Dyslexiezorg: voortgang en RALFI teksten over corona 23 maart 2020

Nu de scholen gesloten zijn ziet ook de dyslexiezorg er anders uit. Graag informeren we je daarover in dit bericht. Daarnaast bieden we ook speciaal voor leerlingen met dyslexie RALFI teksten aan over het coronavirus. Goed om in te zetten bij de dyslexiebehandelingen!


Voortgang dyslexiezorg

Onze dyslexiebehandelaars zijn aan het werk en behandelen de kinderen online. Ook de spellingtoetsen vinden online plaats. Vooralsnog worden de leestoetsen uitgesteld, behalve als het een eindtoets betreft. Intakes voor kinderen met een behandelindicatie gaan gewoon door. Dat doen we in overleg telefonisch, via Whatsapp of iets dergelijks. Zelfs kinderen die gaan starten met hun behandeltraject, kunnen wij online helpen. 

Lees hierover ook meer in deze brief die we naar de gemeentes verzonden.

RALFI teksten over het coronavirus

Op het kindergedeelte van onze Dyslexie academie  en hieronder staan drie RALFI teksten over het coronavirus. Informatie over het virus speciaal geschreven via de methode die voor dyslecten beter te lezen is. Lees de teksten en ga zo ook thuis door met de behandeling van dyslexie.  En dat de dyslexiebehandeling ook thuis prima kan doorgaan zien we op deze foto's:


 

Meer nieuws

  • Gratis online training 'Mediawijsheid op school'

   Volg op 14 april de gratis online training ‘Mediawijsheid op school’ over vorming en weerbaarheid van leerlingen. Meld je aan op onze website.

  • Help, volgend schooljaar heb ik een dyslect in mijn klas!

   “Help, volgend schooljaar heb ik een dyslect in mijn klas!” zegt u wellicht niet tegen uw collega’s, maar kunt u wel denken. In Nederland is 3 tot 5 procent van de leerlingen dyslectisch. De kans dat u 1 of meerdere leerlingen met dyslexie in de klas heeft, is dus erg groot. Maar hoe kunt u een kind met dyslexie het beste ondersteunen en wat is officieel toegestaan? De volgende cursusavond zal u daar meer informatie over geven.

  • Het coronavirus: update

   Driestar educatief volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en neemt passende maatregelen als dat nodig is. Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de GGD.

  • Rekenen met kleuters

   Jonge kinderen zijn spelenderwijs bezig om grip te krijgen op de wereld om hen heen. Rekenen/wiskunde zit verborgen in alledaagse activiteiten en in spel. Dat biedt de hele dag kansen om met rekenen bezig te zijn! Hoe is het met jullie rekenonderwijs in de onderbouw?

  • Boeken ter ere van ons jubileumjaar

   het magazine over Driestar 75 en recent de verhalenbundel. Daarnaast hebben we ook een speciale jubileumactie voor het boek 'Bidden met de schrift'. Bestel de boeken eenvoudig in onze webwinkel!