Laat je inspireren op de Conference Primary English 2020 13 december 2019

Wil jij je lessen Engels meer body geven? Je leerlingen naast de Engelse methode nog meer uitdagen? Laat je inspireren op onze Conference Primary English 2020. Hope to see you there!

Je kent het wel: je wilt in je klas meer met Engels doen. Je hebt je methode en die volg je trouw één keer in de week. Maar hoe kun je nog meer aan Engels doen? Kun je in je andere lessen ook iets met Engels doen zodat je leerlingen het spelenderwijs oppikken? We zien allemaal in dat jong Engels leren belangrijk is. Maar hoe doe je dat?

Engels op de basisschool

Met deze vragen kun je terecht op de Conference Primary English 2020 op 29 januari a.s. Deze jaarlijkse
conferentie biedt een scala aan inspiratiebijeenkomsten en leerzame workshops, waar je van experts en van elkaar kunt leren. Wat zijn de laatste ontwikkelingen in het vak? Hoe pakken andere goede scholen het aan? Zijn er nog meer mogelijkheden met de methodes en middelen die we al in huis hebben? Op al deze vragen krijg je tijdens de conferentie antwoorden.

Think creative

Dit jaar is het thema ‘Think creative’. We bieden je creatieve ideeën aan en laten je ook zelf creatief nadenken over je lessen Engels. Dit jaar hebben we onze opzet vernieuwd! Je duikt de diepte in tijdens de workshops en inspiration sessions en je vergroot je kennis tijdens een kennismarkt, waarop je kennis maakt met allerlei organisaties rond Engels op de basisschool. Je hebt uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met leerkrachten van andere scholen, je netwerk uit te breiden en je vragen te stellen aan experts. De workshops, gesprekken en kennisontmoetingen zijn de perfecte aanzet voor nieuwe activiteiten, verrassende inzichten en een frisse blik voor je Engelse programma op school.We sluiten de conferentie in stijl af  met de traditionele, oer-Britse high tea. Tijdens het eten van allerlei hapjes kun je met collega’s of nieuwe contacten napraten over deze inspirerende middag.

Aanmelden

Noteer 29 januari in je agenda en schrijf je snel in via www.driestar-educatief.nl/cpe2020

Meer nieuws

  • Relevante thema’s voor buitenlandse studenten

   Hoe stel je vanuit de eigen missie relevante pedagogische thema’s voor buitenlandse studenten aan de orde? En welke moeten dat zijn? Hoe slaag je er in dat het kennis wordt ‘by heart’ die zij straks effectief toepassen in hun onderwijspraktijk in een cultureel afwijkende context? Dat zijn, in het kort, de vragen waarmee het onderzoekcentrum in 2016 gestart is met als opdracht -maar ook met de ambitie – om in de loop van 2020 een Engelstalige Pedagogische Canon te presenteren.

  • Volg gratis ‘leerlijn’ in de nieuwe PETE app

   Wil jij in zes weken weer up-to-date zijn en geïnspireerd worden op een thema als Ouderbetrokkenheid of ADHD in de klas? Je kunt je aanmelden voor een traject in de app PETE van Driestar onderwijsadvies. Er is nu een beperkt aantal gratis accounts beschikbaar.

  • Cantatedienst 'Christ lag in Todesbanden': Cantate 4 van Bach op 1 februari

   Op zaterdag 1 februari 2020 zal er om 16.00 uur in de Sint-Janskerk te Gouda de jaarlijkse cantatedienst worden gehouden. Cantate ‘Christ lag in Todesbanden’ BWV 4 staat centraal, gezongen door het projectkoor van Driestar hogeschool onder leiding van Mariëlle Heidekamp.

  • Zien! Experttrajecten voorjaar 2020

   Ook dit voorjaar zijn er weer meerdere experttrajecten, waarin we met ib’ers en gedragsspecialisten aan de slag gaan meer te leren over Zien! en hoe je je team kunt begeleiden bij de implementatie van Zien!.

  • De eerste leerling van Piet Kuyt

   In dit jubileumjaar delen we graag mooie verhalen. Neem nu onderstaand verhaal van dhr. Ruissen, één van de eerste leerlingen van Piet Kuyt. Lees zijn verhaal en ontdek hoe het de eerste jaren op de Driestar (en in oorlogstijd) er aan toe ging.