Nieuw: opvoedhandreikingen media voor ouders en andere opvoeders 14 februari 2017

Hoe leer je kinderen om te gaan met media? Het lectoraat Nieuwe media publiceert vier handreikingen voor mediaopvoeding. De opvoedhandreikingen bieden bezinning en praktische tips voor opvoeders van kinderen in vier leeftijdscategorie├źn.

De opvoedhandreikingen zijn te krijgen in de leeftijdscategorie├źn 0-5 jaar, 5-9 jaar, 9-11 jaar en 12-16 jaar. De opvoedhandreikingen bieden adviezen voor ouders en jeugdwerkers. Ze kunnen ook gebruikt worden tijdens ouderavonden of opvoedkringen.

Praktische tips

In de opvoedhandreikingen worden praktische tips over mediaopvoeding gegeven, bezien vanuit de specifieke ontwikkeling die kinderen doormaken. Daarnaast benadrukken de handreikingen het belang om vanaf jonge leeftijd in de opvoeding in alles te werken aan het meegeven van een christelijke levenshouding aan onze kinderen. Want deze levenshou­ding is bepalend voor de manier waarop het kind (later) zal handelen en nieuwe media zal gebruiken. Kinderen ontwikkelen deze levenshouding door steeds te kijken naar de manier waarop ouders, verzorgers, andere opvoeders en andere kinderen media gebruiken. Omdat het media­gebruik van deze personen kan verschillen is het gesprek over Bijbels mediagebruik een belangrijk onderdeel van de mediaopvoeding. Elke handreiking beschrijft de ontwikkeling van het kind of de jongere in de specifieke leeftijdscategorie en het effect van mediagebruik. Daarnaast staan er praktische tips in.
 

Bestellen

De opvoedhandreikingen zijn voor €3,95 te koop via de webwinkel van Driestar educatief.

opvoedhandreiking-media.jpg
 

Meer nieuws

  • Driestar onderwijsadvies en Gouwe Academie opnieuw ISO-gecertificeerd

   Onlangs heeft een externe auditor een audit uitgevoerd bij Driestar onderwijsadvies en Gouwe Academie. We zijn blij te kunnen melden dat we opnieuw het ISO-certificaat hebben gekregen!

  • Derde editie van magazine Samenspel verschenen

   De derde editie van Samenspel is verschenen! Dit magazine, boordevol nieuws en inspiratie over Samen in ontwikkeling, is verspreid onder de (erkende) opleidingsscholen die aangesloten zijn bij Samen in ontwikkeling en bij de stagescholen van Driestar hogeschool.

  • Nieuw MT Driestar onderwijsadvies

   Driestar onderwijsadvies heeft een nieuw MT. Evert de Bruin en Melinda Jansen vormen het nieuwe management. Beiden hebben ervaring in het onderwijs(advies) en werken al bij Driestar educatief.

  • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

   Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

  • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

   Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.