Haal alles uit BOUW! met de nieuwe tutortraining 18 september 2017

Steeds meer scholen kiezen ervoor om het programma BOUW! in te zetten om leesproblemen aan te pakken. Driestar onderwijsadvies biedt sinds kort een BOUW!-tutortraining aan.

BOUW! is een uniek computergestuurde interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen. Het kind leert, de tutor stuurt en de computer wijst de weg. Ouders, grootouders, oudere leerlingen of vrijwilligers kunnen als tutor fungeren. 

Juist als het gaat om die tutoren worstelen scholen regelmatig met de vraag: hoe vind ik een goede tutor? En: welke vaardigheden moet een tutor hebben?

Tutortraining in samenwerking met EDventure

Om deze reden is er in samenwerking met EDventure leden een tutortraining ontwikkeld. Driestar onderwijsadvies biedt, als lid van Edventure, deze training ook aan. In deze training wordt aandacht besteed aan de achtergrond en randvoorwaarden van het programma BOUW!, wordt een tutorprofiel geschetst, komen begeleidingsvaardigheden aan bod en worden richtlijnen gegeven voor de keuze van de juiste tutor.

Doelgroep van de cursus

De cursus is bedoeld voor onderwijsprofessionals. Hierbij kun je denken aan intern begeleiders, remedial teachers en leerspecialisten. Zij krijgen handvatten om op de eigen school de niet-professionele tutors (bijv. leerlingen en ouders) te trainen. 

Daarnaast is het mogelijk om een terugkombijeenkomst toe te voegen aan het programma. Tijdens deze terugkombijeenkomst kunnen vragen worden besproken die na de eerste implementatie van BOUW! op jouw school boven zijn gekomen.

Andere mogelijkheden rondom BOUW!

Naast de tutortraining is het aanbod rondom BOUW! nog breder. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ouderavond over dit programma te organiseren. Op deze avond verzorgen wij een informatiesessie waarin het programma wordt toegelicht en is het mogelijk om een cursus af te nemen om dyslexie goed te leren signaleren.

Als je meer informatie wilt hebben over programma of één van onze adviseurs wilt spreken, neem dan een kijkje op de pagina van BOUW!.

Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.