Leerlingen Pieter Zandt meest mediawijs 29 maart 2019

Leerlingen van klas 1HC van de Pieter Zandt Scholengemeenschap hebben donderdag de finale van de Mediawijsheids Challenge gewonnen. De klas liet daarmee klas M1B van de CGS Prins Maurits in Middelharnis en Klas V1GC van het Van Lodenstein College in Kesteren achter zich.

In januari en februari deden de drie klassen mee aan de Mediawijsheids Challenge die Driestar onderwijsadvies ieder jaar voor brugklassen organiseert. Op basis van hun scores werden de klassen geselecteerd voor de finaledag om te strijden voor de titel ‘Meest Mediawijze Klas van het Jaar’. Vol enthousiasme streden zij donderdag op de redactie van het Reformatorisch Dagblad om de hoofdprijs. Ze maakten een vlog, schreven een Puntuit-pagina voor het Reformatorisch Dagblad en presenteerden een journaal.
 
Bij de verschillende finale-events kwamen de havoërs van de Pieter Zandt als beste uit de bus. Zij gingen er met een wisselbeker vandoor en hun Puntuit-pagina komt woensdag 3 april in de krant. De wisselbeker ging vorig jaar naar klas 1V1 van de Gomarus Scholengemeenschap uit Gorinchem.
 
De Mediawijsheids Challenge is ontwikkeld door Driestar onderwijsadvies. Begin 2020 zal een nieuwe  editie van de Challenge worden georganiseerd. Meedoen? Geef je brugklas op! Mail naar: mediawijsheidschallenge@driestar-educatief.nl

Mediawijsheid-11-web-A-1-4-(1).jpg
Mediawijsheid-13-web-A-4.jpg
WhatsApp-Image-2019-03-28-at-19-29-26(1)-(1).jpg
WhatsApp-Image-2019-03-28-at-19-29-26(3).jpg
Mediawijsheid-1-web-A-4.jpg
Mediawijsheid-6-web-A-4.jpg
Mediawijsheid-8-web-A-4.jpg


 

Meer nieuws

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.

  • Pieter Zandt grote winnaar Duurzaam Doen

   De Pieter Zandt scholengemeenschap is de grote winnaar geworden van de Duurzaam Doen Challenge 2020 in het reformatorisch onderwijs.

  • Symposium over pedagogisch gedachtegoed dr. M. Golverdingen

   Noteer alvast in je agenda: woensdagmiddag 7 oktober 2020 symposium Pedagogiek aan de hand van het gedachtengoed van ds. Golverdingen.

  • Onze lector Inclusieve klassen over advies onderwijsraad ‘Steeds inclusiever’.

   De Onderwijsraad heeft het advies ‘Steeds inclusiever’ uitgebracht. Onze lector Inclusieve klassen, Neely Anne de Ronde, heeft input aangeleverd voor dit advies. Het advies biedt een perspectief hoe het onderwijs op langere termijn inclusiever wordt voor leerlingen en studenten met een beperking.

  • Jan van Doleweerd lector godsdienstig vormingsonderwijs

   De zoektocht naar de associate lector voor het lectoraat van PC GVO en Driestar educatief is afgerond. Jan van Doleweerd start per 1 september in deze functie. Hij zal met het lectoraat een bijdrage leveren aan de professionalisering van PC GVO-docenten en van leraren in het bijzonder onderwijs.