Mag ik ook iets zeggen? Webinar over gesprek tussen school, ouders en leerlingen 18 februari 2021

Een essentieel gesprek tijdens de schoolperiode van ieder kind: het driehoeksgesprek, tussen docenten, ouders én leerlingen. Want juist dát gesprek, waar iedereen een stem heeft, helpt kinderen verder en bevordert een goede relatie tussen school en ouders.

Ondanks Corona gaat het onderwijs door

Al is het met vallen en opstaan, leerlingen volgen lessen, sommigen bereiden zich voor op de overgang naar het VO en kiezen voor nieuwe scholen. Deze onzekere tijd stelt leerlingen voor vragen maar zij hebben ook ideeën over hun toekomst. En meer dan ooit zijn ouders betrokken bij de schoolgang van hun kinderen, al zien zij de leraren minder dan ooit. Die doen intussen hun uiterste best om onderwijs te verzorgen en leerlingen te ondersteunen.

In dit webinar besteden wij speciale aandacht aan het belangrijkste gesprek tijdens de schooltijd: dat tussen leraren, ouders en leerlingen onderling, het driehoeksgesprek. Want juist dát gesprek, waar iedereen een stem heeft, helpt kinderen verder en bevordert een goede relatie tussen school en ouders. Tijdens dit webinar is er ruimte voor vragen en inbreng van de deelnemers.

Een aantal boeiende sprekers vertelt hoe zij de driehoek ‘school-ouders-leerling’ aandacht geven, ook in deze tijd.

Meer informatie?

Download deze informatieve flyer voor meer informatie of kijk op www.samenzijnwijschool.nl om je aan te melden!

Meer nieuws

  • Omgaan met energiebronnen

   Grondstoffen hebben we nodig. Maar ze zijn niet onuitputtelijk en het winnen ervan heeft gevolgen. In deze lessen over aardgaswinning leren leerlingen nadenken over de voor- en nadelen ervan.

  • Webinars burgerschapsonderwijs van start

   Het was een bont gezelschap dat zich via Teams aansloot bij het webinar Introductie burgerschapsonderwijs. Collega’s uit primair en voortgezet onderwijs, directeuren en teamleiders, leraren en ib-ers. Allemaal staan ze voor de taak om het burgerschapsonderwijs in hun school een boost te geven.

  • Webinars burgerschapsonderwijs

   Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

  • Met meer zelfvertrouwen Engels spreken, schrijven, luisteren en lezen

   Thuis in de avonduren je Engelse taalvaardigheden verbeteren? Begin maart gaan er twee online cursussen Engels van start! Daarnaast is er speciaal voor deelnemers aan het Cambridge examen B2 First een korte cursus van vijf bijeenkomsten ter voorbereiding op het examen. De cursussen zijn geschikt voor docenten, studenten en middelbare scholieren die met meer zelfvertrouwen Engels willen leren spreken, schrijven, luisteren en lezen.

  • Hoe kijk jij naar jonge kinderen?

   Kijk met ons mee tijdens twee symposia! Op 24 maart 2021 is het jaarlijkse symposium Het jonge kind. En nieuw dit jaar is het mini-symposium over groep 3. Ben jij er online bij?