NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand 13 juni 2019

Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…

Veel kinderen reageren als Stijn. Een schermpje is aantrekkelijk. Buitenspelen lijkt saai. Afspraken nakomen over hoe lang je iets op een tablet of laptop mag doen, is lastig. En samen spelen met je kind is een hele uitdaging. Hoe ga je met deze uitdagingen om? 

Stijn blust de brand sluit aan bij de beleving van kinderen (2-5 jaar) en laat hen zien hoe leuk samen spelen kan zijn. Voor ouders en opvoeders geeft dit boekje tips over mediaopvoeding. 

Met dit prentenboek brengen Driestar educatief en Royal Jongbloed mediawijsheid dichtbij. Op een speelse manier kan via deze boekjes gewerkt worden aan bewust en gezond mediagebruik en kan de school ouders en opvoeders stimuleren om het gesprek aan te gaan.

Bestel het boekje nu alvast via mediawijsheid@driestar-educatief.nl.
 
Auteursinformatie
Auteur: Liesbeth van Binsbergen
Illustrator: Willemke Brouwer
 
Liesbeth van Binsbergen woont in Rouveen, is moeder van twee kinderen en schrijft al jarenlang kinderboeken. In 2010 won ze Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek, voor Kom niet dichterbij.
 
Willemke Brouwer was tien jaar lang kleuterjuf, waarbij ze de leefwereld van haar leerlingen gebruikte als inspiratiebron voor haar illustratiewerk. Na tien jaar koos ze toch volledig voor het vak van illustrator, waar ze tegenwoordig haar creativiteit en ervaring gebruikt bij het maken van vrolijke illustraties. 
 
Stijn blust de brand
€ 12,95 • hardcover • ca. 30 pagina’s • formaat 22,5 x 22,5 cm • ISBN 978 90 8901 492 4 • NUR 237 • verschijnt september 2019

 

Meer nieuws

  • Zomersluiting Driestar educatief

   Tussen 22 juli en 16 augustus vieren wij zomervakantie en zijn onze locaties gesloten. Vanaf 19 augustus zijn we weer open en bereikbaar.

  • Benoeming Dirk Verweij manager onderwijsadvies

   Het college van bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief benoemt per 1 oktober 2019 de heer D.C. (Dirk) Verweij als manager onderwijsadvies. We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe manager hebben gevonden in de vacature die ontstaat door het vertrek van Gerben Heldoorn.

  • Traject Groepsleerkracht onderbouw start november 2019

   De start van het traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader is verzet van september naar november 2019. Heb jij een pabodiploma en geef je les aan onderbouw vmbo-basis/kader of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Meld je dan nog aan voor 10 oktober 2019!

  • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

   Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

  • Terugblik symposium 25 jaar TaalpuntNL

   Op maandag 24 juni vierden we met auteurs, docenten en belangstellenden 25 jaar TaalpuntNL: de methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. De naam TaalpuntNL bestaat overigens nog geen 25 jaar; in 1994 werd 'Fundamentaal' ontwikkeld op basis van de geamendeerde kerndoelen. Bij de herziening in 2005 kreeg de methode haar huidige naam.