NIEUW: praktisch boek over communiceren met ouders 6 september 2018

‘Even over mijn zoon, juf …’ Zo heet het nieuwe boek dat Samen in ontwikkeling heeft uitgegeven over oudercommunicatie in het primair onderwijs. Het boek helpt jou als leerkracht een visie te vormen over je oudercontacten en het geeft praktische handreikingen bij verschillende soorten gesprekken die je met hen voert.

Als leraar ben je samen met ouders verantwoordelijk voor de ontwikkeling van hun kind. Zij schenken je het vertrouwen en geven een deel van de opvoeding uit handen. Een hele verantwoordelijkheid, want christelijke ouders en leraren voeden de kinderen niet alleen op voor deze wereld, maar ook voor het koninkrijk van God.

Dit boek helpt jou en je team een visie te vormen op oudercommunicatie. Dat is het theoretische deel. Het praktische deel gaat in op de verschillende oudercontacten die je in een jaar hebt en bevat gespreksmodellen, handige tips, opdrachten, onderzoeksvragen en verwijzingen naar de gespreksvideo’s van Samen in ontwikkeling. Daardoor is het boek heel geschikt om in professionele leergemeenschappen of in teamverband te gebruiken.

Het boek is geschreven door Jan Noteboom, docent pedagogiek op de pabo van Driestar hogeschool, met steun van de leerkring Ouderbetrokkenheid van Samen in ontwikkeling.

>> Bestel het boek in onze webwinkel

Meer weten over onze begeleiding rondom ouderbetrokkenheid? Klik hier of neem contact op met Gerben Heldoorn.

Meer nieuws