Hogeschool de Kempel treedt toe tot Penta Nova 28 januari 2021

Penta Nova is verheugd te kunnen mededelen dat er een zevende hogeschool is toegetreden als partner van het samenwerkingsverband voor schoolleiderschap. Penta Nova biedt sinds 2009 opleidingen voor leidinggevenden en schoolleiders in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

Met de toetreding van Hogeschool de Kempel in Helmond is Penta Nova ook vertegenwoordigd in het zuiden van het land. Leraren en schoolleiders uit Limburg en Brabant kunnen nu voor een leslocatie dichter bij hen in de buurt kiezen. Het toezichthoudend bestuur en de manager van Penta Nova, Monique Keesom-Steenaart, hebben er vertrouwen in dat de Kempel als zevende partner een waardevolle bijdrage kan leveren aan het samenwerkingsverband.

De Kempel staat bekend als een kwalitatief goede en kleinschalige hogeschool. De expertise van de docenten van De Kempel zal ingezet worden bij de opleidingen en het lectoraat Leiderschap in het onderwijs van Penta Nova. “Bovendien is het opleidingsaanbod van Penta Nova een waardevolle aanvulling op ons portfolio voor nascholingsactiviteiten voor leerkrachten en leidinggevenden in het primair onderwijs”, aldus bestuurder Robert Verbruggen van Hogeschool de Kempel.

Meer nieuws

  • Omgaan met energiebronnen

   Grondstoffen hebben we nodig. Maar ze zijn niet onuitputtelijk en het winnen ervan heeft gevolgen. In deze lessen over aardgaswinning leren leerlingen nadenken over de voor- en nadelen ervan.

  • Webinars burgerschapsonderwijs van start

   Het was een bont gezelschap dat zich via Teams aansloot bij het webinar Introductie burgerschapsonderwijs. Collega’s uit primair en voortgezet onderwijs, directeuren en teamleiders, leraren en ib-ers. Allemaal staan ze voor de taak om het burgerschapsonderwijs in hun school een boost te geven.

  • Webinars burgerschapsonderwijs

   Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

  • Mag ik ook iets zeggen? Webinar over gesprek tussen school, ouders en leerlingen

   Een essentieel gesprek tijdens de schoolperiode van ieder kind: het driehoeksgesprek, tussen docenten, ouders én leerlingen. Want juist dát gesprek, waar iedereen een stem heeft, helpt kinderen verder en bevordert een goede relatie tussen school en ouders.

  • Met meer zelfvertrouwen Engels spreken, schrijven, luisteren en lezen

   Thuis in de avonduren je Engelse taalvaardigheden verbeteren? Begin maart gaan er twee online cursussen Engels van start! Daarnaast is er speciaal voor deelnemers aan het Cambridge examen B2 First een korte cursus van vijf bijeenkomsten ter voorbereiding op het examen. De cursussen zijn geschikt voor docenten, studenten en middelbare scholieren die met meer zelfvertrouwen Engels willen leren spreken, schrijven, luisteren en lezen.