Nieuwe data Zien!-experttrajecten 22 mei 2019

In twee dagen alles leren over het werken met Zien! en het begeleiden van je team daarin. Dat kan met het experttraject van Zien!

Ib’ers, gedragsspecialisten en zorgcoördinatoren kunnen zich aanmelden voor dit traject. We organiseren de trajecten nu in verschillende regio’s. Zo is er altijd een traject bij jou in de buurt! 

“Ik heb tijdens het experttraject meer inzichten gekregen in het werken met Zien!. Ik voel me bekwaam om samen met het team aan de slag te gaan met Zien! bij ons op school.” 
 
Wil je ook zo enthousiast met Zien! aan de slag gaan op je school? Volg dan één van onze trajecten bij jou in de buurt! 
Daarnaast is er in Gouda een experttraject voor (v)so-scholen.  
 
Wil je in je eigen regio een experttraject organiseren? We denken graag met je mee. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bert van de Waerdt.  
 
Deelnemers aan de experttrajecten zijn er erg positief over de tweedaagse cursus. Een greep uit de reacties van deelnemers: 
 
“Tijdens het Zien!-experttraject heb ik een enorme diepgang ervaren/gekregen in de mogelijkheden en het gebruik van Zien! Ik heb veel inhoudelijke kennis gekregen over Zien!, ook de praktische adviezen en werkvormen waren erg waardevol.” 
 
“Ik heb tijdens het Zien!-experttraject meer inzicht in de Zien!-cyclus gekregen. Ook kan ik de vraag: ‘waarom vullen we Zien! in?’ beantwoorden. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik de collega’s kan meenemen om Zien! op de juiste manier te gebruiken.” 
 
Heb je eerder het traject gevolgd? Dan nodigen we je uit voor de terugkomdag! We praten je bij over nieuwe ontwikkelingen, je gaat praktisch aan de slag en er is weer veel ruimte voor  uitwisseling en intervisie.  

Meer nieuws

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.