NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand 13 juni 2019

Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…

Veel kinderen reageren als Stijn. Een schermpje is aantrekkelijk. Buitenspelen lijkt saai. Afspraken nakomen over hoe lang je iets op een tablet of laptop mag doen, is lastig. En samen spelen met je kind is een hele uitdaging. Hoe ga je met deze uitdagingen om? 

Stijn blust de brand sluit aan bij de beleving van kinderen (2-5 jaar) en laat hen zien hoe leuk samen spelen kan zijn. Voor ouders en opvoeders geeft dit boekje tips over mediaopvoeding. 

Met dit prentenboek brengen Driestar educatief en Royal Jongbloed mediawijsheid dichtbij. Op een speelse manier kan via deze boekjes gewerkt worden aan bewust en gezond mediagebruik en kan de school ouders en opvoeders stimuleren om het gesprek aan te gaan.

Bestel het boekje nu alvast via mediawijsheid@driestar-educatief.nl.
 
Auteursinformatie
Auteur: Liesbeth van Binsbergen
Illustrator: Willemke Brouwer
 
Liesbeth van Binsbergen woont in Rouveen, is moeder van twee kinderen en schrijft al jarenlang kinderboeken. In 2010 won ze Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek, voor Kom niet dichterbij.
 
Willemke Brouwer was tien jaar lang kleuterjuf, waarbij ze de leefwereld van haar leerlingen gebruikte als inspiratiebron voor haar illustratiewerk. Na tien jaar koos ze toch volledig voor het vak van illustrator, waar ze tegenwoordig haar creativiteit en ervaring gebruikt bij het maken van vrolijke illustraties. 
 
Stijn blust de brand
€ 12,95 • hardcover • ca. 30 pagina’s • formaat 22,5 x 22,5 cm • ISBN 978 90 8901 492 4 • NUR 237 • verschijnt september 2019

 

Meer nieuws

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.