‘Door de post-hbo Jonge kind kan ik het spel bij het jonge kind zichtbaar maken’ 27 januari 2022

Het jonge kind heeft een eigen ontwikkelingsgang. Dit vraagt om onderwijs dat hierop is toegespitst. De vaardigheden die je nodig hebt om zo’n leergang te ontwikkelen leer je in de post-hbo-opleiding Jonge kind. Wat is er zo bijzonder aan deze opleiding? Twee afgestudeerde leerkrachten vertellen.

Onlangs heeft de post-hbo-opleiding Jonge kind weer een mooie groep specialisten Jonge kind afgleverd. Hun opleidingstraject sloten we feestelijk af met interessante eindpresentaties. In september begint er een nieuwe groep!
 
Esther Koopman startte de opleiding met veel bovenbouwervaring en nog weinig kennis over het jonge kind:
‘Ik heb de afgelopen periode ontzettend veel geleerd en mijzelf kunnen ontwikkelen tot een startbekwame onderbouwleerkracht. Iedere bijeenkomst gaf me nieuwe inspiratie, leerde me achtergronden en zette me aan tot het aanpassen van mijn onderwijs in de klas. Ik heb genoten van de opgedane kennis en breng deze nu, met veel plezier, in de praktijk. Hierdoor is het een stuk makkelijker geworden mijn werk te kunnen doen en echt oog te kunnen hebben voor de ontwikkeling van de kleuters in mijn klas.Ik heb Driestar hogeschool ervaren als een prettige plek om de opleiding te volgen. We hadden een professionele docente en zij heeft ons ook gedurende de opleiding vanaf de zijlijn gecoacht.’
 
Lya den Haan had al veel ervaring in de onderbouw van verschillende scholen:
‘Waarom ik zo blij ben met de post-hbo Jonge kind? Ik heb een mooie reis mogen maken tijdens deze prachtige opleiding. Deze opleiding heeft me meer ruimte gegeven om het spel bij het jonge kind zichtbaar en tastbaar te maken. Ook heeft deze opleiding me laten verbinden, verruimen en verwoorden. Hierdoor ben ik nog meer gaan stralen in het werken voor en met het jonge kind. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft hierdoor een mooie stap vooruit kunnen maken. Ik kijk echt weer met frisse, vernieuwde ogen naar deze mooie doelgroep.’

Word ook jij specialist jonge kind?

De post-hbo-opleiding Jonge kind start weer in het nieuwe cursusjaar! Het is een praktijkgerichte opleiding met een sterke theoretische onderbouwing. In anderhalf jaar groei je uit tot specialist Jonge kind. Tijdens de opleiding staat jouw handelen in de klas en de context van jouw school centraal. Onderwerpen die in deze opleiding aan bod komen zijn onder andere groepsmanagement, de diverse ontwikkelingslijnen, executieve functies en identiteit.

Kijk op onze website voor de data en informatie en schrijf je snel in!

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 29 tot en met 32. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende.

  • Chris Klaasse: "Je wordt je meer bewust van je positie en opdracht als christen"

   Onze tijd vraagt meer dan ooit om weerbaarheid. Professionals binnen reformatorische organisaties hebben dagelijks te maken met ethische vraagstukken. Daarom hebben Driestar onderwijsadvies en de Erdee Media Groep de leerlijn Persoonlijke en maatschappelijke vorming opgezet. Chris Klaasse, journalist bij het Reformatorisch Dagblad, volgde deze leerlijn: “De bijeenkomst over wereldgelijkvormigheid vond ik bijzonder mooi.”

  • Meld je aan voor de Schoolleidersdag 2022

   De eerste vrijdag van oktober wordt ieder jaar de Schoolleidersdag georganiseerd. Hét moment om schoolleiders van andere christelijk-reformatorische scholen ontspannen te ontmoeten en samen te bezinnen op actuele thema’s. Je kunt je nu aanmelden!

  • Inschrijving masterclass Waardengericht werken op school geopend

   Waarden vormen op veel scholen de basis waarop leraren en schoolleiders keuzes maken. De zoektocht naar een goede verbinding tussen gekozen waarden en de dagelijkse praktijk is echter een complex proces. Wanneer is iets goed of passend en voor wie? Daarover gaat de masterclass 'Waardengericht werken op school' op 12 oktober. Je kunt je nu inschrijven!

  • Promotieonderzoek Winnie Verbeek: betekenisveranderingen van christelijk-religieus erfgoed

   Docent Beeldend vormen Winnie Verbeek van Driestar hogeschool promoveert vandaag op een onderzoek naar de presentatiegeschiedenis van Museum Catharijneconvent. Haar proefschrift heeft de titel ‘Van geloof naar erfgoed. Betekenisveranderingen van christelijk-religieuze objecten in een museale omgeving.’ De promotie vindt plaats aan de Universiteit van Amsterdam.