Met meer zelfvertrouwen Engels spreken, schrijven, luisteren en lezen 16 februari 2021

Thuis in de avonduren je Engelse taalvaardigheden verbeteren? Begin maart gaat er een online cursus Engels van start! Daarnaast is er speciaal voor deelnemers aan het Cambridge examen B2 First een korte cursus van vijf bijeenkomsten ter voorbereiding op het examen. De cursussen zijn geschikt voor docenten, studenten en middelbare scholieren die met meer zelfvertrouwen Engels willen leren spreken, schrijven, luisteren en lezen.

Cursus Engels: The Basics en The Next Step

Deze cursus is een combinatie van cursus The Basiscs en cursus The Next Step. In één cursus worden dus beide cursussen aangeboden waarbij jij deelneemt op het bij jou passende niveau. 

 • Wanneer je in twaalf bijeenkomsten de eerste stappen met Engels wilt zetten, is Get Started, The Basics geschikt voor jou. De cursus is praktisch opgezet, zodat je direct met de nieuwe kennis aan de slag kunt. 
 • Heb je de basis onder controle, maar wil je graag verder leren, en meer doen met de Engelse taal? Kies dan voor English, The Next Step. Deze cursus biedt verdieping ten opzichte van de beginnerscursus, en is een goede voorbereiding op de Cambridgecursus. 

Online examentraining Cambridge B2 First 

Ter voorbereiding op het Cambridge B2 First kan je via Driestar onderwijsadvies de examentraining volgen. Deze korte cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, waarin onze trainer persoonlijke feedback geeft op jouw opdrachten. Zo ga je met zelfvertrouwen het Cambridge B2 First examen tegemoet. 

Meer informatie over de cursussen en examentraining vind je op onze cursuspagina.  

Meer nieuws

  • Omgaan met energiebronnen

   Grondstoffen hebben we nodig. Maar ze zijn niet onuitputtelijk en het winnen ervan heeft gevolgen. In deze lessen over aardgaswinning leren leerlingen nadenken over de voor- en nadelen ervan.

  • Webinars burgerschapsonderwijs van start

   Het was een bont gezelschap dat zich via Teams aansloot bij het webinar Introductie burgerschapsonderwijs. Collega’s uit primair en voortgezet onderwijs, directeuren en teamleiders, leraren en ib-ers. Allemaal staan ze voor de taak om het burgerschapsonderwijs in hun school een boost te geven.

  • Webinars burgerschapsonderwijs

   Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

  • Mag ik ook iets zeggen? Webinar over gesprek tussen school, ouders en leerlingen

   Een essentieel gesprek tijdens de schoolperiode van ieder kind: het driehoeksgesprek, tussen docenten, ouders én leerlingen. Want juist dát gesprek, waar iedereen een stem heeft, helpt kinderen verder en bevordert een goede relatie tussen school en ouders.

  • Hoe kijk jij naar jonge kinderen?

   Kijk met ons mee tijdens twee symposia! Op 24 maart 2021 is het jaarlijkse symposium Het jonge kind. En nieuw dit jaar is het mini-symposium over groep 3. Ben jij er online bij?