Maatwerk en flexibilisering: van ambitie naar realiteit 29 augustus 2019

Ben jij als schoolleider bezig met de vraag “Wat hebben leerlingen nodig in de samenleving van nu en in die van morgen?” Kom dan op 8 oktober of 21 november naar de inspiratiesessie 'Onderwijs van morgen today' in Amersfoort.

Je wordt onder andere meegenomen in de ideeën van Sugata Mitra over het onderwijs van de toekomst. Ook hoor je over 'The Leader in me' scholen die gebruik maken van de zeven gewoonten van Covey om leerlingen meer regie over hun leren te geven. Gedurende de sessie word je geprikkeld om na te denken over wat past bij jouw school en bij jouw visie op onderwijs en leren. Ook krijg je handvatten om deze kennis binnen je school om te zetten naar de realiteit. 

De inspiratiesessie start om 12.30 uur met een inloop en eindigt om 15.45 uur met een borrel. Een van de sprekers tijdens de sessie is Kees van der Vloed, onderwijsadviseur bij Driestar onderwijsadvies.

Klik hier om je in te schrijven voor de inspiratiesessie van Somtoday.

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 30 tot en met 33. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende:

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!