Inschrijving masterclass Waardengericht werken op school geopend 7 juli 2022

Waarden vormen op veel scholen de basis waarop leraren en schoolleiders keuzes maken. De zoektocht naar een goede verbinding tussen gekozen waarden en de dagelijkse praktijk is echter een complex proces. Wanneer is iets goed of passend en voor wie? Daarover gaat de masterclass 'Waardengericht werken op school' op 12 oktober. Je kunt je nu inschrijven!

Masterclass door Kees van der Vloed

De vraag wanneer iets goed of passend is en voor wie is een complex proces. Daarom heeft het lectoraat Leiderschap in het onderwijs op basis van theorie en vanuit praktijkervaring modellen ontwikkeld die helpen om zicht te krijgen op het waardengericht werken en op kansen om dit op school te versterken. Tijdens deze masterclass gaan we onder leiding van Kees van der Vloed (onderzoeker Lectoraat Waardegericht leiderschap van Penta Nova, academie voor schoolleiderschap) met het Vierwadrantenmodel aan de slag.

Aan de slag met het Vierkwadrantenmodel

Het Vierkwadrantenmodel maakt inzichtelijk hoe je als schoolleider kunt stimuleren dat alle medewerkers vanuit hun eigen kernwaarden bijdragen aan de identiteit van de school. En ook voor niet-schoolleiders is het model een praktisch instrument om na te gaan waar je voor staat en in hoeverre je kunt bijdragen aan de kernwaarden van de school.

Meer informatie en aamelden

De masterclass is op 12 oktober in Gouda. Klik hier voor het programma en om je aan te melden. Inschrijvers krijgen gratis het boek Woorden, waarden en werkelijkheid waarvan Kees van der Vloed een van de auteurs is.

>> klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor deze masterclass!

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 29 tot en met 32. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende.

  • Chris Klaasse: "Je wordt je meer bewust van je positie en opdracht als christen"

   Onze tijd vraagt meer dan ooit om weerbaarheid. Professionals binnen reformatorische organisaties hebben dagelijks te maken met ethische vraagstukken. Daarom hebben Driestar onderwijsadvies en de Erdee Media Groep de leerlijn Persoonlijke en maatschappelijke vorming opgezet. Chris Klaasse, journalist bij het Reformatorisch Dagblad, volgde deze leerlijn: “De bijeenkomst over wereldgelijkvormigheid vond ik bijzonder mooi.”

  • Meld je aan voor de Schoolleidersdag 2022

   De eerste vrijdag van oktober wordt ieder jaar de Schoolleidersdag georganiseerd. Hét moment om schoolleiders van andere christelijk-reformatorische scholen ontspannen te ontmoeten en samen te bezinnen op actuele thema’s. Je kunt je nu aanmelden!

  • Promotieonderzoek Winnie Verbeek: betekenisveranderingen van christelijk-religieus erfgoed

   Docent Beeldend vormen Winnie Verbeek van Driestar hogeschool promoveert vandaag op een onderzoek naar de presentatiegeschiedenis van Museum Catharijneconvent. Haar proefschrift heeft de titel ‘Van geloof naar erfgoed. Betekenisveranderingen van christelijk-religieuze objecten in een museale omgeving.’ De promotie vindt plaats aan de Universiteit van Amsterdam.

  • Francina: “Leidinggeven was nooit mijn doel, maar ik heb nu gereedschap in handen om het te kunnen”

   Francina Stolk (29) is sinds zo’n drie jaar video-editor bij het Reformatorisch Dagblad. Ze heeft geen leidinggevende functie en dacht daar ook niet direct over na. Niet verwonderlijk dus dat het leiderschapsoriëntatietraject van Driestar onderwijsadvies niet direct haar aandacht trok in het cursusaanbod voor RD-medewerkers. Totdat Francina’s werkgever haar vroeg om zich op te geven. “Ik vond het best een compliment dat ze dat in me zien. Leidinggeven was nooit per se mijn doel, maar door dit traject durf ik wel te zeggen dat ik gereedschap in handen heb om het te kunnen.”