NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand 13 juni 2019

Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…

Veel kinderen reageren als Stijn. Een schermpje is aantrekkelijk. Buitenspelen lijkt saai. Afspraken nakomen over hoe lang je iets op een tablet of laptop mag doen, is lastig. En samen spelen met je kind is een hele uitdaging. Hoe ga je met deze uitdagingen om? 

Stijn blust de brand sluit aan bij de beleving van kinderen (2-5 jaar) en laat hen zien hoe leuk samen spelen kan zijn. Voor ouders en opvoeders geeft dit boekje tips over mediaopvoeding. 

Met dit prentenboek brengen Driestar educatief en Royal Jongbloed mediawijsheid dichtbij. Op een speelse manier kan via deze boekjes gewerkt worden aan bewust en gezond mediagebruik en kan de school ouders en opvoeders stimuleren om het gesprek aan te gaan.

Bestel het boekje nu alvast via mediawijsheid@driestar-educatief.nl.
 
Auteursinformatie
Auteur: Liesbeth van Binsbergen
Illustrator: Willemke Brouwer
 
Liesbeth van Binsbergen woont in Rouveen, is moeder van twee kinderen en schrijft al jarenlang kinderboeken. In 2010 won ze Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek, voor Kom niet dichterbij.
 
Willemke Brouwer was tien jaar lang kleuterjuf, waarbij ze de leefwereld van haar leerlingen gebruikte als inspiratiebron voor haar illustratiewerk. Na tien jaar koos ze toch volledig voor het vak van illustrator, waar ze tegenwoordig haar creativiteit en ervaring gebruikt bij het maken van vrolijke illustraties. 
 
Stijn blust de brand
€ 12,95 • hardcover • ca. 30 pagina’s • formaat 22,5 x 22,5 cm • ISBN 978 90 8901 492 4 • NUR 237 • verschijnt september 2019

 

Meer nieuws

  • Prijsvraag Taalpunt NL

   Leerlingen die met Taalpunt NL werken, opgelet! Dit jaar maken we een nieuwe, christelijke methode Nederlands (de opvolger van Taalpunt NL). We zoeken een naam voor de nieuwe methode. En daar hebben we jou voor nodig! Verzin jij de beste naam en win jij daarmee €25,-?

  • Extra afleveringen Driestarjournaal

   De veelbekeken reeks van Bijbelvertellingen in het Driestarjournaal stopt met Pinksteren. Volgende week zijn er nog een aantal extra afleveringen in samenwerking met Woord en Daad.

  • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

   Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

  • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

   Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.