Leerlingen ondersteunen rondom trauma en hechtingsproblematiek 31 augustus 2021

Ben jij weleens leerlingen tegengekomen die moeilijkheden ondervinden in hun dagelijks functioneren, door problemen rondom trauma en hechting? Heb je vragen over de problematiek, wil je er meer over weten maar twijfel jij of de cursus Hechting en Trauma wel geschikt is? Joppa Nijsse, cursusleider en orthopedagoog bij Driestar onderwijsadvies, laat je graag zien waarom deze cursus jouw volgende stap is.

Waarom ga je deze cursus volgen?

“Als orthopedagoog of psycholoog kom je geregeld leerlingen tegen waarbij je weet dat er sprake is van problemen in de hechting, of ontmoet je leerlingen die traumatische ervaringen hebben. Het kan ook zijn dat je een vermoeden hebt van deze problematiek. Het werken met en voor deze leerlingen daagt je uit en roept vaak ook nieuwe vragen op. Wat was ook alweer de theoretische achtergrond van trauma en problemen in de hechting? Hoe herken ik signalen die wijzen op deze problematiek? Welke diagnostiek kun je doen? En hoe begeleid je leerkrachten en andere betrokken? Tijdens de cursusdag krijg je antwoorden op deze vragen en ga je ook aan de slag met je eigen casus. Zo ontwikkel je de juiste kennis en vaardigheden om leerlingen hier op een goede manier in te ondersteunen. 

Voor wie is de cursus relevant?

“Deze cursus is eigenlijk voor elke orthopedagoog en psycholoog die in het PO en VO werkt relevant. Want het gaat over problemen die zich vroeg in de ontwikkeling van een kind kunnen voordoen.” 

Wat gaat het je opleveren?

“Dat is heel veel, maar ik noem er nu drie:
  1. Je gaat nieuwe inzichten krijgen vanuit de theorie.
  2. Je krijgt beter begrip voor trauma en hechtingsproblemen door de literatuur en beelden die we gebruiken.
  3. Het belangrijkste: je krijgt tools waarmee je leerlingen met deze problematiek beter kunt ondersteunen.
En vooruit een vierde reden: je gaat met hernieuwde interesse en inspiratie naar huis om met dit thema aan de slag te gaan.”
 
7 oktober 2021 start de cursus. Ben jij er ook bij? Meld je dan snel aan! Of wil je eerst nog wat meer weten? Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie.

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".