Nieuwe cursus: ‘Let’s talk’ - goed Engels spreken in de klas Geplaatst op 27 november 2018

Heb jij moeite met Engels spreken voor de klas? Vind je het lastig om zinnen te formuleren en jezelf op een goede manier uit te drukken in deze taal?

Driestar onderwijsadvies verzorgt een nieuwe cursus waarbij de focus geheel ligt op het spreken van Engels voor de klas. Wij helpen je om je zelfvertrouwen te vergroten door middel van leuke activiteiten, waardoor je minder spanning zult ervaren tijdens de lessen. We bieden je een veilige omgeving, waarin je kunt oefenen en uitproberen. De cursus richt zich op concrete, dagelijkse klassensituaties, zodat je de oefeningen direct de volgende dag kunt toepassen in de klas.

Inhoud

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van elk twee uur. Elke bijeenkomst bevat acht tot negen activiteiten rond de thema’s uitspraak, intonatie, opbouw van je woordenschat en zelfvertrouwen. De bijeenkomsten worden op een woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur gegeven. 

Doelgroep

Het beoogde niveau is voor leerkrachten binnen het PO met een A1 – B1 niveau. De nadruk van deze cursus ligt écht op spreken.

Meer informatie

Meer informatie en aanmelden kan hier.

Meer nieuws

  • Vacature toetsontwikkelaar voor TaalpuntNL

   Voor de herziening van methode TaalpuntNL is Driestar onderwijadvies op zoek naar een toetsontwikkelaar. Momenteel worden deel 4 BB, KB en GT/Mavo herzien. Herken jij je in onderstaande vacature? Solliciteer snel!

  • Waardenvorming moet antwoord zijn op beeldcultuur

   Wat we ook van de huidige cultuur vinden, we moeten onze jongeren leren om daarmee wijs en bewust om te gaan. Dat schrijft Sjaak Jacobse, onderwijsadviseur Mediawijsheid, in het Reformatorisch Dagblad.

  • Kijk het debat tussen Kees van der Staaij en Thierry Baudet live mee!

   Vuurwerk tijdens deze eerste ‘Nacht van Gouda’! We verwachten een spetterend debat tussen twee vooraanstaande politici: Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, en Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP. Kijk live mee via de livestream.

  • Breng het vak Engels op een hoger plan met de cursus coördinator Engels

   Er gaat weer een nieuwe cursus coördinator Engels van start! Tijdens vier cursus- en twee terugkomavonden adviseren onze onderwijsadviseurs je over de positie van Engels op jouw school. Misschien is jouw school al goed bezig. Misschien gebeurt er nog weinig. Deze kleinschalige cursus heeft oog en advies voor beide scholen.

  • ZIEN!vo goedgekeurd voor monitoring sociale veiligheid

   Scholen voor voortgezet onderwijs mogen vanaf het huidige schooljaar (2018-2019) de leerlingvragenlijst van ZIEN!vo gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. De inspectie heeft daar toestemming voor gegeven. Dat is goed nieuws voor scholen die de lijst al gebruiken, en voor scholen die op zoek zijn naar een kwalitatief goede vragenlijst!