Gedichtendag Geplaatst op 14 januari 2019

Hoe zwaar is taal, wat weegt een woord? ‘Wilt u het halfom of mager?’ ‘Mag ’t ietsjes meer zijn?’ vraagt de slager. ‘Aan een stukje, of in plakjes?’

Poëzieweek
Met Gedichtendag gaat op 31 januari de Poëzieweek van start. Dit is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers organiseren deze week een grote diversiteit aan activiteiten

Poëzie en kinderen 
Zo’n week is een goede gelegenheid om poëzie onder de aandacht te brengen van kinderen. De posters en boekjes van Plint kunnen daarbij helpen. Laat kinderen ook eens woord en beeld bij elkaar brengen in een beeldgedicht of woordschilderij. Organiseer een dichtwedstrijd of doe mee met de landelijke dichtwedstrijd van Het Poëziepaleis (op deze website is ook lesmateriaal te downloaden). Laat zelf inspirerende zinnen of gedichten achter op deuren, muren, spiegels en in de schriften van de kinderen. Misschien organiseert jullie plaatselijke bibliotheek ook wel iets leuks deze week.

Dit zijn resultaten van kinderen die een workshop 'Kunst met woorden' volgden:

Naamloos-1.jpg Naamloos-2.jpg Naamloos-3.jpg
 Er ontstaan dan zomaar pareltjes van zinnen zoals 'Want heel eigenlijk verlangt hij ook wel naar stadse speklappen'.

Welkom
Wij hebben veel posters en boekjes van Plint te leen en heel veel dichtbundels. Welkom om een kijkje te komen nemen in onze mediatheek en/of catalogus.
Naamloos-4.jpg Naamloos-5.jpg Naamloos-6.jpg

Wat weegt een woord, hoe zwaar is taal?
‘Ik weet het niet’, verzucht de dichter
‘maar als mijn gedicht gemaakt is
voel ik mij wel stukken lichter.’

Meer nieuws

  • Week van de mediatheek: 'De tabernakel is schitterend illustratiemateriaal'

   De mediatheek van Driestar hogeschool is er voor studenten, maar ook voor leerkrachten in het werkveld. Marieke Nieuwenhuis, leerkracht op de Graaf Jan van Nassauschool: “De materialen uit de mediatheek zijn ondersteunend voor mijn lessen. De kinderen tonen hierdoor meer interesse in het verhaal!”

  • Projectkoffers met korting

   Van 10 tot en met 14 december is het de 'week van de mediatheek'. Doe je als abonnee in deze week een aanvraag voor een projectkoffer, dan vinden wij dat heel leuk, maar het kan voor jou ook extra voordelig zijn.

  • Eenvoudig experimenteren met elektronica

   Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

  • Mediatheek geeft gratis abonnementen weg tijdens #weekvandemediatheek

   Heb je weleens nagedacht over het lenen van onze projectkoffers of wil je zelfs meer lenen en een abonnement afsluiten? Dat kan nu wel heel voordelig uitpakken!

  • Gewoon lesgeven

   Als leraar ervaar je veel werkdruk. Dagelijks komen er allerlei zaken op je af die veel tijd en aandacht vragen. Dit kunnen problemen zijn die zich maar niet lijken op te lossen, of collega’s die regels en afspraken zijn vergeten. En terwijl je de plooien van de dag glad strijkt, schiet je te binnen dat je bij een vergadering of overleg wordt verwacht. ’s Avonds plof je op de bank en verzucht je: ‘Kon ik maar weer eens gewoon lekker lesgeven.’