Dyslexiewedstrijd 2021 – doe jij ook mee? 13 april 2021

Ook dit jaar hebben we weer een 'dyslexiewedstrijd' voor alle kinderen die bij ons dyslexiebehandeling krijgen. Wie vertelt, knutselt of schrijft er op een originele en leuke manier iets over zijn of haar bijzondere boek? De winnaar krijgt de enige echte dyslexietrofee en een andere mooie prijs. Doe jij mee?

Mijn bijzondere boek!

Welk boek is voor jou bijzonder? Misschien heb je een boek dat je erg mooi, leuk of grappig vindt. Of je hebt een boek van iemand gekregen en daarom is dat boek speciaal voor jou. Of je hebt beter leren lezen doordat je uit dat boek geoefend hebt. 

Dyslexiewedstrijd 2021

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een boek voor jou bijzonder is. Laat het ons weten op een manier die jij leuk vindt! Je mag er iets over schrijven, tekenen, vertellen, knutselen of laten zien. Als het maar duidelijk is om welk boek het gaat, wie de schrijver is en waarom het voor jou bijzonder is. 

Jouw bijdrage kun je uploaden op onze website (van een knutselwerk kun je dus beter een foto of filmpje maken). Een aantal van jullie inzendingen zullen we ook plaatsen op onze website. Wie weet gaat iemand anders dan door jou ook jouw bijzondere boek lezen!

Meedoen?

Je kunt meedoen als je dyslexiebehandeling krijgt van Driestar educatief. Upload je inzending uiterlijk vrijdag 21 mei 2021 via onderstaand formulier. Veel succes en wie weet win jij dit jaar de dyslexietrofee en een andere mooie prijs!

     
Is je inzending te groot om te uploaden? Je kunt hem ook e-mailen via WeTransfer. Gebruik het e-mailadres dyslexiemail@driestar-educatief.nl​ én vul dit formulier in.

Meer nieuws

  • Zomerschool 2021 | Pandemie: kantelpunt of pas op de plaats?

   Ben je op zoek naar verdieping? Is het einde van je studie in zicht, of ben je net aan het werk? Ben jij benieuwd naar hoe andere jongvolwassenen als christen in het leven staan? Dan is de zomerschool wat voor jou. Sprekers met verschillende expertise delen hun persoonlijke verhaal en kennis met je.

  • Data evenementen Driestar educatief bekend!

   Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium van Driestar educatief. Hierbij de data voor het cursusjaar 2021-2022.

  • Hoe leren we kinderen vroomheid?

   Hebt u daar weleens over nagedacht, hoe we kinderen vroomheid kunnen leren? Vanuit een ver verleden stelt Comenius ons die vraag. Hij komt aan de orde in het tiende hoofdstuk van zijn boekje De moederschool. Dat boekje draagt hij op ‘aan de goddelijke, christelijke ouders, onderwijzers en begeleiders, en aan allen die zich bezighouden met de zorg voor het jonge kind.’ Daarmee wordt in ieder geval een deel van het lezerspubliek van DRS Magazine aangesproken. En als u met oudere kinderen werkt, is het even zinvol om de tekst van Comenius te lezen en in het team daarop te reflecteren.

  • Professionele leergemeenschap: effectief of een vlag op een modderschuit?

   Lerende teams zijn in. Tegenwoordig vaak een professionele leergemeenschap(PLG) genoemd. Maar iets een naam geven zegt nog niet zoveel, vindt Piet Murre, lector schoolvakken en didactiek bij het onderzoekscentrum van Driestar educatief. Hij ziet het risico dat PLG zelfs een vlag op een modderschuit kan worden. Waar moet een goede professionele leergemeenschap aan voldoen?

  • Pilot tieneronderwijs

   Uit onderzoek van de Onderwijsraad blijkt dat er een flinke kloof bestaat tussen primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Deze zelfde signalen krijgen we ook vanuit de praktijk. Daarom zijn we binnen Driestar educatief gestart met de pilot ‘oudere kind’ (tieneronderwijs). Binnen deze pilot brengen we studenten pabo en LVO samen, om samen met docenten en het onderzoekscentrum, onderzoek te doen naar deze overgangsperiode. Door inzichten die in de praktijk opgedaan worden, hopen we een mooie bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het onderwijs.