Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend 12 september 2019

Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

In de Week van de Alfabetisering (van 9 tot en met 15 september) vraagt de stichting aandacht voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben ruim 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen en zij zijn vaak ook minder digitaal vaardig. Laaggeletterdheid is een groot maatschappelijk probleem. Mensen die onvoldoende kunnen lezen, schrijven en/of rekenen zijn kwetsbaar in onze samenleving.

Scholen kunnen ouders en kinderen te hulp komen door te herkennen en te stimuleren. Jij kunt leerlingen ook helpen om meer plezier te krijgen in lezen en zo hun taalvaardigheid te verhogen.

De mediatheek heeft informatieve boeken over geletterdheid en leesbevordering, leesboeken voor kinderen op alle niveaus, maar ook boeken die extra eenvoudig zijn geschreven, voor mensen die moeite hebben met lezen.
Welkom om de mediatheek en/of de catalogus te bezoeken!
 

liefde-(1).jpg meerdanlezen.jpg moppen.jpg

Meer nieuws

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.