Eenvoudig experimenteren met elektronica Geplaatst op 10 december 2018

Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

Het werken met elektronica hoeft echter helemaal niet ingewikkeld te zijn. Er zijn allerlei materialen op de markt die elektronica toegankelijk maken voor (jonge) kinderen, en dus ook voor hun leerkrachten.

Spelend leren
Neem bijvoorbeeld Tactiles IQube. Deze set bestaat uit kubussen met ieder een elektronische functie. Door middel van magneten zijn ze eenvoudig aan elkaar te koppelen. Door de set aan de PC koppelen of de app te downloaden, worden de kubussen actief en ontstaat er interactie tussen de kubussen en de PC of tablet. Met meer dan 100 opdrachten kunnen leerlingen onderzoekend en ontwerpend aan de slag. De opdrachten zetten aan tot nadenken, actief handelen en spelend leren.

iqube-4-(2).jpg

Meer materialen
Wil je met de kinderen een stap verder? Dan is Spectro Starter een leuke opvolging. Programmeren met kinderen kan ook heel leuk en eenvoudig met de Bee-Bot en met Co de rups. Denk voor oudere kinderen bijvoorbeeld aan Arduino of Mindstorms. 
spectro-(2).jpg beebot.jpg coderups.jpg arduino.jpg mindstorms.jpg

Welkom
Al deze materialen zijn te leen, en nog veel meer. Welkom om onze mediatheek en/of onze catalogus te bezoeken! Zoek ook eens op elektriciteit en programmeren.

De mediatheek heeft 't!

Meer nieuws

  • Gedichtendag

   Hoe zwaar is taal, wat weegt een woord? ‘Wilt u het halfom of mager?’ ‘Mag ’t ietsjes meer zijn?’ vraagt de slager. ‘Aan een stukje, of in plakjes?’

  • Week van de mediatheek: 'De tabernakel is schitterend illustratiemateriaal'

   De mediatheek van Driestar hogeschool is er voor studenten, maar ook voor leerkrachten in het werkveld. Marieke Nieuwenhuis, leerkracht op de Graaf Jan van Nassauschool: “De materialen uit de mediatheek zijn ondersteunend voor mijn lessen. De kinderen tonen hierdoor meer interesse in het verhaal!”

  • Projectkoffers met korting

   Van 10 tot en met 14 december is het de 'week van de mediatheek'. Doe je als abonnee in deze week een aanvraag voor een projectkoffer, dan vinden wij dat heel leuk, maar het kan voor jou ook extra voordelig zijn.

  • Mediatheek geeft gratis abonnementen weg tijdens #weekvandemediatheek

   Heb je weleens nagedacht over het lenen van onze projectkoffers of wil je zelfs meer lenen en een abonnement afsluiten? Dat kan nu wel heel voordelig uitpakken!

  • Gewoon lesgeven

   Als leraar ervaar je veel werkdruk. Dagelijks komen er allerlei zaken op je af die veel tijd en aandacht vragen. Dit kunnen problemen zijn die zich maar niet lijken op te lossen, of collega’s die regels en afspraken zijn vergeten. En terwijl je de plooien van de dag glad strijkt, schiet je te binnen dat je bij een vergadering of overleg wordt verwacht. ’s Avonds plof je op de bank en verzucht je: ‘Kon ik maar weer eens gewoon lekker lesgeven.’