Mediawijsheidschallenge 2020 - doet jouw klas mee? 7 november 2019

Vloggers, media-mijders, Insta-fanaten: ze zitten allemaal in je klas. En allemaal hebben ze een gezond portie mediawijsheid nodig. Want hoe voorkom je identiteitsfraude, welke informatie weet Google van jou en wat zijn cookies? Ontdek de mediawijsheid van je klas tijdens de jaarlijkse Mediawijsheidschallenge!

Vanaf nu is het mogelijk om als docent met een brugklas in te schrijven voor de Mediawijsheids Challenge. Een challenge waarin veel geleerd wordt over wijs mediagebruik en waarbij de eerste klassen van het voortgezet onderwijs de competitie aangaan voor de titel ‘de Meest Mediawijze Klas van het jaar’.

 
De quiz bestaat uit vijf lessen mediawijsheid die op eigen momenten gegeven kunnen worden tussen 6 januari en 14 februari 2020. Het is mogelijk om alle lessen in één week te plannen of om de vijf lessen te verspreiden over de vijf weken. Om de doorontwikkeling van de quiz te kunnen financieren, vragen we een bijdrage van €50,- per klas voor deelname. Lukt het jouw eerste klas niet om mee te doen in deze periode? Neem dan contact met ons op om (tegen meerprijs) te zoeken naar een ander geschikt moment.

Van de deelnemende scholen zullen de drie beste klassen naar de landelijke finale worden gestuurd. Die vindt plaats op donderdag 26 maart 2020. Op locatie bij het RD zullen de genomineerde klassen het opnemen tegen elkaar. Mediawijsheid? Natuurlijk breng je dat in de klas! Geef je vandaag nog op voor de challenge via: mediawijsheidschallenge@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws

  • Op zoek naar een pedagogisch beleidsmedewerker en/of -coach?

   De laatste jaren draait het in de kinderopvang meer en meer om de ontwikkeling van kinderen en niet alleen om opvang. Dat geldt voor de peuteropvang, voorschool, gastouder, bso: kinderopvang is een vak. En om dat vak goed uit te voeren is pedagogische kennis nodig.

  • Productvoorstellingen Kindvolgsysteem 0-4 jaar in Konnect

   Ben je op zoek naar een eenvoudig kindvolgsysteem (KVS) dat goed op de groep te gebruiken is? Dan is het KVS van Driestar onderwijsadvies in Konnect iets voor jullie organisatie!

  • Jubileumlied 75 jaar Driestar

   Driestar heeft een heus jubileumlied! Een jury heeft de inzendingen van de dichtwedstrijd voor dit jubileumlied beoordeeld en een winnaar gekozen. De auteur is Hendrik-Jan van Nieuw Amerongen. Het is een lied met vijf coupletten, een mooi geheel, met inhoud en visie. Gods trouw schitterde in het verleden en schittert nu nog steeds, God alleen zij lof en eer! Lees hier de tekst van het lied.

  • Vraag een gratis productvoorstelling van Gynzy aan

   Gynzy ken je ongetwijfeld van de bordsoftware, maar Gynzy heeft veel meer te bieden dan dat, namelijk de verwerkingssoftware. Dit is een digitale adaptieve leeromgeving voor basisschoolleerlingen.

  • Nieuwe versie Zien!vo

   In het afgelopen schooljaar hebben we onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid en validiteit van de vragenlijsten. Dat leverde al mooie resultaten op! Een verantwoording komt binnenkort beschikbaar. Naar aanleiding van dit onderzoek, zijn een aantal categorieën en stellingen gewijzigd. Er is een nieuwe versie van de vragenlijsten beschikbaar. De zorgitems zijn inhoudelijk niet gewijzigd.