‘Door de post-hbo Jonge kind kan ik het spel bij het jonge kind zichtbaar maken’ 27 januari 2022

Het jonge kind heeft een eigen ontwikkelingsgang. Dit vraagt om onderwijs dat hierop is toegespitst. De vaardigheden die je nodig hebt om zo’n leergang te ontwikkelen leer je in de post-hbo-opleiding Jonge kind. Wat is er zo bijzonder aan deze opleiding? Twee afgestudeerde leerkrachten vertellen.

Onlangs heeft de post-hbo-opleiding Jonge kind weer een mooie groep specialisten Jonge kind afgleverd. Hun opleidingstraject sloten we feestelijk af met interessante eindpresentaties. In september begint er een nieuwe groep!
 
Esther Koopman startte de opleiding met veel bovenbouwervaring en nog weinig kennis over het jonge kind:
‘Ik heb de afgelopen periode ontzettend veel geleerd en mijzelf kunnen ontwikkelen tot een startbekwame onderbouwleerkracht. Iedere bijeenkomst gaf me nieuwe inspiratie, leerde me achtergronden en zette me aan tot het aanpassen van mijn onderwijs in de klas. Ik heb genoten van de opgedane kennis en breng deze nu, met veel plezier, in de praktijk. Hierdoor is het een stuk makkelijker geworden mijn werk te kunnen doen en echt oog te kunnen hebben voor de ontwikkeling van de kleuters in mijn klas.Ik heb Driestar hogeschool ervaren als een prettige plek om de opleiding te volgen. We hadden een professionele docente en zij heeft ons ook gedurende de opleiding vanaf de zijlijn gecoacht.’
 
Lya den Haan had al veel ervaring in de onderbouw van verschillende scholen:
‘Waarom ik zo blij ben met de post-hbo Jonge kind? Ik heb een mooie reis mogen maken tijdens deze prachtige opleiding. Deze opleiding heeft me meer ruimte gegeven om het spel bij het jonge kind zichtbaar en tastbaar te maken. Ook heeft deze opleiding me laten verbinden, verruimen en verwoorden. Hierdoor ben ik nog meer gaan stralen in het werken voor en met het jonge kind. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft hierdoor een mooie stap vooruit kunnen maken. Ik kijk echt weer met frisse, vernieuwde ogen naar deze mooie doelgroep.’

Word ook jij specialist jonge kind?

De post-hbo-opleiding Jonge kind start weer in het nieuwe cursusjaar! Het is een praktijkgerichte opleiding met een sterke theoretische onderbouwing. In anderhalf jaar groei je uit tot specialist Jonge kind. Tijdens de opleiding staat jouw handelen in de klas en de context van jouw school centraal. Onderwerpen die in deze opleiding aan bod komen zijn onder andere groepsmanagement, de diverse ontwikkelingslijnen, executieve functies en identiteit.

Kijk op onze website voor de data en informatie en schrijf je snel in!

Meer nieuws