Gedichtendag Geplaatst op 14 januari 2019

Hoe zwaar is taal, wat weegt een woord? ‘Wilt u het halfom of mager?’ ‘Mag ’t ietsjes meer zijn?’ vraagt de slager. ‘Aan een stukje, of in plakjes?’

Poëzieweek
Met Gedichtendag gaat op 31 januari de Poëzieweek van start. Dit is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers organiseren deze week een grote diversiteit aan activiteiten

Poëzie en kinderen 
Zo’n week is een goede gelegenheid om poëzie onder de aandacht te brengen van kinderen. De posters en boekjes van Plint kunnen daarbij helpen. Laat kinderen ook eens woord en beeld bij elkaar brengen in een beeldgedicht of woordschilderij. Organiseer een dichtwedstrijd of doe mee met de landelijke dichtwedstrijd van Het Poëziepaleis (op deze website is ook lesmateriaal te downloaden). Laat zelf inspirerende zinnen of gedichten achter op deuren, muren, spiegels en in de schriften van de kinderen. Misschien organiseert jullie plaatselijke bibliotheek ook wel iets leuks deze week.

Dit zijn resultaten van kinderen die een workshop 'Kunst met woorden' volgden:

Naamloos-1.jpg Naamloos-2.jpg Naamloos-3.jpg
 Er ontstaan dan zomaar pareltjes van zinnen zoals 'Want heel eigenlijk verlangt hij ook wel naar stadse speklappen'.

Welkom
Wij hebben veel posters en boekjes van Plint te leen en heel veel dichtbundels. Welkom om een kijkje te komen nemen in onze mediatheek en/of catalogus.
Naamloos-4.jpg Naamloos-5.jpg Naamloos-6.jpg

Wat weegt een woord, hoe zwaar is taal?
‘Ik weet het niet’, verzucht de dichter
‘maar als mijn gedicht gemaakt is
voel ik mij wel stukken lichter.’

Meer nieuws

  • Aan wie geef jij 'Kikker is kikker'?

   Wie kent hem niet: Kikker van Max Velthuijs. Tijdens de leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau is de klassieker Kikker is kikker te koop voor maar €2 en kun je het boek ook doneren voor een goed doel.

  • Iets teruggeven aan het boek

   De beste docent Nederlands van vorig jaar krijgt zijn klas aan het lezen, tegen de dalende trend in. 'Het gaat erom dat de leraar de leerling zíét. En dat de leerling weet dat hij gezien wórdt.'

  • De koning moet nog 26 nachtjes slapen...

   ... en dan is het feest! Op 27 april viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag en heel ons land is die dag in feeststemming. Een mooi thema om deze maand met je groep over te werken!

  • Beleef en bewonder de sterrenhemel

   Kom sterrenkijken! Van 15 tot en met 17 maart vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats.

  • Biddag

   De Heere Jezus roept ons op om 'altijd te bidden en niet te vertragen'. Toch nemen we er 13 maart een dag speciaal de tijd voor.