Eenvoudig experimenteren met elektronica Geplaatst op 10 december 2018

Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

Het werken met elektronica hoeft echter helemaal niet ingewikkeld te zijn. Er zijn allerlei materialen op de markt die elektronica toegankelijk maken voor (jonge) kinderen, en dus ook voor hun leerkrachten.

Spelend leren
Neem bijvoorbeeld Tactiles IQube. Deze set bestaat uit kubussen met ieder een elektronische functie. Door middel van magneten zijn ze eenvoudig aan elkaar te koppelen. Door de set aan de PC koppelen of de app te downloaden, worden de kubussen actief en ontstaat er interactie tussen de kubussen en de PC of tablet. Met meer dan 100 opdrachten kunnen leerlingen onderzoekend en ontwerpend aan de slag. De opdrachten zetten aan tot nadenken, actief handelen en spelend leren.

iqube-4-(2).jpg

Meer materialen
Wil je met de kinderen een stap verder? Dan is Spectro Starter een leuke opvolging. Programmeren met kinderen kan ook heel leuk en eenvoudig met de Bee-Bot en met Co de rups. Denk voor oudere kinderen bijvoorbeeld aan Arduino of Mindstorms. 
spectro-(2).jpg beebot.jpg coderups.jpg arduino.jpg mindstorms.jpg

Welkom
Al deze materialen zijn te leen, en nog veel meer. Welkom om onze mediatheek en/of onze catalogus te bezoeken! Zoek ook eens op elektriciteit en programmeren.

De mediatheek heeft 't!

Meer nieuws

  • Beleef en bewonder de sterrenhemel

   Kom sterrenkijken! Van 15 tot en met 17 maart vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats.

  • Biddag

   De Heere Jezus roept ons op om 'altijd te bidden en niet te vertragen'. Toch nemen we er 13 maart een dag speciaal de tijd voor.

  • Biddag

   Wat zou jij gevraagd hebben als je Salomo was?

  • Week van de Hoogbegaafdheid

   Hoogbegaafde kinderen zouden op school een luilekkerleven leiden en hun ouders mogen zich gelukkig prijzen met een 'succesgarantie' in huis. Deze en nog veel meer misverstanden over hoogbegaafdheid doen de ronde.

  • Projectkoffers lenen met korting

   Profiteer van korting op het lenen van de projectkoffers Elektriciteit, Geluid is overal en Architectuur.