Driestar onderwijsadvies gaat online door 19 maart 2020

De regelgeving vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft enorm effect op onze gezondheid, manier van leven en ons werk. Nu de scholen dicht zijn, bieden we als Driestar onderwijsadvies onze diensten op nieuwe, digitale manieren aan om je zo goed mogelijk te blijven ondersteunen.

Dirk Verweij, manager Driestar onderwijsadvies: ‘Samen met onze klanten bespreken we creatieve oplossingen om de afspraken die we hebben gemaakt toch door te kunnen laten gaan. Dat doen we door digitale vergaderingen, afstandsonderwijs en ook online consultaties en begeleiding. Onze onderwijsadviseurs en relatiebeheerders nemen contact met je op over de geplande afspraken. Samen zoeken we naar goede oplossingen. Het is ons streven om de afgesproken diensten zoveel mogelijk door te laten gaan.” 

Dyslexiebehandelingen en -toetsen 

Onze dyslexiebehandelaars zijn aan het werk en behandelen de kinderen online. Ook de spellingtoetsen vinden online plaats. Vooralsnog worden de leestoetsen uitgesteld, behalve als het een eindtoets betreft. Intakes voor kinderen met een behandelindicatie gaan gewoon door. Dat doen we in overleg telefonisch, via Whatsapp of iets dergelijks. Zelfs kinderen die gaan starten met hun behandeltraject, kunnen wij online helpen. 

Ook met onze leerlingzorg gaan we door. Zij het dat we dit op andere passende manieren doen. Zo kunnen de consultaties op afstand plaatsvinden en organiseren we de multidisiplinaire teamoverleggen via Teams.

Externe berichtgeving

Als Driestar onderwijsadvies krijgen wij ook informatie van buitenaf die wij graag doorgeven:

 • Overheid: brief van minister Slob over de continuering van het onderwijs
 • Schoolleidersregister PO: Door de maatregelen zijn wij genoodzaakt bepaalde opleidingen en ander ander rofessionaliseringsaanbod uit te stellen. Komt uw tijdige herregistratie in de knel door uitstel van professionaliseringsactiviteiten? Het Schoolleidersregister PO biedt u de mogelijkheid om uitstel van uw herregistratie aan te vragen. Voor het aanvragen van uitstel kunt u gebruik maken van dit formulier.

Stel je vragen! 

Ook als je nu met andere vragen zit: neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee over de manier om onderwijs op afstand vorm te geven, ouders te begeleiden en – bijvoorbeeld – passend onderwijs te blijven bieden. We zetten ons in om alle kennis die we hebben over de verschillende onderwijsthema’s die nu spelen met je te delen. Op www.driestar-educatief.nl/onderwijsadvies-op-afstand kun je ons actuele aanbod en nieuws vinden. Hier kun je ook contactgegevens vinden van de verschillende onderwijsadviseurs en relatiebeheerders.

Driestar onderwijsadvies werkt nauw samen met KOC diensten en EDventure. 

Meer nieuws

  • Gratis online training 'Mediawijsheid op school'

   Volg op 14 april de gratis online training ‘Mediawijsheid op school’ over vorming en weerbaarheid van leerlingen. Meld je aan op onze website.

  • Help, volgend schooljaar heb ik een dyslect in mijn klas!

   “Help, volgend schooljaar heb ik een dyslect in mijn klas!” zegt u wellicht niet tegen uw collega’s, maar kunt u wel denken. In Nederland is 3 tot 5 procent van de leerlingen dyslectisch. De kans dat u 1 of meerdere leerlingen met dyslexie in de klas heeft, is dus erg groot. Maar hoe kunt u een kind met dyslexie het beste ondersteunen en wat is officieel toegestaan? De volgende cursusavond zal u daar meer informatie over geven.

  • Het coronavirus: update

   Driestar educatief volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en neemt passende maatregelen als dat nodig is. Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de GGD.

  • Rekenen met kleuters

   Jonge kinderen zijn spelenderwijs bezig om grip te krijgen op de wereld om hen heen. Rekenen/wiskunde zit verborgen in alledaagse activiteiten en in spel. Dat biedt de hele dag kansen om met rekenen bezig te zijn! Hoe is het met jullie rekenonderwijs in de onderbouw?

  • Boeken ter ere van ons jubileumjaar

   het magazine over Driestar 75 en recent de verhalenbundel. Daarnaast hebben we ook een speciale jubileumactie voor het boek 'Bidden met de schrift'. Bestel de boeken eenvoudig in onze webwinkel!