Nieuw lesmethodes voor het VO 26 september 2018

Het schooljaar is weer begonnen. Een frisse start kan natuurlijk niet zonder gloednieuwe lesmethode! De afgelopen tijd is hard gewerkt aan een nieuwe editie van Bronwijzer, Daarom Muziek! en TaalpuntNL.In dit artikel stellen we je op de hoogte van de nieuwste lesmethodes!

Bronwijzer vmbo 

De geschiedenis-methode Bronwijzer is een methode voor de onderbouw van het christelijk en reformatorisch voortgezet onderwijs. In twee delen wordt een complete leergang geboden die aansluit op het geschiedenisonderwijs in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De methode bestaat uit een werkboek, tekstboek en digitale component. Vorig jaar verscheen het eerste deel en dit jaar is het tweede deel op de markt gekomen. Kijk voor meer informatie op de website van Bronwijzer of neem contact op met Albert-Jan den Butter.

Daarom Muziek! 

Daarom Muziek! biedt de muziekleraar en zijn leerlingen een flexibel in te zetten methode met een stevige inhoud. Speerpunten zijn het plezier in muziek maken (zingen en spelen), het leren luisteren naar muziek (bij het vwo-deel gekoppeld aan muziekgeschiedenis), de basis van muziektheorie en instrumentenleer. De methode is grondig herzien en biedt nu optimale mogelijkheden voor differentiatie in de klas. Het eerste deel van de herziene editie is nu beschikbaar, het tweede deel zal volgend cursusjaar te bestellen zijn. Meer informatie over deze nieuwe methode kun je vinden op de website Daarom Muziek!. Of neem contact op met Albert-Jan den Butter.

Taalpunt NL 

De herziene editie van TaalpuntNL is weer een deel rijker! Dit jaar zijn de boeken voor het derde leerjaar herschreven. TaalpuntNL is een methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. Een complete, betrouwbare methode, met een heldere structuur, aansprekende inhoud en frisse opmaak. De volgende delen zijn nu beschikbaar: 
• Taalpunt NL Basis deel 3 
• Taalpunt NL Kader deel 3 
• Taalpunt NL GT/Mavo deel 3 
• Taalpunt NL Havo deel 3 
• Taalpunt NL VWO deel 3 
 
Wil je meer weten over TaalpuntNL, neem contact op met Arie van Groningen of ga naar de website Taalpunt NL.
 
Heb jij de lesmethodes al in huis? Bezoek  onze webwinkel of  neem contact op met de projectleider!
nieuwe-lesmethoden-1.png
Nieuwe-lesmethoden-3.png
nieuwe-lesmethoden-4.png
Nieuwe-lesmethooden-2.png

Meer nieuws

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.