Gedichtendag 14 januari 2019

Hoe zwaar is taal, wat weegt een woord? ‘Wilt u het halfom of mager?’ ‘Mag ’t ietsjes meer zijn?’ vraagt de slager. ‘Aan een stukje, of in plakjes?’

Poëzieweek
Met Gedichtendag gaat op 31 januari de Poëzieweek van start. Dit is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers organiseren deze week een grote diversiteit aan activiteiten

Poëzie en kinderen 
Zo’n week is een goede gelegenheid om poëzie onder de aandacht te brengen van kinderen. De posters en boekjes van Plint kunnen daarbij helpen. Laat kinderen ook eens woord en beeld bij elkaar brengen in een beeldgedicht of woordschilderij. Organiseer een dichtwedstrijd of doe mee met de landelijke dichtwedstrijd van Het Poëziepaleis (op deze website is ook lesmateriaal te downloaden). Laat zelf inspirerende zinnen of gedichten achter op deuren, muren, spiegels en in de schriften van de kinderen. Misschien organiseert jullie plaatselijke bibliotheek ook wel iets leuks deze week.

Dit zijn resultaten van kinderen die een workshop 'Kunst met woorden' volgden:

Naamloos-1.jpg Naamloos-2.jpg Naamloos-3.jpg
 Er ontstaan dan zomaar pareltjes van zinnen zoals 'Want heel eigenlijk verlangt hij ook wel naar stadse speklappen'.

Welkom
Wij hebben veel posters en boekjes van Plint te leen en heel veel dichtbundels. Welkom om een kijkje te komen nemen in onze mediatheek en/of catalogus.
Naamloos-4.jpg Naamloos-5.jpg Naamloos-6.jpg

Wat weegt een woord, hoe zwaar is taal?
‘Ik weet het niet’, verzucht de dichter
‘maar als mijn gedicht gemaakt is
voel ik mij wel stukken lichter.’

Meer nieuws

  • Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

   Nu kinderen niet naar school kunnen, schieten initiatieven om thuis zinvol bezig te zijn als paddenstoelen uit de grond.

  • Gratis wetenschappelijke artikelen met Ebsco!

   Studenten en collega’s van Driestar educatief hebben via de catalogus van de mediatheek al jaren toegang tot de wetenschappelijke databank Ebsco. In 'EBSCO Education Source' kun je meer dan een miljoen Engelstalige wetenschappelijke artikelen vinden, gerelateerd aan onderwijs.

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.