Leerlijnenpakket Rekenen-wiskunde (SLO) beschikbaar 19 juni 2018

Werk je in het regulier basisonderwijs, maar wil je ook los van de methode kunnen werken? Dan kun je de nieuwe SLO-leerlijn Rekenen-wiskunde gebruiken. Deze werkt toe naar niveau 1S. Werk je met de module leerlijnen in ParnasSys, dan kun je ook digitaal met deze leerlijn aan de slag.

In 2010 zijn de referentieniveaus vastgesteld. Als doel daarbij is gesteld dat 65% van de leerlingen niveau 1S haalt aan het einde van de basisschool. Uit onderzoek blijkt dat het in 2016 maar 45% was voor rekenen-wiskunde. Het is belangrijk om leerlingen voldoende mogelijkheden te bieden zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Tussendoelen

De nieuwe leerlijn met tussendoelen gaat uit van het 1S-niveau. Door dit concreet te maken in doelen, kun je doelgericht toewerken naar dit niveau, en weet je precies wat leerlingen dan zouden moeten beheersen.  De doelen zijn er voor alle groepen. Zo kun je, los van je methode, een doorgaande lijn in je rekenonderwijs vormgeven. De doelen zijn daarbij richtinggevend, niet verplichtend. Andere indelingen zijn mogelijk.

Domeinen

Er zijn doelen geformuleerd voor alle domeinen van het Referentiekader: Getallen, Verhoudingen, Meten en Meetkunde en Verbanden. Deze domeinen zijn verder uitgewerkt in meerdere leerlijnen, zodat je een goed overzicht hebt van het aanbod.

Ook aan de slag?

Wil je aan de slag met dit pakket? Meer informatie en de inhoud van de leerlijnen vind je op de website van de SLO. Werk je met de module leerlijnen, dan kun je het pakket ook overnemen uit de database en er zo op je school mee aan de slag gaan!

Meer nieuws