NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand 13 juni 2019

Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…

Veel kinderen reageren als Stijn. Een schermpje is aantrekkelijk. Buitenspelen lijkt saai. Afspraken nakomen over hoe lang je iets op een tablet of laptop mag doen, is lastig. En samen spelen met je kind is een hele uitdaging. Hoe ga je met deze uitdagingen om? 

Stijn blust de brand sluit aan bij de beleving van kinderen (2-5 jaar) en laat hen zien hoe leuk samen spelen kan zijn. Voor ouders en opvoeders geeft dit boekje tips over mediaopvoeding. 

Met dit prentenboek brengen Driestar educatief en Royal Jongbloed mediawijsheid dichtbij. Op een speelse manier kan via deze boekjes gewerkt worden aan bewust en gezond mediagebruik en kan de school ouders en opvoeders stimuleren om het gesprek aan te gaan.

Bestel het boekje nu alvast via mediawijsheid@driestar-educatief.nl.
 
Auteursinformatie
Auteur: Liesbeth van Binsbergen
Illustrator: Willemke Brouwer
 
Liesbeth van Binsbergen woont in Rouveen, is moeder van twee kinderen en schrijft al jarenlang kinderboeken. In 2010 won ze Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek, voor Kom niet dichterbij.
 
Willemke Brouwer was tien jaar lang kleuterjuf, waarbij ze de leefwereld van haar leerlingen gebruikte als inspiratiebron voor haar illustratiewerk. Na tien jaar koos ze toch volledig voor het vak van illustrator, waar ze tegenwoordig haar creativiteit en ervaring gebruikt bij het maken van vrolijke illustraties. 
 
Stijn blust de brand
€ 12,95 • hardcover • ca. 30 pagina’s • formaat 22,5 x 22,5 cm • ISBN 978 90 8901 492 4 • NUR 237 • verschijnt september 2019

 

Meer nieuws

  • Maak kennis met Dirk Verweij

   Sinds 1 oktober is Dirk Verweij als nieuwe manager gestart bij Driestar onderwijsadvies, naast Marian Ruitenberg. In dit bericht stelt hij zich voor.

  • Hoge tevredenheid dyslexiebehandeling

   Driestar educatief heeft de uitslag van het cliënttevredenheidsonderzoek van Parantion binnen gekregen. Opnieuw zijn ouders zeer tevreden over onze diagnostiek en behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie. Daar zijn we als organisatie dankbaar voor. We vroegen Elienne Kik, moeder van Thomas die recent zijn behandeling afrondde, om een reactie.

  • Onderzoek naar leermiddelen

   In cursusjaar 2018-2019 peilden we de behoeften omtrent leermiddelen onder docenten in het reformatorisch VO. De vragenlijst werd ingevuld door 236 respondenten. Uit hun antwoorden blijkt dat het overgrote deel van de docenten behoefte heeft aan een complete methode. Aan minder traditionele werkvormen is minder behoefte.

  • Driestar educatief op Kuysersconferentie

   Van 3 tot en met 5 oktober bezochten Bram de Muynck, Bram Kunz en Piet Murre de tweejaarlijkse Kuyersconferentie in Grand Rapids (VS). Bij deze conferentie komen leraren, opleiders en onderzoekers samen om onderzoek en inzichten met elkaar te delen. Het thema van dit jaar was ‘Shaping Christian Learning’.

  • Waarom Berta en Bernhard deelnamen aan de Zomerschool

   Allebei zijn ze werkzaam bij Driestar educatief, en allebei deden ze mee aan de Zomerschool voor christelijke young professionals. De Zomerschool wordt al jaren georganiseerd door Driestar hogeschool, Erdee Media Groep, VGS en RMU. Berta Keuken en Bernhard van der Knijff blikken terug. “Het heeft me aangezet tot dieper nadenken over dingen.”