Gratis Waaier van Bloom in Week van de Hoogbegaafdheid 8 maart 2018

De Waaier van Bloom helpt je om vragen tijdens de les op een andere manier te stellen. Volgende week kun je er gratis een bestellen in onze webwinkel.

Van 10 tot 18 maart is het nationale Week van de Hoogbegaafdheid. Hoogbegaafde kinderen verdienen het om begrepen te worden, vindt Driestar onderwijsadvies. Het gaat erom dat de leerkracht écht begrijpt hoe deze leerlingen de wereld om hen heen ervaren. 

De Waaier van Bloom helpt leerkrachten hierbij! Daarom kun je in de Week van de Hoogbegaafheid een gratis waaier bestellen in onze webwinkel. 

Wat is de Waaier van Bloom?

De Waaier van Bloom helpt je om je vraagstelling een plaats te geven aan het zogenaamde ‘hogere orde-denken’ naast het ‘lagere orde-denken’. Door een beroep te doen op de hogere orde-denkvaardigheden (HOD) zul je merken dat de kinderen meer alert zijn tijdens interactief werken en zelfstandig werken.

Met name de kinderen die qua intelligentie boven het gemiddelde uitstijgen worden meer aangesproken, maar ook voor de anderen is het goed om zich te trainen in denkvaardigheden.

>> Bekijk hier de Waaier van Bloom (incl. uitlegvideo)

Gratis waaier bestellen

Wil je ook een gratis Waaier van Bloom bestellen? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij sturen je maandagochtend een kortingscode toe waarmee je een bestelling in onze webwinkel kunt plaatsen.

De kortingscode is ook geldig voor de Waaier van Bloom voor de onderbouw

Maak ook gebruik van onze materialen in de mediatheek om je te verdiepen in het onderwerp. Daarnaast heeft de mediatheek veel materiaal dat je in kunt zetten rondom hoogbegaafdheid. Kom langs of kijk in de catalogus>>>.

Al vanaf € 25 per jaar maak je gebruik van onze hele collectie. Voor meer informatie kun je terecht op de websitepagina van de mediatheek>>>.

Meer nieuws

  • Datum ontmoetingsavond in Goes gewijzigd naar donderdag 31 mei

   In een van de regio’s in de datum van de ontmoetingsavond voor gezin, kerk en school gewijzigd. De avond in Goes is op donderdag 31 mei en niet op 29 april, zoals we eerder communiceerden. Als u zich al opgegeven heeft voor deze avond, ontvangt u hierover persoonlijk bericht.

  • Tip voor ouders: symposium mediaopvoeding

   Speciaal voor christelijke opvoeders organiseren Stichting Mediawijzer en Driestar onderwijsadvies op vrijdag 13 april een bezinningsavond over mediaopvoeding. Wil je de ouders die bij school betrokken zijn namens ons uitnodigen voor dit symposium?

  • Numicon: gebruiken of niet gebruiken?

   In enkele regio’s hoor je op scholen nogal eens de naam Numicon vallen. Numicon is een heel speciaal rekenprogramma. Inderdaad ‘heel speciaal’, want het is totaal anders dan wat we gewend zijn. Vraag is dan vaak: raden jullie deze aanpak met de bijbehorende materialen aan of niet?

  • Terugblik studiemiddag jeugdliteratuur

   Vanaf half twee komen ruim vijftig vo-docenten Nederlands het Klooster in Woerden binnenlopen voor de studiemiddag jeugdliteratuur. Velen van hen zijn oud-studenten van de lerarenopleiding van Driestar hogeschool. Naast het studiekarakter van deze middag heerst er dan ook een echte reüniesfeer.

  • Geef toestemming om de monitorgegevens sociale veiligheid uit ZIEN! te delen met de inspectie

   Je kunt de leerlingvragenlijsten van ZIEN! voor groep 5-8 gebruiken om te voldoen aan de monitoringsplicht. De inspectie wil de gegevens graag geautomatiseerd van je school hebben. Belangrijk: daarvoor moet je elk jaar zelf toestemming geven in ParnasSys! Je leest hier hoe dat moet.