Inspiratievideo voor hybride-onderwijs 18 maart 2021

Onderwijs realiseren in coronatijd vraagt nogal wat. Er hoeft maar een kind besmet te zijn in je klas en de hele klas zit een week thuis.Gelukkig zit zeker niet in alle gevallen een hele klas thuis, maar moet je wel hybride-onderwijs geven (de meeste kinderen zitten op school, een paar kinderen volgen onderwijs vanuit huis). Dit veroorzaakt natuurlijk de nodige onrust. Altijd weer bijzonder om te zien dat deze creatieve onrust bij een aantal mensen leidt tot het zoeken van nieuwe wegen.

Een mooi hulpmiddel bij het hybride-onderwijs voor kinderen van groep 1- 3 is de bingokaart. Onderwijsadviseur Dieneke Schellingehout maakte voor het Samen leren-team rond de overgang van groep 2 -3 van Berseba regio NoordOost een vlog ter inspiratie voor het invullen van hybride-onderwijs. Je kunt de vlog hieronder bekijken.Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben of in contact met ons komen, stuur ons dan een e-mail.

Meer nieuws

  • Webinar Mag ik ook iets zeggen? - een kort verslag

   Tijdens het webinar georganiseerd door Samen zijn wij school (SZWS) op 25 maart jongstleden ging het om de stem van de leerling, de ouder en de leerkracht/docent. Deze Gouden Driehoek zorgt voor een toename van de ouderbetrokkenheid, autonomie bij de leerlingen en geeft leerkrachten meer inzicht in wie de leerling is.

  • Dyslexiewedstrijd 2021 – doe jij ook mee?

   Ook dit jaar hebben we weer een 'dyslexiewedstrijd' voor alle kinderen die bij ons dyslexiebehandeling krijgen. Wie vertelt, knutselt of schrijft er om een originele en leuke manier iets over zijn bijzondere boek? De winnaar krijgt de enige echte dyslexietrofee en een andere mooie prijs. Doe jij mee?

  • L-E-Z-E-N, LEE-ZEN en nu vloeiend!

   Vloeiend lezen; makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ondersteun je kinderen bij het vloeiend leren lezen? Rita (intern begeleider) en Bart (leerkracht groep 3/4) zien dat de leesachterstanden mede door de lockdown versterkt worden. Hoe kunnen zij (en jij als leerkracht of ib'er) daarmee omgaan?

  • Symposium Het jonge kind ook online een succes

   Inspiratie, ontmoeting en gezelligheid; de vaste ingrediënten van symposium Het jonge kind ontbraken ook dit jaar niet. Zo’n 280 deelnemers volgden op 24 maart dit symposium. Thuis achter de laptop of samen met het onderbouwteam voor het digibord, met wat toegestuurd lekkers binnen handbereik. Samen leerden we meer over problematisch gedrag bij kleuters, een rijke speelleeromgeving, schrijfproblemen en een taalontwikkelingsstoornis. ‘Wat fijn om zo online een mooie dag met elkaar te hebben!’

  • Vraag 1 april de lerarenbeurs aan

   Vanaf 1 april om 00.00 uur kun je de lerarenbeurs weer aanvragen. In een kamerbrief is de lijn voor het aanvragen voor een lerarenbeurs voor 2021-2022 uiteengezet. Goed nieuws is aanvragen die vorig jaar zijn afgewezen i.v.m. bereiken van het subsidieplafond met voorrang worden behandeld. Benieuwd hoe jij de lerarenbeurs kunt gebruiken?