Gynzy geïntegreerd in MS Teams 23 april 2020

APS-IT diensten en de Gynzy Academie ondersteunen je in het vormgeven van onderwijs op afstand.


Door de coronacrisis hebben alle scholen onderwijs op afstand vormgegeven en ook na de meivakantie zullen we met elkaar moeten zoeken naar creatieve oplossingen zodat de scholen gedeeltelijk open kunnen. Allerlei oplossingen komen langs, van heel eenvoudig, maar doeltreffend, tot enorm ingenieus. Elke school kiest voor zijn eigen aanpak passend bij hun doelgroep. Heel veel scholen gebruiken Teams om te communiceren met hun leerlingen en ze gebruiken Gynzy om de verwerking van de lesstof digitaal vorm te geven.

Nu de scholen gedeeltelijk opengaan sta jij als leerkracht voor een nieuwe uitdaging

Hoe geef ik les aan de leerlingen thuis en op school?  Wij gaan je helpen om deze twee op een slimme manier te combineren.

Microsoft Teams en Gynzy vormen samen een ijzersterke combinatie om mooi, aansprekend en op een interactieve manier onderwijs op afstand vorm te geven. Wat is er mooier om ook online interactie te hebben tussen jou en je leerlingen, om leerlingen ook in deze tijd actief mee te laten doen met de les en elkaar te laten ontmoeten. Door de combinatie van MS Teams en de software van Gynzy is het mogelijk om leerlingen inhoudelijke feedback te geven, ze te begeleiden (klassikaal of in groepjes) en nog zoveel meer.
gynzy.png

Webinars:

 1. Teams voor leerkrachten i.c.m. Gynzy
Deze webinar is speciaal voor leerkrachten die Teams gebruiken om hun online lessen vorm te geven. Samen verkennen we de mogelijkheden van een videovergadering in combinatie met didactische aspecten en interactie.

Daarnaast komen er didactische aspecten en verschillende fasen van een les aanbod. Ook verkennen we met elkaar de mogelijkheden tot het inbouwen van interactie in een les.
De meerwaarde zit in het feit dat jij je instructie verzorgt in Teams en je hierdoor direct contact hebt met je leerlingen.

Kennis hebben van Teams is niet nodig.
 1. Teams voor leerkrachten en leerlingen i.c.m. Gynzy
Na het volgen van deze webinar neemt het door jou verzorgde onderwijs op afstand een hoge vlucht. We nemen je mee in de uitgebreide mogelijkheden die Teams biedt als het gaat om het geven van instructie (m.b.v. de lessen van Gyzny), het klaarzetten van opdrachten, het interactieve element van een les, het geven van feedback en nog veel meer.
 
In de workshop leer je hoe je de leerlingen binnen Teams kan laten werken aan Gynzy. Doordat jij als leerkracht i.c.m. de software van Gynzy je klas op deze manier snel en handig kunt overzien, kun je snel inspelen op vragen die er leven.

Daarnaast komen er didactische aspecten en verschillende fasen van een les aanbod. Ook verkennen we met elkaar de mogelijkheden tot het inbouwen van interactie in een les.

Enige ervaring in het werken met Teams is handig maar niet noodzakelijk.
 
Opgeven kan via: https://www.gynzy.com/nl/academie/verwerking-op-afstand/

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 30 tot en met 33. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende:

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!