Listen carefully! 14 december 2020

Op school leer je luisteren, dat weet iedereen. Maar luisteren is een echte vaardigheid, zeker als je een nieuwe taal als Engels leert. De Conference Primary English 2021 staat geheel in het teken van luistervaardigheid. En we doen het dit jaar helemaal online!


Luistervaardigheid

Ieder jaar staat  op de CPE één taalvaardigheid centraal. Dit jaar is dat luisteren (listening). Listening is namelijk een complex proces: leerlingen moeten het begrijpen, interpreteren en er ook op reflecteren. Vandaar: Listen carefully!

Openingsseminar

Tijdens het openingsseminar krijg je antwoord op de volgende vragen:
- Welk audiovisueel materiaal kun je het beste inzetten?
- Hoe belangrijk is een moedertaalspreker eigenlijk?
- Hoe spreek je zelf als leerkracht op enthousiasmerende en stimulerende manier met je leerlingen, zodat zij ook aan het spreken gaan?
- In hoeverre stem je af op de belevingswereld van leerlingen?

Workshops

Na het openingsseminar is er een breed scala van workshops waarop je kunt inschrijven. Deze praktische workshops worden geleid door experts in Engelse didactiek op de basisschool. Omdat we dit jaar niet fysiek bij elkaar kunnen komen, bieden we de workshops onlien aan.  Verspreid over 3 woensdagmiddagen (27 januari, 3 en 10 februari) kun je 5 workshops volgen! 

High tea

Traditioneel sluiten we de CPE af met een uitgebreide Engelse high tea. Ook dat hoeven we dit jaar niet te missen. Klik snel door om te zien hoe we dat gaan doen!

>> Klik hier voor alle informatie en om je aan te melden voor de Conference Primary English 2021

Meer nieuws

  • Diagnostiek van ernstige enkelvoudige dyslexie in coronatijd

   De dyslexiezorg voor kinderen gaat bij Driestar educatief door, ondanks dat basisscholen gesloten zijn als gevolg van de lockdown die op 14 december 2020 werd afgekondigd.

  • Begin met een gedicht - ook online!

   Ook in deze tijd van online lesgeven is het prima mogelijk om een les met een gedicht te beginnen. Je hebt dan een kort, maar mooi gezamenlijk moment met je klas. Het voorlezen kun je uitbreiden met een opdrachtje.

  • Webinars introductie burgerschapsonderwijs

   Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

  • We zijn er voor jou: gratis vragenuur onderwijs in coronatijd

   De tweede lockdown vanwege het coronavirus vraagt veel van ons. Op persoonlijk vlak maar ook in ons werk op school, naar leerlingen en naar collega-docenten. Driestar onderwijsadvies wil je daar graag bij helpen. Daarom starten vanaf volgende week de coronavragenuurtjes om je op weg te helpen met vragen, samen te sparren over onderwerpen waar je tegenaan loopt en je te inspireren met ideeën.

  • Rapportenvergadering: Zien!vo geeft inhoud

   Een bonte verzameling van activiteiten en meningen: de rapportenvergadering. Waar de een constructief probeert bij te dragen is de ander bijna in slaap gesukkeld. Weer een ander doet wat nakijkwerk, terwijl een vierde de tijd tot het weekend aftelt en alleen reageert als hem wat gevraagd wordt. Herkenbaar?