Doet jouw school al mee aan Uurtje voor de klas? 10 december 2020

Om ook anderen enthousiast te maken voor het leraarschap, wordt in maart weer de campagne Uurtje voor de klas georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen een dagdeel ervaren hoe het is om leraar te zijn. Er zijn nog basisscholen nodig die hun deuren openstellen voor deze mensen. Meld jouw school aan!

Van 8 tot en met 12 maart (let op: in eerdere berichten werd februari genoemd, maar de campagne is verplaatst naar maart) openen reformatorische scholen in heel Nederland hun deuren voor geïnteresseerden in het leraarsvak: van havo-scholieren tot zijinstromers. Op een school naar keuze kunnen zij een dagdeel meelopen met een leraar, waarbij ze ook zelf een actieve bijdrage mogen leveren aan de les.
 
Aan de campagne voor het basisonderwijs doen diverse christelijk-reformatorische basisscholen mee. De actie wordt gesteund door onder andere VGS, Driestar hogeschool, KOC Diensten, VBSO, RMU en het Hoornbeeck College. Vanuit het voortgezet onderwijs zijn de zeven reformatorische scholen en de lerarenopleiding voortgezet onderwijs van Driestar hogeschool aangesloten.
 
Doe mee! Voor meer informatie en aanmelden: info@endanbenjeleraar.nl.
 

Meer nieuws

  • Diagnostiek van ernstige enkelvoudige dyslexie in coronatijd

   De dyslexiezorg voor kinderen gaat bij Driestar educatief door, ondanks dat basisscholen gesloten zijn als gevolg van de lockdown die op 14 december 2020 werd afgekondigd.

  • Begin met een gedicht - ook online!

   Ook in deze tijd van online lesgeven is het prima mogelijk om een les met een gedicht te beginnen. Je hebt dan een kort, maar mooi gezamenlijk moment met je klas. Het voorlezen kun je uitbreiden met een opdrachtje.

  • Webinars introductie burgerschapsonderwijs

   Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

  • We zijn er voor jou: gratis vragenuur onderwijs in coronatijd

   De tweede lockdown vanwege het coronavirus vraagt veel van ons. Op persoonlijk vlak maar ook in ons werk op school, naar leerlingen en naar collega-docenten. Driestar onderwijsadvies wil je daar graag bij helpen. Daarom starten vanaf volgende week de coronavragenuurtjes om je op weg te helpen met vragen, samen te sparren over onderwerpen waar je tegenaan loopt en je te inspireren met ideeën.

  • Rapportenvergadering: Zien!vo geeft inhoud

   Een bonte verzameling van activiteiten en meningen: de rapportenvergadering. Waar de een constructief probeert bij te dragen is de ander bijna in slaap gesukkeld. Weer een ander doet wat nakijkwerk, terwijl een vierde de tijd tot het weekend aftelt en alleen reageert als hem wat gevraagd wordt. Herkenbaar?