Gratis Waaier van Bloom in Week van de Hoogbegaafdheid Geplaatst op 8 maart 2018

De Waaier van Bloom helpt je om vragen tijdens de les op een andere manier te stellen. Volgende week kun je er gratis een bestellen in onze webwinkel.

Van 10 tot 18 maart is het nationale Week van de Hoogbegaafdheid. Hoogbegaafde kinderen verdienen het om begrepen te worden, vindt Driestar onderwijsadvies. Het gaat erom dat de leerkracht ├ęcht begrijpt hoe deze leerlingen de wereld om hen heen ervaren. 

De Waaier van Bloom helpt leerkrachten hierbij! Daarom kun je in de Week van de Hoogbegaafheid een gratis waaier bestellen in onze webwinkel. 

Wat is de Waaier van Bloom?

De Waaier van Bloom helpt je om je vraagstelling een plaats te geven aan het zogenaamde ‘hogere orde-denken’ naast het ‘lagere orde-denken’. Door een beroep te doen op de hogere orde-denkvaardigheden (HOD) zul je merken dat de kinderen meer alert zijn tijdens interactief werken en zelfstandig werken.

Met name de kinderen die qua intelligentie boven het gemiddelde uitstijgen worden meer aangesproken, maar ook voor de anderen is het goed om zich te trainen in denkvaardigheden.

>> Bekijk hier de Waaier van Bloom (incl. uitlegvideo)

Gratis waaier bestellen

Wil je ook een gratis Waaier van Bloom bestellen? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij sturen je maandagochtend een kortingscode toe waarmee je een bestelling in onze webwinkel kunt plaatsen.

De kortingscode is ook geldig voor de Waaier van Bloom voor de onderbouw

Maak ook gebruik van onze materialen in de mediatheek om je te verdiepen in het onderwerp. Daarnaast heeft de mediatheek veel materiaal dat je in kunt zetten rondom hoogbegaafdheid. Kom langs of kijk in de catalogus>>>.

Al vanaf € 25 per jaar maak je gebruik van onze hele collectie. Voor meer informatie kun je terecht op de websitepagina van de mediatheek>>>.

Deze actie is inmiddels verlopen.

Meer nieuws

  • Projectkoffers met korting

   Van 10 tot en met 14 december is het de 'week van de mediatheek'. Doe je als abonnee in deze week een aanvraag voor een projectkoffer, dan vinden wij dat heel leuk, maar het kan voor jou ook extra voordelig zijn.

  • Eenvoudig experimenteren met elektronica

   Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

  • ParnasSys en Konnect verbinden kinderopvang en basisonderwijs

   ParnasSys en Konnect kiezen voor samenwerking tussen de kinderopvang en het basisonderwijs. Beide partijen verbinden hun systemen, waarmee ze het delen van kennis, de overdracht van kinderopvang naar het basisonderwijs en het stimuleren van talent gemakkelijker maken.

  • Vijf tips in de begeleiding van niet-Nederlandse kinderen in de klas

   Een niet-Nederlands kind in je klas kan voor je gevoel soms lastig zijn. Want hoe begeleid je deze kinderen als ze de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken? Op basis van het onderzoek naar werkzame factoren in de begeleiding van vluchtelingenkinderen in het basisonderwijs, geven we je vijf belangrijke conclusies.

  • Student Engels presenteert onderzoek op internationaal congres

   Invidividueel vrij lezen tijdens iedere Engelse les verbetert de leesvaardigheid van leerlingen. Henk Bakker, inmiddels alumnus van de tweedegraadsopleiding Engels, presenteerde zijn onderzoek hieraan tijdens een internationale conferentie bij de universiteit van Duisburg-Essen (Duitsland).