Masterclass met Wil Derkse: ben jij er ook bij? 4 november 2021

Volgende week (11 november 2021) is het zover: de masterclass over benedictijnse stuurmanskunst met Wil Derkse. Het belooft een mooie avond te worden met veel nieuwe inzichten vanuit de benedictijnse spiritualiteit. Thea de Mots, onderwijsadviseur en coach bij Driestar onderwijsadvies neemt je alvast mee de avond in en vertelt wat je kunt verwachten. Twijfel je nog over je deelname? Er is nog plek, dus meld je snel aan.

Thea, kun je alvast een tipje van de sluier oplichten over de masterclass: hoe gaat het programma eruit zien?

“Uiteraard komt Wil Derkse aan het woord en neemt ons mee in zijn nieuwste boek over Benedictijnse Stuurmanskunst. Alle deelnemers ontvangen het boek ook gratis! Daarnaast zal Rens Rottier, voorzitter van college van bestuur van Driestar educatief ons vertellen hoe hij Wil Derkse kent maar vooral ook wat de lessen uit de Benedictijnse spiritualiteit voor hem betekenen en hoe hij daar in het leiderschap aan een organisatie vorm aan geeft. Als laatste gaan we ook echt samen in gesprek over stellingen die vanuit de deelnemers aan de masterclass worden opgesteld.”

Jij kent de boeken van Wil Derkse goed. Wat is de belangrijkste les die jij daaruit haalde?

“Het nieuwste boek, Benedictijnse stuurmanskunst, heb ik helaas nog niet gelezen. Maar zijn andere boeken wel. Wat mij daarin erg aanspreekt is dat zijn boeken heel dicht bij de praktijk zijn waardoor je er écht lessen voor jezelf uit kunt halen. Van harte aanbevolen.”

Als iemand twijfelt om te komen naar de masterclass, waarom zou hij/zij wat jou betreft toch moeten komen?

“Ik weet zeker dat iemand echt wat mist. Dat ervaar ik zelf al met de lessen uit zijn andere boeken. Wil Derkse heeft zijn boeken echt zelf doorleefd en neemt je vanuit de praktijk mee. Deze avond gaat mensen zeker nieuwe inzichten opleveren.”

11 november is het zover: kijk je uit naar de masterclass?

“Ik kijk er heel erg naar uit. Vanuit een eerdere ervaring weet ik dat Wil Derkse rake dingen zegt. Echt zaken die je tot nadenken stemmen en toepasbaar zijn op de praktijk van elke dag. Ik gun elke leider die inzichten en de tijd om deze naar aanleiding van zijn lezing te herijken en reflecteren.” 

Masterclass Benedictijnse stuurmanskunst

Leiderschap als stuurmanskunst. Dat is de les uit het nieuwe boek van Wil Derkse: Benedictijnse stuurmanskunst. Tijdens de masterclass van Wil Derkse op 11 november, laten we de gangbare modellen en theorieën even en kijken naar de lessen vanuit de Benedictijnse spiritualiteit. Laat je deze avond inspireren. De kosten voor het hele programma zijn €75,- én je ontvangt op deze avond gratis het nieuwe boek van Wil Derkse, Benedictijnse Stuurmanskunst. De avond wordt gehouden in het gebouw van Driestar educatief. Meld je hier aan.

Meer nieuws

  • Als stuurman ben je onderdeel van de bemanning

   “In een adbij is de abt degene aan wie meer is toevertrouwd en aan wie meer mag worden opgevorderd,” vertelde Wil Derkse tijdens de masterclass Lessen uit de Benedictijnse stuurmanskunst. “Maar hij hoeft het niet alleen te doen. Als stuurman ben je onderdeel van de bemanning en hoef je niet alles te kunnen.”

  • Zonder gids geen doel – save the date

   Binnenkort verschijnt Gidsen, een christelijke schoolpedagogiek. Op het jaarlijkse symposium Christelijk leraarschap van Driestar educatief besteden we aandacht aan het gedachtegoed van Gidsen, omdat we denken dat het verschijnen van Gidsen een belangrijk moment voor het onderwijs is. Save the date dus: woensdagmiddag 26 januari 2022 in de St. Janskerk te Gouda.

  • Nieuw dyslexieprotocol – de belangrijkste veranderingen op een rij

   Je hebt het vast al wel gehoord: per 1 januari 2022 gaat het nieuwe protocol 3.0 van het NKD (Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie) in!

  • Nieuwe uitgave Leeslamp-serie

   ‘Gevaar in de bergen’, geschreven door Bert Wiersema is het nieuwe deeltje in de serie ‘de Leeslamp’. Het betreft hier een leesboek, dat spannend is, maar met een laag AVI-niveau, speciaal geschreven voor de moeilijk lezende of dyslectische leerling.

  • Gezocht: onderwijsinnovators met liefde voor taal

   Denk jij wel eens aan het verbeteren van het taalonderwijs op je school maar weet je niet goed hoe? En zoek je naar manieren om je collega’s ook enthousiast te maken voor taalbeleid? Dan past de post-hbo-opleiding Taalcoördinator bij jou. We starten in januari 2022 met een nieuwe groep.