Leerlingen ondersteunen rondom trauma en hechtingsproblematiek 31 augustus 2021

Ben jij weleens leerlingen tegengekomen die moeilijkheden ondervinden in hun dagelijks functioneren, door problemen rondom trauma en hechting? Heb je vragen over de problematiek, wil je er meer over weten maar twijfel jij of de cursus Hechting en Trauma wel geschikt is? Joppa Nijsse, cursusleider en orthopedagoog bij Driestar onderwijsadvies, laat je graag zien waarom deze cursus jouw volgende stap is.

Waarom ga je deze cursus volgen?

“Als orthopedagoog of psycholoog kom je geregeld leerlingen tegen waarbij je weet dat er sprake is van problemen in de hechting, of ontmoet je leerlingen die traumatische ervaringen hebben. Het kan ook zijn dat je een vermoeden hebt van deze problematiek. Het werken met en voor deze leerlingen daagt je uit en roept vaak ook nieuwe vragen op. Wat was ook alweer de theoretische achtergrond van trauma en problemen in de hechting? Hoe herken ik signalen die wijzen op deze problematiek? Welke diagnostiek kun je doen? En hoe begeleid je leerkrachten en andere betrokken? Tijdens de cursusdag krijg je antwoorden op deze vragen en ga je ook aan de slag met je eigen casus. Zo ontwikkel je de juiste kennis en vaardigheden om leerlingen hier op een goede manier in te ondersteunen. 

Voor wie is de cursus relevant?

“Deze cursus is eigenlijk voor elke orthopedagoog en psycholoog die in het PO en VO werkt relevant. Want het gaat over problemen die zich vroeg in de ontwikkeling van een kind kunnen voordoen.” 

Wat gaat het je opleveren?

“Dat is heel veel, maar ik noem er nu drie:
 1. Je gaat nieuwe inzichten krijgen vanuit de theorie.
 2. Je krijgt beter begrip voor trauma en hechtingsproblemen door de literatuur en beelden die we gebruiken.
 3. Het belangrijkste: je krijgt tools waarmee je leerlingen met deze problematiek beter kunt ondersteunen.
En vooruit een vierde reden: je gaat met hernieuwde interesse en inspiratie naar huis om met dit thema aan de slag te gaan.”
 
7 oktober 2021 start de cursus. Ben jij er ook bij? Meld je dan snel aan! Of wil je eerst nog wat meer weten? Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie.

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 29 tot en met 32. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende.

  • Chris Klaasse: "Je wordt je meer bewust van je positie en opdracht als christen"

   Onze tijd vraagt meer dan ooit om weerbaarheid. Professionals binnen reformatorische organisaties hebben dagelijks te maken met ethische vraagstukken. Daarom hebben Driestar onderwijsadvies en de Erdee Media Groep de leerlijn Persoonlijke en maatschappelijke vorming opgezet. Chris Klaasse, journalist bij het Reformatorisch Dagblad, volgde deze leerlijn: “De bijeenkomst over wereldgelijkvormigheid vond ik bijzonder mooi.”

  • Meld je aan voor de Schoolleidersdag 2022

   De eerste vrijdag van oktober wordt ieder jaar de Schoolleidersdag georganiseerd. Hét moment om schoolleiders van andere christelijk-reformatorische scholen ontspannen te ontmoeten en samen te bezinnen op actuele thema’s. Je kunt je nu aanmelden!

  • Inschrijving masterclass Waardengericht werken op school geopend

   Waarden vormen op veel scholen de basis waarop leraren en schoolleiders keuzes maken. De zoektocht naar een goede verbinding tussen gekozen waarden en de dagelijkse praktijk is echter een complex proces. Wanneer is iets goed of passend en voor wie? Daarover gaat de masterclass 'Waardengericht werken op school' op 12 oktober. Je kunt je nu inschrijven!

  • Promotieonderzoek Winnie Verbeek: betekenisveranderingen van christelijk-religieus erfgoed

   Docent Beeldend vormen Winnie Verbeek van Driestar hogeschool promoveert vandaag op een onderzoek naar de presentatiegeschiedenis van Museum Catharijneconvent. Haar proefschrift heeft de titel ‘Van geloof naar erfgoed. Betekenisveranderingen van christelijk-religieuze objecten in een museale omgeving.’ De promotie vindt plaats aan de Universiteit van Amsterdam.