Ik sluit aan bij wat je kunt… 5 december 2019

Eef is leerkracht van een enthousiaste groep 6. Iedere donderdag worden er drie leerlingen uit haar klas opgehaald voor dyslexiebehandelingen. Na drie kwartier komen de kinderen weer binnen, zetten hun map in de kast en leggen hun spiekschriftje in hun laatje.

Het lijkt Eef fijn om een koppeling te maken tussen de dyslexiebehandelingen en haar lesstof. Wat doen haar drie leerlingen en hoe kan zij daarbij aansluiten? 

Cursus achtergronden dyslexiebehandeling

Heb jij ook leerlingen met dyslexie in je klas? Weet jij wat leerlingen tijdens de dyslexiebehandelingen aangeboden krijgen? Dat is belangrijk om te weten zodat je er in de klas aandacht aan kunt besteden én bij het geleerde kunt aansluiten. Speciaal daarvoor hebben wij de cursus Achtergronden dyslexiebehandeling ontwikkeld. Deze cursus is voor leerkrachten, onderwijsassistenten en intern begeleiders die meer willen weten over het omgaan met kinderen met dyslexie in de klas.

Aanmelden

Wil jij ook meer weten over de dyslexiebehandelingen? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. De cursusavond vindt plaats op dinsdagavond 14 januari in Gouda. We zien je graag!
 

Meer nieuws

  • Kees Moerman wint verhalenwedstrijd Driestar

   De verhalenwedstrijd die De Driestar hogeschool uitschreef in het kader van het 75-jarig bestaan, is gewonnen door Kees Moerman uit Lelystad.

  • Nieuwe datum literatuurdag

   Afgelopen vrijdag 20 maart was de studiemiddag over jeugdliteratuur gepland, maar deze moest helaas uitgesteld worden. Het is eigenlijk nog te vroeg om een nieuwe datum te plannen; we weten immers niet hoe de coronapandemie verder zal verlopen. Toch hebben we er al wel over nagedacht.

  • Dyslexiezorg: voortgang en RALFI teksten over corona

   Nu de scholen gesloten zijn ziet ook de dyslexiezorg er anders uit. Graag informeren we je daarover in dit bericht. Daarnaast bieden we ook speciaal voor leerlingen met dyslexie RALFI-teksten aan over het coronavirus. Goed om in te zetten bij de dyslexiebehandelingen!

  • Dagelijkse Bijbelvertellingen via Driestarjournaal vanaf maandag

   Nu er geen fysiek onderwijs in scholen meer plaatsvindt, staan scholen, ouders en leerlingen voor de uitdaging om het onderwijs thuis zo goed mogelijk voortgang te laten vinden. Volgende week start Driestar educatief het Driestarjournaal. Iedere schooldag starten we met een Bijbelvertelling die thuis door iedereen bekeken kan worden. We onderzoeken uitbreiding van het aanbod.

  • Driestar onderwijsadvies gaat online door

   De regelgeving vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft enorm effect op onze gezondheid, manier van leven en ons werk. Nu de scholen dicht zijn, bieden we als Driestar onderwijsadvies onze diensten op nieuwe, digitale manieren aan om je zo goed mogelijk te blijven ondersteunen.