Nieuwe kinderboeken: 'Dit is een dictatuur' en 'De gouden baard' 7 september 2022

Het is zover… Op de jeugdliteratuurwebsite www.boekenopdracht.nl is weer een flink aantal nieuwe titels ontsloten. We lichten er twee uit: 'Dit is een dictatuur' en 'De gouden baard'. Beide boeken gaan over een dictator; het eerste boek is non-fictie, het tweede een fantasierijk prentenboek.

Beide titels zijn heel geschikt om met kinderen het gesprek over dictators aan te gaan. Bij het eerste boek is een mooie opdracht ontworpen, waarmee docenten een goede burgerschapsles kunnen geven. Het boekje kan dan gebruikt worden als inleiding. Bij het andere boek is nog geen opdracht; hopelijk is er een (aanstaande) docent die daarmee aan de slag gaat. Boekenopdracht.nl is immers een website voor en door leraren.

BoekenOpdracht-sticker
Het Driestar College Lekkerkerk heeft een boeksticker ontworpen van het BoekenOpdracht-logo (zie foto) voor titels van de website waarbij een opdracht bestaat. Zo kunnen de leerlingen de opdracht laten meewegen in hun boekenkeuze. Docent Marco van der Spek, die ook deel uit maakt van de BoekenOpdracht-redactie, stuurde de foto.