Laat je inspireren op de Conference Primary English 2020 13 december 2019

Wil jij je lessen Engels meer body geven? Je leerlingen naast de Engelse methode nog meer uitdagen? Laat je inspireren op onze Conference Primary English 2020. Hope to see you there!

Je kent het wel: je wilt in je klas meer met Engels doen. Je hebt je methode en die volg je trouw één keer in de week. Maar hoe kun je nog meer aan Engels doen? Kun je in je andere lessen ook iets met Engels doen zodat je leerlingen het spelenderwijs oppikken? We zien allemaal in dat jong Engels leren belangrijk is. Maar hoe doe je dat?

Engels op de basisschool

Met deze vragen kun je terecht op de Conference Primary English 2020 op 29 januari a.s. Deze jaarlijkse
conferentie biedt een scala aan inspiratiebijeenkomsten en leerzame workshops, waar je van experts en van elkaar kunt leren. Wat zijn de laatste ontwikkelingen in het vak? Hoe pakken andere goede scholen het aan? Zijn er nog meer mogelijkheden met de methodes en middelen die we al in huis hebben? Op al deze vragen krijg je tijdens de conferentie antwoorden.

Think creative

Dit jaar is het thema ‘Think creative’. We bieden je creatieve ideeën aan en laten je ook zelf creatief nadenken over je lessen Engels. Dit jaar hebben we onze opzet vernieuwd! Je duikt de diepte in tijdens de workshops en inspiration sessions en je vergroot je kennis tijdens een kennismarkt, waarop je kennis maakt met allerlei organisaties rond Engels op de basisschool. Je hebt uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met leerkrachten van andere scholen, je netwerk uit te breiden en je vragen te stellen aan experts. De workshops, gesprekken en kennisontmoetingen zijn de perfecte aanzet voor nieuwe activiteiten, verrassende inzichten en een frisse blik voor je Engelse programma op school.We sluiten de conferentie in stijl af  met de traditionele, oer-Britse high tea. Tijdens het eten van allerlei hapjes kun je met collega’s of nieuwe contacten napraten over deze inspirerende middag.

Aanmelden

Noteer 29 januari in je agenda en schrijf je snel in via www.driestar-educatief.nl/cpe2020

Meer nieuws

  • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

   Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

  • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

   Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.

  • Tijdelijk extra leerkracht nodig?

   Er ontstaat langzaam weer perspectief in deze coronatijd. Basisscholen en ook middelbare scholen openen langzaam de deuren weer. De afgelopen tijd is meer dan ooit gebleken dat onderwijs een vitale sector is voor onze samenleving. Al een tijd heeft het onderwijs last van personeelstekort. Driestar onderwijsadvies biedt scholen graag ondersteuning door aanbod van interim-leerkrachten.

  • Het nieuwe nascholingsaanbod staat online!

   Verder leren: welke stap ga jij zetten? Als leraar ben je je leven lang gericht op leren, niet alleen voor je leerlingen maar ook voor jezelf. Jouw nascholing komt ten goede aan de kinderen in je klas, en aan je collega’s in je team.