Nieuwe kinderboeken: 'Dit is een dictatuur' en 'De gouden baard' 7 september 2022

Het is zover… Op de jeugdliteratuurwebsite www.boekenopdracht.nl is weer een flink aantal nieuwe titels ontsloten. We lichten er twee uit: 'Dit is een dictatuur' en 'De gouden baard'. Beide boeken gaan over een dictator; het eerste boek is non-fictie, het tweede een fantasierijk prentenboek.

Beide titels zijn heel geschikt om met kinderen het gesprek over dictators aan te gaan. Bij het eerste boek is een mooie opdracht ontworpen, waarmee docenten een goede burgerschapsles kunnen geven. Het boekje kan dan gebruikt worden als inleiding. Bij het andere boek is nog geen opdracht; hopelijk is er een (aanstaande) docent die daarmee aan de slag gaat. Boekenopdracht.nl is immers een website voor en door leraren.

BoekenOpdracht-sticker
Het Driestar College Lekkerkerk heeft een boeksticker ontworpen van het BoekenOpdracht-logo (zie foto) voor titels van de website waarbij een opdracht bestaat. Zo kunnen de leerlingen de opdracht laten meewegen in hun boekenkeuze. Docent Marco van der Spek, die ook deel uit maakt van de BoekenOpdracht-redactie, stuurde de foto.

Meer nieuws

    • Jan Kloosterman nieuwe bestuurder Driestar educatief

      Jan Kloosterman is benoemd als bestuurder van Driestar educatief. In het college van bestuur ontstond door het aanstaande terugtreden van Rens Rottier een vacature. Met ingang van 1 februari 2023 vormen Jan Kloosterman en Robert Zoutendijk gezamenlijk het college van bestuur.

    • Goede sfeer en betrokken docenten: hoge waardering opleidingen Driestar hogeschool

      De pabo van Driestar hogeschool is de beste van West-Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2023, die donderdag 13 oktober uitkomt. Ook landelijk scoren de opleidingen van Driestar hogeschool goed: Leraar Basisonderwijs, Leraar Engels en Leraar wiskunde zijn zelfs topopleidingen. Grote gemene deler is de waardering voor het studieklimaat op de kleinschalige hogeschool.