Een zelfrijdend autootje maken van een muizenval tijdens de Make IT Day Geplaatst op 21 maart 2019

Gisterochtend ontvingen we zo'n 360 groep 7 en 8-leerlingen van Goudse basisscholen in ons gebouw voor de Make IT Day in samenwerking met Techniekpunt Gouda. Onder leiding van pabo-2-studenten maakten ze kennis met traditionele en innovatieve technieken.

De kinderen deden in kleine groepjes mee met vele, diverse workshops. Met behulp van onderwijsassistenten van het Hoornbeeck College en onze pabostudeten maakten ze, onder andere, een eigen inbrekersalarm, een rotocopter en een zelfrijdend autootje. In weer andere workshops leerden ze bijvoorbeeld programmeren met de Bee-bot, bruggen bouwen of het principe van een kettingreactie.

Het doel van deze ochtend was om leerlingen enthousiast te maken voor techniek en voor technische opleidingen. Aan de blije gezichten te zien, zijn de pabostudenten hier goed in geslaagd. De leerlingen hebben veel plezier gehad tijdens de verschillende workshops en een hoop kennis opgedaan!

makeitday1.jpg
makeitday2.jpg
makeitday4.jpg
makeitday3.jpg
makeitday6.jpg
makeitday5.jpg
makeitday7.jpg
makeitday9.jpg
makeitday8.jpg

Meer nieuws

  • Samen met het jonge kind

   Kleuters kunnen jou geweldig nadoen, dus geef ze iets geweldigs om na te doen. Hoe we op een gewone lesdag mooie dingen leerden.

  • Meer door minder. De boodschap van een nieuwe lector.

   De installatie van Piet Murre tot lector ‘Schoolvakken en didactiek’ op donderdagmiddag 11 april 2019 is ingebed in een symposium met mensen uit het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Mooi, want daar gaat het om: Piet wil vanuit het onderzoekscentrum een bijdrage aan de praktijk leveren.

  • Data evenementen Driestar onderwijsadvies bekend!

   Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium in Gouda. Hierbij de data voor 2019-2020.

  • Vlog: De kracht van games

   Herkenbaar? Je roept de kinderen na een korte pauze weer tot de orde, maar bij een groepje jongens moet je drie keer zeggen dat de les weer verder gaat. Ze zijn in een verhitte discussie gewikkeld. Waar hebben ze het over? En waarom wordt een deel van de klas hierdoor buitengesloten?

  • Een hele klas vol leerlingen met dyslexie

   Driestar educatief organiseert op 7 mei opnieuw vier regionale dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib’ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?