Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend 12 september 2019

Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

In de Week van de Alfabetisering (van 9 tot en met 15 september) vraagt de stichting aandacht voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben ruim 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen en zij zijn vaak ook minder digitaal vaardig. Laaggeletterdheid is een groot maatschappelijk probleem. Mensen die onvoldoende kunnen lezen, schrijven en/of rekenen zijn kwetsbaar in onze samenleving.

Scholen kunnen ouders en kinderen te hulp komen door te herkennen en te stimuleren. Jij kunt leerlingen ook helpen om meer plezier te krijgen in lezen en zo hun taalvaardigheid te verhogen.

De mediatheek heeft informatieve boeken over geletterdheid en leesbevordering, leesboeken voor kinderen op alle niveaus, maar ook boeken die extra eenvoudig zijn geschreven, voor mensen die moeite hebben met lezen.
Welkom om de mediatheek en/of de catalogus te bezoeken!
 

liefde-(1).jpg meerdanlezen.jpg moppen.jpg

Meer nieuws

  • Op zoek naar een eindejaarsgeschenk? Geef een boek!

   Bij Driestar educatief hebben wij een webwinkel vol boeken, speciaal voor (aanstaande) leraren. Mooi als eindejaarsgeschenk! Want van boeken krijg je nooit genoeg.

  • Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

   Nu kinderen niet naar school kunnen, schieten initiatieven om thuis zinvol bezig te zijn als paddenstoelen uit de grond.

  • Gratis wetenschappelijke artikelen met Ebsco!

   Studenten en collega’s van Driestar educatief hebben via de catalogus van de mediatheek al jaren toegang tot de wetenschappelijke databank Ebsco. In 'EBSCO Education Source' kun je meer dan een miljoen Engelstalige wetenschappelijke artikelen vinden, gerelateerd aan onderwijs.

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.