Nieuw: Samen Leren en Innoveren op Maat (SLIM) 5 november 2020

Samen Leren en Innoveren op Maat. Dat is het doel van het nieuwe SLIM-traject. Herken jij ook de behoefte om iedere leerling op zijn of haar niveau recht te doen?
Driestar onderwijsadvies en de ParnasSys Academie helpen je om hier praktisch mee aan de slag te gaan, zonder daarbij belangrijke andere elementen uit het oog te verliezen (persoonsvorming, gemeenschapsleren). Dit doen we op maat: passend bij jouw school, visie en missie.

Daarom heeft Driestar onderwijsadvies samen met de ParnasSys Academie de SLIM-scan en het SLIM-traject ontwikkeld. De SLIM-scan is een handige tool die je helpt om met je team in gesprek te gaan over elf onderwijskundige kernthema’s. Je denkt bijvoorbeeld na over de missie van je onderwijs. Is deze vooral gericht op rendement of juist meer op vorming? Of een positie daar tussenin? En welke rol wil je dat ICT speelt in het onderwijs? De uitkomsten geven kernthema’s aan waar je in kunt ontwikkelen.

SLIM-traject

Weet je de ontwikkelthema’s al, maar vraag je je af hoe je die kunt realiseren? Dan kom je bij het SLIM-traject uit. Samen met een onderwijsadviseur werken we op maat aan de ontwikkeling van de gekozen thema’s. Samen met je team zet je een beweging in gang om steeds beter iedere leerling recht te doen.
 
De SLIM-scan en het SLIM-traject zijn ook afzonderlijk van elkaar af te nemen. Wil je meer weten hoe je de SLIM-onderdelen kunt inzetten? Of hoe andere scholen dit doen? Kijk op www.slimtraject.nl of neem contact op met Alette Pouwelse.

>> Neem een kijkje op Slimtraject.nl

Meer nieuws

  • Terugkijken: webinar samen opleiden en inclusief onderwijs

   Lector inclusieve klassen bij Driestar educatief, Neely Anne de Ronde, heeft donderdag 19 november een bijdrage geleverd aan het webinar Samen opleiden en inclusiever onderwijs, georganiseerd door het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren en het Steunpunt Passend Onderwijs van de PO- en VO-raad.

  • Burgerschapswet: de Tweede Kamer heeft gesproken

   In de media kreeg het betrekkelijk weinig directe aandacht, het aannemen van de wet op het burgerschapsonderwijs door de Tweede Kamer. De media waren vooral druk met discussies over ‘anti-homo verklaringen’ van reformatorische scholen en moties over toelatingsbeleid. En in de marge van die drukte passeerde dus genoemde wet.

  • Hoe spreekt de Bijbel over alcohol?

   Er zijn weer nieuwe lessen toegevoegd aan de kennisbank van Driestar educatief. In de kennisbank kunt u onder de tab ‘lessen’ verschillende lesvoorbeelden vinden. Er is een onderverdeling gemaakt voor de verschillende vakgebieden: talen, exacte vakken, zaakvakken, muziek/gym/bv en levensbeschouwing. Je vindt er bijvoorbeeld deze les Nederlands, waarin de leerlingen rondom de vraag uit de titel aan de slag gaan met hun leesvaardigheden.

  • Bijzondere editie Kerstzangavond Driestar hogeschool

   De Kerstzangavond is voor velen een hoogtepunt in het jaar. Een volle Sint-Jan in Gouda, prachtige koorzang, honderden zingende studenten. Vanwege de coronasituatie kan het niet zoals eerdere jaren. Er komt dit jaar wel een heel bijzondere livestream-editie van de Kerstzangavond op maandagavond 14 december om 19.30u.

  • Bied ook passende zorg aan leerlingen met dyslexie!

   Ben jij het aanspreekpunt voor dyslexie binnen jouw school? Tijdens de cursus Dyslexiespecialist 2.0 doe je theoretische en praktische kennis op over de begeleiding, behandeling en nazorg van kinderen met dyslexie, allemaal volgens de nieuwste inzichten. Ib’er Bettie van Dijk heeft er ervaring mee. Lees haar verhaal en word ook zelf enthousiast!