Een zelfrijdend autootje maken van een muizenval tijdens de Make IT Day 21 maart 2019

Gisterochtend ontvingen we zo'n 360 groep 7 en 8-leerlingen van Goudse basisscholen in ons gebouw voor de Make IT Day in samenwerking met Techniekpunt Gouda. Onder leiding van pabo-2-studenten maakten ze kennis met traditionele en innovatieve technieken.

De kinderen deden in kleine groepjes mee met vele, diverse workshops. Met behulp van onderwijsassistenten van het Hoornbeeck College en onze pabostudeten maakten ze, onder andere, een eigen inbrekersalarm, een rotocopter en een zelfrijdend autootje. In weer andere workshops leerden ze bijvoorbeeld programmeren met de Bee-bot, bruggen bouwen of het principe van een kettingreactie.

Het doel van deze ochtend was om leerlingen enthousiast te maken voor techniek en voor technische opleidingen. Aan de blije gezichten te zien, zijn de pabostudenten hier goed in geslaagd. De leerlingen hebben veel plezier gehad tijdens de verschillende workshops en een hoop kennis opgedaan!

makeitday1.jpg
makeitday2.jpg
makeitday4.jpg
makeitday3.jpg
makeitday6.jpg
makeitday5.jpg
makeitday7.jpg
makeitday9.jpg
makeitday8.jpg

Meer nieuws

  • Prijsvraag Taalpunt NL

   Leerlingen die met Taalpunt NL werken, opgelet! Dit jaar maken we een nieuwe, christelijke methode Nederlands (de opvolger van Taalpunt NL). We zoeken een naam voor de nieuwe methode. En daar hebben we jou voor nodig! Verzin jij de beste naam en win jij daarmee €25,-?

  • Extra afleveringen Driestarjournaal

   De veelbekeken reeks van Bijbelvertellingen in het Driestarjournaal stopt met Pinksteren. Volgende week zijn er nog een aantal extra afleveringen in samenwerking met Woord en Daad.

  • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

   Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

  • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

   Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.