Listen carefully! 14 december 2020

Op school leer je luisteren, dat weet iedereen. Maar luisteren is een echte vaardigheid, zeker als je een nieuwe taal als Engels leert. De Conference Primary English 2021 staat geheel in het teken van luistervaardigheid. En we doen het dit jaar helemaal online!


Luistervaardigheid

Ieder jaar staat  op de CPE één taalvaardigheid centraal. Dit jaar is dat luisteren (listening). Listening is namelijk een complex proces: leerlingen moeten het begrijpen, interpreteren en er ook op reflecteren. Vandaar: Listen carefully!

Openingsseminar

Tijdens het openingsseminar krijg je antwoord op de volgende vragen:
- Welk audiovisueel materiaal kun je het beste inzetten?
- Hoe belangrijk is een moedertaalspreker eigenlijk?
- Hoe spreek je zelf als leerkracht op enthousiasmerende en stimulerende manier met je leerlingen, zodat zij ook aan het spreken gaan?
- In hoeverre stem je af op de belevingswereld van leerlingen?

Workshops

Na het openingsseminar is er een breed scala van workshops waarop je kunt inschrijven. Deze praktische workshops worden geleid door experts in Engelse didactiek op de basisschool. Omdat we dit jaar niet fysiek bij elkaar kunnen komen, bieden we de workshops onlien aan.  Verspreid over 3 woensdagmiddagen (27 januari, 3 en 10 februari) kun je 5 workshops volgen! 

High tea

Traditioneel sluiten we de CPE af met een uitgebreide Engelse high tea. Ook dat hoeven we dit jaar niet te missen. Klik snel door om te zien hoe we dat gaan doen!

>> Klik hier voor alle informatie en om je aan te melden voor de Conference Primary English 2021

Meer nieuws