Leesproblemen voorkomen met Bouw! 1 mei 2017

Bouw! is een programma dat speciaal is ontwikkeld om leesproblemen bij leerlingen van groep 2 tot en met groep 4 te voorkomen.

Omdat blijkt dat een te groot percentage van kinderen onvoldoende geletterd van school gaat, is het vroegtijdig inzetten op het stimuleren van de geletterdheid van kinderen belangrijk. Met name voor kinderen die het risico lopen leesproblemen is dit belangrijk. Dit zijn vaak de kinderen bij wie in het gezin dyslexie of leesproblemen voorkomen en die moeite hebben met het ontwikkelen van letterkennis en fonologische vaardigheden (hakken en plakken). 

Computergestuurd interventieprogramma

Bouw! is een programma dat speciaal is ontwikkeld om leesproblemen bij leerlingen van groep 2 tot en met groep 4 te voorkomen. Het programma is wetenschappelijk bewezen effectief. Het is een computergestuurd interventieprogramma. Bouw! bevat alle onderdelen van voorbereidend lezen en beginnend lezen. Bovendien past Bouw! de oefeningen aan op het individuele tempo van de leerling.

Geen professionele begeleiding nodig

Groot voordeel is dat voor de dagelijkse ondersteuning bij de oefeningen geen professionele begeleiding nodig is. In het programma zijn duidelijke instructieteksten opgenomen zodat ouders, vrijwilligers of zelfs oudere leerlingen de tutor zijn. Dat bespaart leerkrachten en remedial teachers tijd. Kijk voor meer achtergrondinformatie op de website van Bouw!.

Driestar educatief helpt je met Bouw!

Driestar educatief werkt samen met Lexima, de uitgever van Bouw!. Onze onderwijsadviseurs kunnen helpen aan de implementatie van de methode, het opleiden van tutoren, het leren signaleren van risicoleerlingen en het organiseren van ouderavonden. 

Wil je Bouw! eens proberen? Dat kan (gratis) in de mediatheek van Driestar hogeschool. 

Meer nieuws