Inschrijving masterclass Waardengericht werken op school geopend 7 juli 2022

Waarden vormen op veel scholen de basis waarop leraren en schoolleiders keuzes maken. De zoektocht naar een goede verbinding tussen gekozen waarden en de dagelijkse praktijk is echter een complex proces. Wanneer is iets goed of passend en voor wie? Daarover gaat de masterclass 'Waardengericht werken op school' op 12 oktober. Je kunt je nu inschrijven!

Masterclass door Kees van der Vloed

De vraag wanneer iets goed of passend is en voor wie is een complex proces. Daarom heeft het lectoraat Leiderschap in het onderwijs op basis van theorie en vanuit praktijkervaring modellen ontwikkeld die helpen om zicht te krijgen op het waardengericht werken en op kansen om dit op school te versterken. Tijdens deze masterclass gaan we onder leiding van Kees van der Vloed (onderzoeker Lectoraat Waardegericht leiderschap van Penta Nova, academie voor schoolleiderschap) met het Vierwadrantenmodel aan de slag.

Aan de slag met het Vierkwadrantenmodel

Het Vierkwadrantenmodel maakt inzichtelijk hoe je als schoolleider kunt stimuleren dat alle medewerkers vanuit hun eigen kernwaarden bijdragen aan de identiteit van de school. En ook voor niet-schoolleiders is het model een praktisch instrument om na te gaan waar je voor staat en in hoeverre je kunt bijdragen aan de kernwaarden van de school.

Meer informatie en aamelden

De masterclass is op 12 oktober in Gouda. Klik hier voor het programma en om je aan te melden. Inschrijvers krijgen gratis het boek Woorden, waarden en werkelijkheid waarvan Kees van der Vloed een van de auteurs is.

>> klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor deze masterclass!

Meer nieuws

  • Event Werken bij Driestar educatief goed bezocht

   De motieven van de deelnemers zijn divers, van ‘een carrièreswitch binnen de wereld van het onderwijs’ tot interesse in werken bij de catering. Maar een ding hebben ze gemeen, graag willen ze hun talenten inzetten bij Driestar educatief. “Fijn dat ik zo op een laagdrempelige manier met jullie als mogelijke werkgever kan kennismaken” waardeert een van de deelnemers het event Werken bij Driestar educatief.

  • Kinderboekenweek: gi-ga-groen

   Van 5 tot 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar gaat het over gi-ga-groen, en dat houdt in dat alle boeken waarin natuur en/of milieu aandacht krijgen speciale belangstelling krijgen.

  • Save the date: RAOS onderwijsconferentie

   Sinds 2001 werken reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs en Driestar hogeschool intensief samen aan het opleiden van nieuwe docenten in een opleidingsschool. Samen vormen zij RAOS. Op dinsdag 7 februari 2023 organiseren zij de de vijfde RAOS-onderwijsconferentie. Ben jij er ook bij?

  • Wil jij groeien als coördinator Engels?

   Wie neemt het voortouw bij het vak Engels? Wie houdt de gemaakte afspraken rond Engels in de gaten?

  • Vacature Projectleider

   De stuurgroep ‘En dan ben je leraar’ van de stichting ‘Meer Personeel Onderwijs’ zoekt een projectleider voor circa 8 uur in de week. Meer Personeel Onderwijs (MPO) is gericht op het werven van leraren voor het christelijk-reformatorisch onderwijs.