NIEUW: Stapp, leerlijn voor mediawijsheid Geplaatst op 25 april 2018

Hoe kunnen kinderen en jongeren Bijbelse waarden hanteren in hun omgang met nieuwe media? En hoe kunnen opvoeders hen daarin voorleven en begeleiden? Stapp, de nieuwe leerlijn voor mediawijsheid van Driestar onderwijsadvies, helpt hierbij. Download een gratis proefpakket!

Deze leerlijn start in groep 1 en loopt door tot in het voortgezet onderwijs. Naast allerlei thema’s op het gebied van mediawijsheid is er nadrukkelijk aandacht voor waarden, zoals weerbaarheid, matigheid, transparantie, respect en focus. Deze waarden zijn gebaseerd op de Mediacirkel van Driestar onderwijsadvies.

Door de lessen leren de leerlingen de ins en outs van nieuwe media, de effecten en dilemma’s en worden zij gestimuleerd zelf keuzes te maken op basis van Bijbelse waarden. Op een gevarieerde manier komt het principe van weten-ervaren-oefenen-reflecteren aan de orde. Dat principe vormt de basis van Stapp. Het unieke van deze leerlijn is dat de Bijbelse waarden fundament zijn onder de lessen. Daarnaast zijn de lessen als aparte lessen mediawijsheid te geven, maar kunnen ze soms ook, afhankelijk van het thema, aansluiten bij een schoolvak.

Kosten

De kosten worden bepaald aan de hand van het aantal leerlingen per school. We streven ernaar om de kostprijs vergelijkbaar te houden met andere methoden van Driestar onderwijsadvies.

Download een gratis proefpakket

Een paar lessen uitproberen? Op www.stappmethode.nl kun je een gratis proefpakket downloaden.

Meer nieuws

  • Oriëntatieavond leidinggevenden in het onderwijs

   Op 15 april organiseren wij in samenwerking met VGS een oriëntatieavond voor zij-instromers.

  • Inschrijving geopend voor ib-opleiding 2019-2020

   Je bent al langere tijd intern begeleider op jouw school. Of je bent nog maar net begonnen met deze prachtige taak binnen je school. Dan hebben wij voor jou een interessant eenjarige Post-Hbo ib-opleiding! Je kunt je nu inschrijven voor het cursusjaar 2019-2020

  • Terugblik symposium Het jonge kind 2019

   Meer dan 200 leerkrachten, ib’ers en teamleiders uit de onderbouw bezochten op 6 februari het symposium Het jonge kind. Dit jaar was Bea Pompert te gast met haar lezing ‘Spelend leren? Liever niet!’. Een korte terugblik op deze inspirerende dag die door de deelnemers werd gewaardeerd met een 8,6!

  • En dan ben je leraar

   Ken jij iemand die ook geknipt is voor het onderwijs? Attendeer hem of haar op de nieuwe campagne Uurtje voor de klas!

  • Zien! leerlingvragenlijst 1-16 vernieuwd

   De leerlingvragenlijst Leer- en leefklimaat voor so/vso en groep 1-4 is vernieuwd. De stellingen zijn tekstueel gewijzigd en er zijn een aantal stellingen toegevoegd. Ook is er bij elke stelling een picto-versie ontwikkeld, speciaal voor leerlingen met een laag taalbegrip.