Leerlingen ondersteunen rondom trauma en hechtingsproblematiek 31 augustus 2021

Ben jij weleens leerlingen tegengekomen die moeilijkheden ondervinden in hun dagelijks functioneren, door problemen rondom trauma en hechting? Heb je vragen over de problematiek, wil je er meer over weten maar twijfel jij of de cursus Hechting en Trauma wel geschikt is? Joppa Nijsse, cursusleider en orthopedagoog bij Driestar onderwijsadvies, laat je graag zien waarom deze cursus jouw volgende stap is.

Waarom ga je deze cursus volgen?

“Als orthopedagoog of psycholoog kom je geregeld leerlingen tegen waarbij je weet dat er sprake is van problemen in de hechting, of ontmoet je leerlingen die traumatische ervaringen hebben. Het kan ook zijn dat je een vermoeden hebt van deze problematiek. Het werken met en voor deze leerlingen daagt je uit en roept vaak ook nieuwe vragen op. Wat was ook alweer de theoretische achtergrond van trauma en problemen in de hechting? Hoe herken ik signalen die wijzen op deze problematiek? Welke diagnostiek kun je doen? En hoe begeleid je leerkrachten en andere betrokken? Tijdens de cursusdag krijg je antwoorden op deze vragen en ga je ook aan de slag met je eigen casus. Zo ontwikkel je de juiste kennis en vaardigheden om leerlingen hier op een goede manier in te ondersteunen. 

Voor wie is de cursus relevant?

“Deze cursus is eigenlijk voor elke orthopedagoog en psycholoog die in het PO en VO werkt relevant. Want het gaat over problemen die zich vroeg in de ontwikkeling van een kind kunnen voordoen.” 

Wat gaat het je opleveren?

“Dat is heel veel, maar ik noem er nu drie:
 1. Je gaat nieuwe inzichten krijgen vanuit de theorie.
 2. Je krijgt beter begrip voor trauma en hechtingsproblemen door de literatuur en beelden die we gebruiken.
 3. Het belangrijkste: je krijgt tools waarmee je leerlingen met deze problematiek beter kunt ondersteunen.
En vooruit een vierde reden: je gaat met hernieuwde interesse en inspiratie naar huis om met dit thema aan de slag te gaan.”
 
7 oktober 2021 start de cursus. Ben jij er ook bij? Meld je dan snel aan! Of wil je eerst nog wat meer weten? Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie.

Meer nieuws

  • Nadenken over prikkelverwerking met symposium Het jonge kind

   220 onderbouwleerkrachten, ib’ers, teamleiders en directeuren bezochten op 1 februari het symposium Het jonge kind. Na twee jaar een online symposium konden zij dit jaar gezellig in Gouda met elkaar nadenken over prikkelverwerking. Lees hier een terugblik op deze mooie dag!

  • Spelend leren, ook in groep 3!

   Veel leerkrachten willen graag het spelend leren nog doorzetten in groep 3. Hoe pas je dat in in je programma?

  • Terugblik symposium christelijk leraarschap: identiteit als bron van hoop

   In januari 2023 was het symposium christelijk leraarschap. Lees hier de terugblik van de dag.

  • 24 jaar bestuurder Rens in beeld

   Vandaag neemt Rens Rottier afscheid als bestuurder van Driestar educatief. Ruim 24 jaar stond hij als voorzitter aan het roer van onze organisatie. We zijn dankbaar voor alles wat hij in deze periode betekende voor het reformatorisch-christelijk onderwijs in en buiten Nederland. Bekijk het beeldverslag wat Rens zoal in die rol als bestuurder deed.

  • Webinars over Gidsen: een christelijke schoolpedagogiek

   Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars waarin de auteurs iedere keer een ander thema uitdiepen dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat.