Meer begrip dankzij de post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid en differentiatie 15 juni 2022

“Dankzij deze opleiding hebben we nu een beleidsplan die gedragen wordt door het team.” “Nu herken en begrijp ik de leerlingen veel beter.” Negen studenten ontvingen vorige maand hun diploma van de post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid en differentiatie. Wil jij dat ook?

Tijdens laatste bijeenkomst presenteerden de studenten hun advies aan hun eigen school én hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding. Ieder deed dat op eigen wijze. Het was een feestje! Zo speelden we memory, bouwden we aan een burcht en keken en luisterden we naar een zelfgemaakt prentenboek.
 
Dat de studenten veel geleerd hebben kwam duidelijk naar voren. Een greep uit hun opmerkingen:

  • “Dankzij deze opleiding hebben we nu een beleidsplan die gedragen wordt door het team.”
  • “Ik ben een betere moeder voor mijn kinderen door de kennis die ik heb opgedaan”
  • “Nu herken en begrijp ik de leerlingen veel beter.”
Student Marianne Meerkerk blikt uitgebreid terug op haar ervaring: 
“Als leek stapte ik de opleiding binnen met als doel het onderwijs aan meer- en hoogbegaafde kinderen in mijn school nieuwe input te geven, maar ook zelf nieuwe kennis op te doen. Dankzij deze opleiding heb ik mijn hart verpand aan het onderwijs aan deze kinderen. Het zien en begeleiden van meer- en hoogbegaafde kinderen is van essentieel belang. Vaak denken we: die komen er wel, maar juist ook deze kinderen hebben onze hand en zorg in hun ontwikkelproces nodig. Niet alleen op cognitief gebied hebben ze behoefte aan sturing nodig, maar ook de ontwikkeling van de eigen identiteit van deze kinderen moet je niet onderschatten. Door tijdens de studie als studiegenoten uit het hele land samen op te trekken is deze opleiding echt een waardevolle aanvulling op je eigen professionalisering. Je gaat werkelijk anders naar meer- en hoogbegaafde kinderen kijken en je realiseert je nog meer dat ook deze kinderen onze zorg hard nodig hebben. Ik had het voor geen goud willen missen. Het onderwijs aan deze kinderen is een van mijn drijfveren geworden waar ik veel voldoening en energie uit haal.”


Deze studenten mogen zich nu hoogbegaafdheidsspecialist noemen en zijn gemotiveerd om op de school waar ze werken hun rol te pakken en het onderwijs aan de (hoog)begaafde leerlingen nog beter vorm te geven. Wil jij dat ook? Dat kan!
In september hopen we een nieuwe groep te starten in Gouda. Klik hier voor meer informatie en schrijf je in!

Meer nieuws