Een zelfrijdend autootje maken van een muizenval tijdens de Make IT Day 21 maart 2019

Gisterochtend ontvingen we zo'n 360 groep 7 en 8-leerlingen van Goudse basisscholen in ons gebouw voor de Make IT Day in samenwerking met Techniekpunt Gouda. Onder leiding van pabo-2-studenten maakten ze kennis met traditionele en innovatieve technieken.

De kinderen deden in kleine groepjes mee met vele, diverse workshops. Met behulp van onderwijsassistenten van het Hoornbeeck College en onze pabostudeten maakten ze, onder andere, een eigen inbrekersalarm, een rotocopter en een zelfrijdend autootje. In weer andere workshops leerden ze bijvoorbeeld programmeren met de Bee-bot, bruggen bouwen of het principe van een kettingreactie.

Het doel van deze ochtend was om leerlingen enthousiast te maken voor techniek en voor technische opleidingen. Aan de blije gezichten te zien, zijn de pabostudenten hier goed in geslaagd. De leerlingen hebben veel plezier gehad tijdens de verschillende workshops en een hoop kennis opgedaan!

makeitday1.jpg
makeitday2.jpg
makeitday4.jpg
makeitday3.jpg
makeitday6.jpg
makeitday5.jpg
makeitday7.jpg
makeitday9.jpg
makeitday8.jpg

Meer nieuws

  • Maak kennis met Dirk Verweij

   Sinds 1 oktober is Dirk Verweij als nieuwe manager gestart bij Driestar onderwijsadvies, naast Marian Ruitenberg. In dit bericht stelt hij zich voor.

  • Hoge tevredenheid dyslexiebehandeling

   Driestar educatief heeft de uitslag van het cliënttevredenheidsonderzoek van Parantion binnen gekregen. Opnieuw zijn ouders zeer tevreden over onze diagnostiek en behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie. Daar zijn we als organisatie dankbaar voor. We vroegen Elienne Kik, moeder van Thomas die recent zijn behandeling afrondde, om een reactie.

  • Onderzoek naar leermiddelen

   In cursusjaar 2018-2019 peilden we de behoeften omtrent leermiddelen onder docenten in het reformatorisch VO. De vragenlijst werd ingevuld door 236 respondenten. Uit hun antwoorden blijkt dat het overgrote deel van de docenten behoefte heeft aan een complete methode. Aan minder traditionele werkvormen is minder behoefte.

  • Driestar educatief op Kuysersconferentie

   Van 3 tot en met 5 oktober bezochten Bram de Muynck, Bram Kunz en Piet Murre de tweejaarlijkse Kuyersconferentie in Grand Rapids (VS). Bij deze conferentie komen leraren, opleiders en onderzoekers samen om onderzoek en inzichten met elkaar te delen. Het thema van dit jaar was ‘Shaping Christian Learning’.

  • Waarom Berta en Bernhard deelnamen aan de Zomerschool

   Allebei zijn ze werkzaam bij Driestar educatief, en allebei deden ze mee aan de Zomerschool voor christelijke young professionals. De Zomerschool wordt al jaren georganiseerd door Driestar hogeschool, Erdee Media Groep, VGS en RMU. Berta Keuken en Bernhard van der Knijff blikken terug. “Het heeft me aangezet tot dieper nadenken over dingen.”