Eenvoudig experimenteren met elektronica 10 december 2018

Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

Het werken met elektronica hoeft echter helemaal niet ingewikkeld te zijn. Er zijn allerlei materialen op de markt die elektronica toegankelijk maken voor (jonge) kinderen, en dus ook voor hun leerkrachten.

Spelend leren
Neem bijvoorbeeld Tactiles IQube. Deze set bestaat uit kubussen met ieder een elektronische functie. Door middel van magneten zijn ze eenvoudig aan elkaar te koppelen. Door de set aan de PC koppelen of de app te downloaden, worden de kubussen actief en ontstaat er interactie tussen de kubussen en de PC of tablet. Met meer dan 100 opdrachten kunnen leerlingen onderzoekend en ontwerpend aan de slag. De opdrachten zetten aan tot nadenken, actief handelen en spelend leren.

iqube-4-(2).jpg

Meer materialen
Wil je met de kinderen een stap verder? Dan is Spectro Starter een leuke opvolging. Programmeren met kinderen kan ook heel leuk en eenvoudig met de Bee-Bot en met Co de rups. Denk voor oudere kinderen bijvoorbeeld aan Arduino of Mindstorms. 
spectro-(2).jpg beebot.jpg coderups.jpg arduino.jpg mindstorms.jpg

Welkom
Al deze materialen zijn te leen, en nog veel meer. Welkom om onze mediatheek en/of onze catalogus te bezoeken! Zoek ook eens op elektriciteit en programmeren.

De mediatheek heeft 't!

Meer nieuws

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.

  • Rembrandt & de Gouden Eeuw

   De 350ste sterfdag van Rembrandt dit jaar is aanleiding om aandacht te vragen voor Rembrandt als kunstenaar, persoon en inspirator.