Mag ik ook iets zeggen? Webinar over gesprek tussen school, ouders en leerlingen 18 februari 2021

Een essentieel gesprek tijdens de schoolperiode van ieder kind: het driehoeksgesprek, tussen docenten, ouders én leerlingen. Want juist dát gesprek, waar iedereen een stem heeft, helpt kinderen verder en bevordert een goede relatie tussen school en ouders.


Ondanks Corona gaat het onderwijs door

Al is het met vallen en opstaan, leerlingen volgen lessen, sommigen bereiden zich voor op de overgang naar het VO en kiezen voor nieuwe scholen. Deze onzekere tijd stelt leerlingen voor vragen maar zij hebben ook ideeën over hun toekomst. En meer dan ooit zijn ouders betrokken bij de schoolgang van hun kinderen, al zien zij de leraren minder dan ooit. Die doen intussen hun uiterste best om onderwijs te verzorgen en leerlingen te ondersteunen.

In dit webinar besteden wij speciale aandacht aan het belangrijkste gesprek tijdens de schooltijd: dat tussen leraren, ouders en leerlingen onderling, het driehoeksgesprek. Want juist dát gesprek, waar iedereen een stem heeft, helpt kinderen verder en bevordert een goede relatie tussen school en ouders. Tijdens dit webinar is er ruimte voor vragen en inbreng van de deelnemers.

Een aantal boeiende sprekers vertelt hoe zij de driehoek ‘school-ouders-leerling’ aandacht geven, ook in deze tijd.

Meer informatie?

Download deze informatieve flyer voor meer informatie of kijk op www.samenzijnwijschool.nl om je aan te melden!

Meer nieuws

  • Gratis webinar 'Met Kohnstamm op zoek naar innerlijke vrede binnen opvoeding en onderwijs'

   Het bereiken van innerlijke vrede als opvoedingsdoel is nu niet bepaald het eerste waar je als opvoeder of leraar aan denkt. Toch stelde de beroemde Nederlandse pedagoog Philipp Abraham Kohnstamm (1875-1951) zo’n 100 jaar geleden al dat opvoeding hier op gericht zou moeten zijn: innerlijke vrede bereiken door het luisteren naar de stem van het geweten en het worden van een ongeëvenaarde persoonlijkheid. Wat bedoelde hij hier mee? En waar is het op gebaseerd?

  • Benedictijnse stuurmanskunst: Unieke masterclass met Wil Derkse

   Op 11 november 2021 organiseert het team Leiderschap en coaching een unieke masterclass met filosoof Wil Derkse waar we met lessen uit de Benedictijnse spiritualiteit aan de slag gaan doen en het toepassen op (ons) leiderschap.

  • Belangrijk: laatste subsidieronde Wonderlijk gemaakt geopend!

   Via gezondeschool.nl kunnen scholen sinds 4 oktober 2021 meedoen aan een nieuwe ronde 'Stimuleringsregeling Gezonde relaties en seksualiteit'. Omdat Wonderlijk gemaakt Basis een 'Erkende interventie' is, komt de aanschaf ervan in aanmerking voor subsidie via deze regeling.

  • Kinderboeken en grove taal

   Het boek dat bekroond is met de Gouden Griffel kan van de Bond tegen vloeken ook goud krijgen voor het taalgebruik: Gozert van Pieter Koolwijk bevat volgens het recent gepubliceerde juryrapport geen grove taal.

  • Boekentips van onze mediatheek

   De Kinderboekenweek is hét moment om inspiratie op te doen voor nieuwe, actuele voorleesboeken. Misschien weet je niet waar je moet beginnen. Daarom geeft onze mediatheek een aantal boekentips die je bij ons kunt lenen.