NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand 13 juni 2019

Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…

Veel kinderen reageren als Stijn. Een schermpje is aantrekkelijk. Buitenspelen lijkt saai. Afspraken nakomen over hoe lang je iets op een tablet of laptop mag doen, is lastig. En samen spelen met je kind is een hele uitdaging. Hoe ga je met deze uitdagingen om? 

Stijn blust de brand sluit aan bij de beleving van kinderen (2-5 jaar) en laat hen zien hoe leuk samen spelen kan zijn. Voor ouders en opvoeders geeft dit boekje tips over mediaopvoeding. 

Met dit prentenboek brengen Driestar educatief en Royal Jongbloed mediawijsheid dichtbij. Op een speelse manier kan via deze boekjes gewerkt worden aan bewust en gezond mediagebruik en kan de school ouders en opvoeders stimuleren om het gesprek aan te gaan.

Bestel het boekje nu alvast via mediawijsheid@driestar-educatief.nl.
 
Auteursinformatie
Auteur: Liesbeth van Binsbergen
Illustrator: Willemke Brouwer
 
Liesbeth van Binsbergen woont in Rouveen, is moeder van twee kinderen en schrijft al jarenlang kinderboeken. In 2010 won ze Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek, voor Kom niet dichterbij.
 
Willemke Brouwer was tien jaar lang kleuterjuf, waarbij ze de leefwereld van haar leerlingen gebruikte als inspiratiebron voor haar illustratiewerk. Na tien jaar koos ze toch volledig voor het vak van illustrator, waar ze tegenwoordig haar creativiteit en ervaring gebruikt bij het maken van vrolijke illustraties. 
 
Stijn blust de brand
€ 12,95 • hardcover • ca. 30 pagina’s • formaat 22,5 x 22,5 cm • ISBN 978 90 8901 492 4 • NUR 237 • verschijnt september 2019

 

Meer nieuws

  • Uitslag Studiekeuze123 - 81% (zeer) tevreden!

   Ruim de helft van de eerstejaars studenten krijgt spijt van zijn studiekeuze. Met Studiekeuze123.nl neemt het hoger onderwijs actie om te zorgen voor betrouwbare en objectieve informatie. De uitslagen voor dit jaar zijn weer bekend.

  • Cadeautip voor leerlingen 10-14 jaar en ouder

   Op zoek naar een boekje om aan de leerlingen van jouw school mee te geven, bijvoorbeeld als cadeau voor het examen of voor het afscheid van groep 8? Denk eens aan het boek "Waarom ben jij gereformeerd? De geloofsbelijdenis voor tieners." Het boek legt in eenvoudige taal belangrijke delen van de Nederlandse Geloofdsbelijdenis uit.

  • Voorwaarden inzet BOUW! ONL, op zorgniveau 3

   BOUW! is een uniek computergestuurd interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen.

  • Word specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid

   Word jij specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid? Dat kan met onze post-hbo-opleiding Coördinator ouderbetrokkenheid! In de achterliggende jaren is het belang aangetoond van betrokkenheid van ouders bij school en omgekeerd. In deze opleiding leer je hoe je de wederzijdse betrokkenheid kunt vergroten en wat je hierin kunt betekenen voor je school!

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.