Maatwerk en flexibilisering: van ambitie naar realiteit 29 augustus 2019

Ben jij als schoolleider bezig met de vraag “Wat hebben leerlingen nodig in de samenleving van nu en in die van morgen?” Kom dan op 8 oktober of 21 november naar de inspiratiesessie 'Onderwijs van morgen today' in Amersfoort.

Je wordt onder andere meegenomen in de ideeën van Sugata Mitra over het onderwijs van de toekomst. Ook hoor je over 'The Leader in me' scholen die gebruik maken van de zeven gewoonten van Covey om leerlingen meer regie over hun leren te geven. Gedurende de sessie word je geprikkeld om na te denken over wat past bij jouw school en bij jouw visie op onderwijs en leren. Ook krijg je handvatten om deze kennis binnen je school om te zetten naar de realiteit. 

De inspiratiesessie start om 12.30 uur met een inloop en eindigt om 15.45 uur met een borrel. Een van de sprekers tijdens de sessie is Kees van der Vloed, onderwijsadviseur bij Driestar onderwijsadvies.

Klik hier om je in te schrijven voor de inspiratiesessie van Somtoday.

Meer nieuws

  • Nieuw: de Dyslexie Academie!

   Driestar onderwijsadvies heeft iets nieuws: de Dyslexie Academie. Voor alles wat je wilt weten rondom dyslexie en hoe je kinderen met dyslexie kunt helpen, kun je nu bij ons terecht!

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • 75 jaar Driestar in beeld en geluid!

   Al 75 jaar leidt De Driestar scholieren en studenten op. Waar komen ze terecht? En, hoe kijken ze terug op hun opleiding? Kijk mee met de introfilmpjes die tijdens de reünie zijn getoond!

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • De eerste week zit er bijna op: 300 nieuwe pabo-studenten gestart

   Het nieuwe studiejaar is begonnen, de kop is eraf. Bij Driestar hogeschool starten ongeveer 300 nieuwe pabo-studenten. De meesten van hen in voltijd, anderen in deeltijd of de duale variant. Het totaal aantal studenten is gegroeid ten opzichte van vorig jaar, en ook is een groei zichtbaar bij de zij-instromers. Afgelopen week stond in het teken van een veelzijdige introductie aan de hogeschool.