Master Educational Leadership opnieuw TOP-opleiding! Geplaatst op 11 maart 2019

De Master Educational Leadership van Penta Nova, Academie voor Schoolleiderschap, waar wij onderdeel van zijn, heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar het predicaat TOP-opleiding in de Keuzegids Masters 2019.

In de Keuzegids Masters 2019 heeft Penta Nova, een samenwerkingsverband van zes hogescholen (Marnix Academie, Hogeschool Inholland, Hogeschool Viaa, Driestar hogeschool, Christelijke hogeschool Ede en Hogeschool Leiden), een toppositie in de categorie 'Hbo Onderwijsmanagement'. De opleiding onderscheidt zich met name door de hoge kwaliteit op de onderdelen Programma, Toetsing, Wetenschappelijke vorming, Praktijkgerichtheid van het programma, Studeerbaarheid en Begeleiding. In het advies van de Keuzegids wordt de MEL een aanrader genoemd.
 
De masteropleiding Educational Leadership is voor ambitieuze schoolleiders met enige jaren werkervaring in een integrale leidinggevende functie in het po, vo of mbo/bve, die zich verder willen professionaliseren op masterniveau tot excellente schoolleider. Zij hebben een erkende opleiding gevolgd op het gebied van onderwijsmanagement, bijvoorbeeld de Opleiding Schoolleider Basis- of Vakbekwaam of een vergelijkbare opleiding bij een erkende aanbieder. De master biedt naast theoretische verdieping ook onderzoeksvaardigheden. Studenten leren het systematisch vaststellen, onderzoeken en verbeteren van leerling- en schoolresultaten.
 
Het oordeel van de Keuzegids is gebaseerd op het expertoordeel (accreditatiebesluit van de NVAO) en het oordeel van studenten, dat is ontleend aan de jaarlijkse Nationale Studentenenquête.
 
De Keuzegids HBO 2019 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Zie voor meer informatie www.keuzegids.nl

Meer nieuws

  • Uitnodiging Acadin-congres 2019

   Acadin organiseert op 2 oktober 2019 het 5e Acadin-congres. Dit jaar staat het congres volledig in het teken van interactie en workshops. Het congres is voor (proef)abonnementhouders en geïnteresseerde scholen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

  • AD-PEP, twee maanden verder

   Twee maanden geleden, op 18 januari ging onze nieuwe opleiding Associate Degree: Pedagogisch Educatief Professional van start. 86 nieuwe studenten kwamen naar Gouda om feestelijk welkom geheten te worden.

  • Het fenomeen Driestarstel: Steven en Paulien Middelkoop

   Al zo’n 75 jaar zijn ze er, Driestarstellen. Net zolang als de naam De Driestar bestaat. In 1944 komen we de naam als eerste tegen, op de gevel van een kweekschool op reformatorische grondslag in Krabbendijke. Die naam siert nog steeds de gevel, nu van twee scholen in Gouda: Driestar educatief en Driestar college.

  • Wijziging in Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling

   In Nederland worden naar schatting 119.000 kinderen geconfronteerd met huiselijk geweld. Gemiddeld wordt er één kind per schoolklas mishandeld, dat zijn twee kinderen per kinderopvanglocatie. Daarom is sinds eind 2018 de app ‘Meldcode kindermishandeling’ beschikbaar. De app is speciaal voor beroepskrachten uit de kinderopvang ontwikkeld.

  • Negen pabostudenten doorstaan detoxchallenge

   “789 berichten in 35 chats!” "Hè, die lege plaats in mijn broekzak is weer opgevuld.“ "Ik ben blij dat ik hem terug heb, maar ergens ook weer niet.” Drie reacties van studenten die de detox challenge aangingen.