‘Door de post-hbo Jonge kind kan ik het spel bij het jonge kind zichtbaar maken’ 27 januari 2022

Het jonge kind heeft een eigen ontwikkelingsgang. Dit vraagt om onderwijs dat hierop is toegespitst. De vaardigheden die je nodig hebt om zo’n leergang te ontwikkelen leer je in de post-hbo-opleiding Jonge kind. Wat is er zo bijzonder aan deze opleiding? Twee afgestudeerde leerkrachten vertellen.

Onlangs heeft de post-hbo-opleiding Jonge kind weer een mooie groep specialisten Jonge kind afgleverd. Hun opleidingstraject sloten we feestelijk af met interessante eindpresentaties. In september begint er een nieuwe groep!
 
Esther Koopman startte de opleiding met veel bovenbouwervaring en nog weinig kennis over het jonge kind:
‘Ik heb de afgelopen periode ontzettend veel geleerd en mijzelf kunnen ontwikkelen tot een startbekwame onderbouwleerkracht. Iedere bijeenkomst gaf me nieuwe inspiratie, leerde me achtergronden en zette me aan tot het aanpassen van mijn onderwijs in de klas. Ik heb genoten van de opgedane kennis en breng deze nu, met veel plezier, in de praktijk. Hierdoor is het een stuk makkelijker geworden mijn werk te kunnen doen en echt oog te kunnen hebben voor de ontwikkeling van de kleuters in mijn klas.Ik heb Driestar hogeschool ervaren als een prettige plek om de opleiding te volgen. We hadden een professionele docente en zij heeft ons ook gedurende de opleiding vanaf de zijlijn gecoacht.’
 
Lya den Haan had al veel ervaring in de onderbouw van verschillende scholen:
‘Waarom ik zo blij ben met de post-hbo Jonge kind? Ik heb een mooie reis mogen maken tijdens deze prachtige opleiding. Deze opleiding heeft me meer ruimte gegeven om het spel bij het jonge kind zichtbaar en tastbaar te maken. Ook heeft deze opleiding me laten verbinden, verruimen en verwoorden. Hierdoor ben ik nog meer gaan stralen in het werken voor en met het jonge kind. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft hierdoor een mooie stap vooruit kunnen maken. Ik kijk echt weer met frisse, vernieuwde ogen naar deze mooie doelgroep.’

Word ook jij specialist jonge kind?

De post-hbo-opleiding Jonge kind start weer in het nieuwe cursusjaar! Het is een praktijkgerichte opleiding met een sterke theoretische onderbouwing. In anderhalf jaar groei je uit tot specialist Jonge kind. Tijdens de opleiding staat jouw handelen in de klas en de context van jouw school centraal. Onderwerpen die in deze opleiding aan bod komen zijn onder andere groepsmanagement, de diverse ontwikkelingslijnen, executieve functies en identiteit.

Kijk op onze website voor de data en informatie en schrijf je snel in!

Meer nieuws

  • Post-hbo Hoogbegaafdheid & differentiatie nu ook voor het voortgezet onderwijs

   Al enkele jaren biedt Driestar hogeschool de post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid & differentiatie aan voor het basisonderwijs. Na de zomervakantie starten we met een opleiding die zo ingericht is ingericht dat ook docenten, begeleiders of managementleden vanuit het voortgezet onderwijs deze opleiding kunnen volgen.

  • 'Meer aandacht voor interne religieuze diversiteit in orthodox-christelijk onderwijs is waardevol'

   Hanna de Jong-Markus, docent en onderzoeker bij Driestar educatief, promoveerde deze maandag op de vraag hoe leraren op orthodox-christelijke basisscholen aankijken tegen de eigenheid van hun school in relatie tot de levensbeschouwelijke diversiteit in de samenleving. "Leerkracht wil dat kind verder denkt dan ”goed of fout”.

  • Mediawijsheid in het SBO en (V)SO

   Hoe maak je een eigen nickname? Wat zegt jouw ja/nee-gevoel bij films met geweld? Hoe reageer je als je bloot ziet langskomen op internet? De methode Stapp voor mediawijsheid in de klas is doorontwikkeld voor speciale doelgroepen. Voor leerlingen in het SBO en (V)SO wachten mooie lessen met een praktische toespitsing.

  • Prins Maurits Scholengemeenschap wint Mediawijsheidschallenge 2022

   Welke klas mag zich de meest mediawijze klas van 2022 noemen? Deze vraag stond centraal op de finaledag van de mediawijsheidschallenge, op dinsdag 21 juni in Apeldoorn.

  • Symposium Kind en geloof 2022

   Evangeliestek organiseert het symposium ‘Als ze maar gelukkig zijn?!’ – Hoopvol opvoeden in een seculiere samenleving. Voor alle ouders, ambtsdragers, leidinggevenden en leerkrachten die betrokken zijn op kinderen. Ben jij er 30 september ook bij?