Master Educational Leadership opnieuw TOP-opleiding! 11 maart 2019

De Master Educational Leadership van Penta Nova, Academie voor Schoolleiderschap, waar wij onderdeel van zijn, heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar het predicaat TOP-opleiding in de Keuzegids Masters 2019.

In de Keuzegids Masters 2019 heeft Penta Nova, een samenwerkingsverband van zes hogescholen (Marnix Academie, Hogeschool Inholland, Hogeschool Viaa, Driestar hogeschool, Christelijke hogeschool Ede en Hogeschool Leiden), een toppositie in de categorie 'Hbo Onderwijsmanagement'. De opleiding onderscheidt zich met name door de hoge kwaliteit op de onderdelen Programma, Toetsing, Wetenschappelijke vorming, Praktijkgerichtheid van het programma, Studeerbaarheid en Begeleiding. In het advies van de Keuzegids wordt de MEL een aanrader genoemd.
 
De masteropleiding Educational Leadership is voor ambitieuze schoolleiders met enige jaren werkervaring in een integrale leidinggevende functie in het po, vo of mbo/bve, die zich verder willen professionaliseren op masterniveau tot excellente schoolleider. Zij hebben een erkende opleiding gevolgd op het gebied van onderwijsmanagement, bijvoorbeeld de Opleiding Schoolleider Basis- of Vakbekwaam of een vergelijkbare opleiding bij een erkende aanbieder. De master biedt naast theoretische verdieping ook onderzoeksvaardigheden. Studenten leren het systematisch vaststellen, onderzoeken en verbeteren van leerling- en schoolresultaten.
 
Het oordeel van de Keuzegids is gebaseerd op het expertoordeel (accreditatiebesluit van de NVAO) en het oordeel van studenten, dat is ontleend aan de jaarlijkse Nationale StudentenenquĂȘte.
 
De Keuzegids HBO 2019 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Zie voor meer informatie www.keuzegids.nl

Meer nieuws

  • Update groepskaart ParnasSys

   Gebruik je de groepskaart in ParnasSys voor het volgen en plannen van je onderwijs? Dan is er goed nieuws! De groepskaart is per 15 mei vernieuwd; nieuwe look, maar ook nieuwe mogelijkheden.

  • Nieuwe data Zien!-experttrajecten

   In twee dagen alles leren over het werken met Zien! en het begeleiden van je team daarin. Dat kan met het experttraject van Zien!

  • Datum literatuurstudiemiddag bekend

   Jaarlijks organiseren we een literatuurstudiemiddag voor alle liefhebbers van literatuur. Volgend cursusjaar zal dit zijn op vrijdagmiddag 27 september.

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk Ă©n puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.