Eerste pilots met onderwijsapp PETE gestart 2 mei 2019

Verschillende groepen leraren werken inmiddels in de nieuwe app PETE van Driestar onderwijsadvies. PETE is een app die jou als leraar (in opleiding) helpt in je ontwikkeling.



Wat is PETE?

PETE is een app die de impact van jouw opleiding, training of coaching vergroot. Een app die je helpt om je goede ideeën en voornemens ook echt in de praktijk te brengen. Met PETE ga je op een andere, vernieuwende en leuke manier aan de slag om een stap verder te komen in je ontwikkeling.
Zie ook www.pete-app.com.

Kennis en ideeën in de praktijk brengen

We zetten de app in bij coachingstrajecten, maar ook bij meerdaagse trainingen en opleidingen. Een goed voorbeeld is de Werkplaats voor startende leerkrachten. Jonge leerkrachten ontmoeten elkaar eens per maand tijdens een leerbijeenkomst. De app helpt hen om tussen deze bijeenkomsten door het geleerde in de praktijk te brengen en te blijven leren en reflecteren. En natuurlijk blijven de deelnemers via de app in goed contact met hun coach.

Kennis opdoen

In de app helpen ‘Nudges’ je om kennis op te doen en deze kennis in de praktijk te brengen. Als gebruiker ontvang je nudges die aansluiten bij jouw leerbehoefte en doelen. Zo zijn er bijvoorbeeld Bronnen beschikbaar die je in zes weken een stap verder helpen op het gebied van oudercommunicatie en feedback geven.

Meedoen? Dat kan!

We zijn nog volop aan het experimenteren met de app. Wat werkt er? Wat vinden gebruikers fijn, of juist niet?
Vind je het leuk om mee te denken? Laat het weten aan onderwijsadviseur Leon van Dalen!

Meer nieuws

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw". 

    • Hermeneutiek en homiletiek bij William Perkins

      “William Perkins (1558 – 1602) staat bekend als de ‘vader’ van het Engelse puritanisme die een enorme invloed heeft op theologie en spiritualiteit in de Engelstalige wereld en in West-Europa. Zijn hermeneutiek is klassiek-calvinistisch,” vertelt prof. Baars over William Perkins.