 6-8).

Het heeft even geduurd voor er weer een deel in deze serie is verschenen, maar Uitgeverij Mes heeft zich juist voor deze doelgroep hard gemaakt. Heel uitzonderlijk is ook de QR-code, die om de twee bladzijden in de linkerbovenhoek is aangebracht. Wanneer die gescand wordt, worden deze twee bladzijden voorgelezen en kan de moeilijk lezende of dyslectische leerling de tekst meelezen.

Het boek kost € 11,95 en is onder andere hier te verkrijgen. Hier doe je je moeilijk lezende of dyslectische leerling een groot plezier mee!

Omslag-Gevaar-in-de-bergen.jpg

C.J. (CorJohn) van der Beek

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760744 0182-760744
LinkedIn:

Meer nieuws

  • Als stuurman ben je onderdeel van de bemanning

   “In een adbij is de abt degene aan wie meer is toevertrouwd en aan wie meer mag worden opgevorderd,” vertelde Wil Derkse tijdens de masterclass Lessen uit de Benedictijnse stuurmanskunst. “Maar hij hoeft het niet alleen te doen. Als stuurman ben je onderdeel van de bemanning en hoef je niet alles te kunnen.”

  • Zonder gids geen doel – save the date

   Binnenkort verschijnt Gidsen, een christelijke schoolpedagogiek. Op het jaarlijkse symposium Christelijk leraarschap van Driestar educatief besteden we aandacht aan het gedachtegoed van Gidsen, omdat we denken dat het verschijnen van Gidsen een belangrijk moment voor het onderwijs is. Save the date dus: woensdagmiddag 26 januari 2022 in de St. Janskerk te Gouda.

  • Nieuw dyslexieprotocol – de belangrijkste veranderingen op een rij

   Je hebt het vast al wel gehoord: per 1 januari 2022 gaat het nieuwe protocol 3.0 van het NKD (Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie) in!

  • Gezocht: onderwijsinnovators met liefde voor taal

   Denk jij wel eens aan het verbeteren van het taalonderwijs op je school maar weet je niet goed hoe? En zoek je naar manieren om je collega’s ook enthousiast te maken voor taalbeleid? Dan past de post-hbo-opleiding Taalcoördinator bij jou. We starten in januari 2022 met een nieuwe groep.

  • Dicht je rijk!

   Schrijf samen met je klas een gedicht en win een boekenpakket ter waarde van €100! Tot 9 december kun je nog meedoen.