Leerlingen Pieter Zandt meest mediawijs 29 maart 2019

Leerlingen van klas 1HC van de Pieter Zandt Scholengemeenschap hebben donderdag de finale van de Mediawijsheids Challenge gewonnen. De klas liet daarmee klas M1B van de CGS Prins Maurits in Middelharnis en Klas V1GC van het Van Lodenstein College in Kesteren achter zich.

In januari en februari deden de drie klassen mee aan de Mediawijsheids Challenge die Driestar onderwijsadvies ieder jaar voor brugklassen organiseert. Op basis van hun scores werden de klassen geselecteerd voor de finaledag om te strijden voor de titel ‘Meest Mediawijze Klas van het Jaar’. Vol enthousiasme streden zij donderdag op de redactie van het Reformatorisch Dagblad om de hoofdprijs. Ze maakten een vlog, schreven een Puntuit-pagina voor het Reformatorisch Dagblad en presenteerden een journaal.
 
Bij de verschillende finale-events kwamen de havoërs van de Pieter Zandt als beste uit de bus. Zij gingen er met een wisselbeker vandoor en hun Puntuit-pagina komt woensdag 3 april in de krant. De wisselbeker ging vorig jaar naar klas 1V1 van de Gomarus Scholengemeenschap uit Gorinchem.
 
De Mediawijsheids Challenge is ontwikkeld door Driestar onderwijsadvies. Begin 2020 zal een nieuwe  editie van de Challenge worden georganiseerd. Meedoen? Geef je brugklas op! Mail naar: mediawijsheidschallenge@driestar-educatief.nl

Mediawijsheid-11-web-A-1-4-(1).jpg
Mediawijsheid-13-web-A-4.jpg
WhatsApp-Image-2019-03-28-at-19-29-26(1)-(1).jpg
WhatsApp-Image-2019-03-28-at-19-29-26(3).jpg
Mediawijsheid-1-web-A-4.jpg
Mediawijsheid-6-web-A-4.jpg
Mediawijsheid-8-web-A-4.jpg


 

Meer nieuws

  • Nieuw: de Dyslexie Academie!

   Driestar onderwijsadvies heeft iets nieuws: de Dyslexie Academie. Voor alles wat je wilt weten rondom dyslexie en hoe je kinderen met dyslexie kunt helpen, kun je nu bij ons terecht!

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • 75 jaar Driestar in beeld en geluid!

   Al 75 jaar leidt De Driestar scholieren en studenten op. Waar komen ze terecht? En, hoe kijken ze terug op hun opleiding? Kijk mee met de introfilmpjes die tijdens de reünie zijn getoond!

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • De eerste week zit er bijna op: 300 nieuwe pabo-studenten gestart

   Het nieuwe studiejaar is begonnen, de kop is eraf. Bij Driestar hogeschool starten ongeveer 300 nieuwe pabo-studenten. De meesten van hen in voltijd, anderen in deeltijd of de duale variant. Het totaal aantal studenten is gegroeid ten opzichte van vorig jaar, en ook is een groei zichtbaar bij de zij-instromers. Afgelopen week stond in het teken van een veelzijdige introductie aan de hogeschool.