Dyslexiezorg: voortgang en RALFI teksten over corona 8 mei 2020

Nu de scholen weer gedeeltelijk open gaan, verandert er ook iets in de dyslexiezorg. Graag informeren we je daarover in dit bericht. Daarnaast bieden we ook speciaal voor leerlingen met dyslexie RALFI teksten aan over het coronavirus. Goed om in te zetten bij de dyslexiebehandelingen!

Voortgang dyslexiezorg

Onze dyslexiebehandelaars zijn aan het werk en behandelen de kinderen vooralsnog zoveel mogelijk online. In een enkel geval, bijvoorbeeld op scholen voor speciaal onderwijs waar leerlingen hele dagen naar school gaan, kan er weer live worden behandeld. Bij online behandelingen vinden de spellingtoetsen ook online plaats. De leestoetsen worden niet online afgenomen, behalve als het een eindtoets betreft. Als een behandelaar in de buurt is, dan kunnen leestoetsen live worden afgenomen, mits ouders en school hiermee instemmen. Het kan zijn dat dit dan wel op een ander moment gebeurt dan gebruikelijk, maar dit is altijd in overleg. Intakes voor kinderen met een behandelindicatie gaan gewoon door. Vanaf nu kunnen er weer dyslexieonderzoeken (live) gedaan worden. Gesprekken met ouders en/of scholen doen we in overleg nog telefonisch, via Whatsapp of iets dergelijks.

>> Download hier de brief over Ondersteuning van leerlingen met leesproblemen op zorgniveau 2 en 3

RALFI teksten over het coronavirus

Op het kindergedeelte van onze Dyslexie academie  en hieronder staan drie RALFI teksten over het coronavirus. Informatie over het virus speciaal geschreven via de methode die voor dyslecten beter te lezen is. Lees de teksten en ga zo ook thuis door met de behandeling van dyslexie. 
En dat de dyslexiebehandeling ook thuis prima kan doorgaan zien we op deze foto's:


 

Meer nieuws

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.

  • Tijdelijk extra leerkracht nodig?

   Er ontstaat langzaam weer perspectief in deze coronatijd. Basisscholen en ook middelbare scholen openen langzaam de deuren weer. De afgelopen tijd is meer dan ooit gebleken dat onderwijs een vitale sector is voor onze samenleving. Al een tijd heeft het onderwijs last van personeelstekort. Driestar onderwijsadvies biedt scholen graag ondersteuning door aanbod van interim-leerkrachten.

  • Het nieuwe nascholingsaanbod staat online!

   Verder leren: welke stap ga jij zetten? Als leraar ben je je leven lang gericht op leren, niet alleen voor je leerlingen maar ook voor jezelf. Jouw nascholing komt ten goede aan de kinderen in je klas, en aan je collega’s in je team.

  • 75 'bezoekers' online open avond

   Gisteravond vond de tweede online open avond plaats van onze deeltijdopleidingen (pabo, pedagogiek en AD-PEP) en masteropleidingen plaats. 75 virtuele bezoekers schakelden in voor de livestream(s)!

  • Christelijke identiteit in het onderwijs - boekenactie!

   Wij zijn een christelijk praktijkgericht kenniscentrum dat graag een inspirerende bijdrage levert aan het onderwijs. We doen dat onder andere door het uitgeven van boeken. Graag lichten we er vier boeken uit waarin de christelijke identiteit in het onderwijs specifiek naar voren komt. Bestel nu een combinatie van deze boeken met korting!