Download de gratis handreiking ‘In gesprek blijven met kinderen en ouders’ 8 april 2020

Onderwijs op afstand: het doet iets met kinderen en hun ouders. Hoe kom je erachter hoe het nu echt met ze gaat? Hoe communiceer je met ouders die nu voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het onderwijs? En hoe kun je toch aan een fijn groepsgevoel blijven werken? Download onze handreiking met tips, voorbeeldvragen en valkuilen.

Speciaal voor leerkrachten en intern begeleiders heeft Driestar onderwijsadvies samen met ons onderzoekscentrum de beknopte handreiking In gesprek blijven met kinderen en ouders opgesteld. Deze handreiking geeft tips voor een goed gesprek op afstand en hoe je contact kunt houden met je groep. Ook bevat de handreiking voorbeeldvragen die helpen om in kaart te brengen waar leerlingen en ouders tegenaan lopen en wat ze nu nodig hebben.

De handreiking wil je helpen de juiste ondersteuning te bieden en samen met ouders en kinderen afspraken te maken. Wil je er meer over weten, dan kun je ons bereiken via ons online spreekuur, of neem contact op met de orthopedagoog of psycholoog die verbonden is aan je school.

>> Laat je inspireren en download hier de handreiking!

Meer nieuws

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.