Ik sluit aan bij wat je kunt… 5 december 2019

Eef is leerkracht van een enthousiaste groep 6. Iedere donderdag worden er drie leerlingen uit haar klas opgehaald voor dyslexiebehandelingen. Na drie kwartier komen de kinderen weer binnen, zetten hun map in de kast en leggen hun spiekschriftje in hun laatje.

Het lijkt Eef fijn om een koppeling te maken tussen de dyslexiebehandelingen en haar lesstof. Wat doen haar drie leerlingen en hoe kan zij daarbij aansluiten? 

Cursus achtergronden dyslexiebehandeling

Heb jij ook leerlingen met dyslexie in je klas? Weet jij wat leerlingen tijdens de dyslexiebehandelingen aangeboden krijgen? Dat is belangrijk om te weten zodat je er in de klas aandacht aan kunt besteden én bij het geleerde kunt aansluiten. Speciaal daarvoor hebben wij de cursus Achtergronden dyslexiebehandeling ontwikkeld. Deze cursus is voor leerkrachten, onderwijsassistenten en intern begeleiders die meer willen weten over het omgaan met kinderen met dyslexie in de klas.

Aanmelden

Wil jij ook meer weten over de dyslexiebehandelingen? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. De cursusavond vindt plaats op dinsdagavond 14 januari in Gouda. We zien je graag!
 

Meer nieuws

  • Boeken ter ere van ons jubileumjaar

   het magazine over Driestar 75 en recent de verhalenbundel. Daarnaast hebben we ook een speciale jubileumactie voor het boek 'Bidden met de schrift'. Bestel de boeken eenvoudig in onze webwinkel!

  • Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

   Nu kinderen niet naar school kunnen, schieten initiatieven om thuis zinvol bezig te zijn als paddenstoelen uit de grond.

  • Dyslexiewedstrijd 2020 - doe jij ook mee?

   Ook dit jaar hebben we weer een 'dyslexiewedstrijd' voor alle kinderen die bij ons dyslexiebehandeling krijgen. Wie legt op een originele en leuke manier in een strip uit wat dyslexie is? De winnaar krijgt de enige echte dyslexietrofee en een andere mooie prijs. Doe jij mee?

  • Kees Moerman wint verhalenwedstrijd Driestar

   De verhalenwedstrijd die De Driestar hogeschool uitschreef in het kader van het 75-jarig bestaan, is gewonnen door Kees Moerman uit Lelystad.

  • Nieuwe datum literatuurdag

   Afgelopen vrijdag 20 maart was de studiemiddag over jeugdliteratuur gepland, maar deze moest helaas uitgesteld worden. Het is eigenlijk nog te vroeg om een nieuwe datum te plannen; we weten immers niet hoe de coronapandemie verder zal verlopen. Toch hebben we er al wel over nagedacht.