Driestar onderwijsadvies gaat online door 19 maart 2020

De regelgeving vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft enorm effect op onze gezondheid, manier van leven en ons werk. Nu de scholen dicht zijn, bieden we als Driestar onderwijsadvies onze diensten op nieuwe, digitale manieren aan om je zo goed mogelijk te blijven ondersteunen.

Dirk Verweij, manager Driestar onderwijsadvies: ‘Samen met onze klanten bespreken we creatieve oplossingen om de afspraken die we hebben gemaakt toch door te kunnen laten gaan. Dat doen we door digitale vergaderingen, afstandsonderwijs en ook online consultaties en begeleiding. Onze onderwijsadviseurs en relatiebeheerders nemen contact met je op over de geplande afspraken. Samen zoeken we naar goede oplossingen. Het is ons streven om de afgesproken diensten zoveel mogelijk door te laten gaan.” 

Dyslexiebehandelingen en -toetsen 

Onze dyslexiebehandelaars zijn aan het werk en behandelen de kinderen online. Ook de spellingtoetsen vinden online plaats. Vooralsnog worden de leestoetsen uitgesteld, behalve als het een eindtoets betreft. Intakes voor kinderen met een behandelindicatie gaan gewoon door. Dat doen we in overleg telefonisch, via Whatsapp of iets dergelijks. Zelfs kinderen die gaan starten met hun behandeltraject, kunnen wij online helpen. 

Ook met onze leerlingzorg gaan we door. Zij het dat we dit op andere passende manieren doen. Zo kunnen de consultaties op afstand plaatsvinden en organiseren we de multidisiplinaire teamoverleggen via Teams.

Externe berichtgeving

Als Driestar onderwijsadvies krijgen wij ook informatie van buitenaf die wij graag doorgeven:

 • Overheid: brief van minister Slob over de continuering van het onderwijs
 • Schoolleidersregister PO: Door de maatregelen zijn wij genoodzaakt bepaalde opleidingen en ander ander rofessionaliseringsaanbod uit te stellen. Komt uw tijdige herregistratie in de knel door uitstel van professionaliseringsactiviteiten? Het Schoolleidersregister PO biedt u de mogelijkheid om uitstel van uw herregistratie aan te vragen. Voor het aanvragen van uitstel kunt u gebruik maken van dit formulier.

Stel je vragen! 

Ook als je nu met andere vragen zit: neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee over de manier om onderwijs op afstand vorm te geven, ouders te begeleiden en – bijvoorbeeld – passend onderwijs te blijven bieden. We zetten ons in om alle kennis die we hebben over de verschillende onderwijsthema’s die nu spelen met je te delen. Op www.driestar-educatief.nl/onderwijsadvies-op-afstand kun je ons actuele aanbod en nieuws vinden. Hier kun je ook contactgegevens vinden van de verschillende onderwijsadviseurs en relatiebeheerders.

Driestar onderwijsadvies werkt nauw samen met KOC diensten en EDventure. 

Meer nieuws

  • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

   Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

  • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

   Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.

  • Tijdelijk extra leerkracht nodig?

   Er ontstaat langzaam weer perspectief in deze coronatijd. Basisscholen en ook middelbare scholen openen langzaam de deuren weer. De afgelopen tijd is meer dan ooit gebleken dat onderwijs een vitale sector is voor onze samenleving. Al een tijd heeft het onderwijs last van personeelstekort. Driestar onderwijsadvies biedt scholen graag ondersteuning door aanbod van interim-leerkrachten.

  • Het nieuwe nascholingsaanbod staat online!

   Verder leren: welke stap ga jij zetten? Als leraar ben je je leven lang gericht op leren, niet alleen voor je leerlingen maar ook voor jezelf. Jouw nascholing komt ten goede aan de kinderen in je klas, en aan je collega’s in je team.