Dicht je rijk! 16 november 2021

Schrijf samen met je klas een gedicht en win een boekenpakket ter waarde van €100! Tot 9 december kun je nog meedoen.

In de Kinderboekenweek hebben we een wedstrijd uitgeschreven: je leest aan je klas een jeugdboek voor dat nog niet zo lang op de markt is (verschenen na 2010) en slaat vervolgens met de kinderen aan het dichten. Als een heel boek niet lukt, mag het ook een hoofdstuk zijn, een spannend of humoristisch gedeelte, of een prentenboek. Dat kost minder tijd en kan net zo goed inspiratie opleveren.

Een gedicht kan gaan over een personage of een leuke gebeurtenis, maar ook over de schrijver die het boek schrijft, de illustrator die de platen heeft getekend enzovoorts.  
 
Het kan een gezamenlijk werk van je groep zijn, maar net zo goed werk van een klein groepje uit de klas of het beste gedicht van een van de leerlingen. Kijk in het originele bericht nog even de spelregels na en laat die dichtader vloeien! Wij houden van poëzie en zien je bijdrage graag naar Gouda komen.
 

Meer nieuws

  • Als stuurman ben je onderdeel van de bemanning

   “In een adbij is de abt degene aan wie meer is toevertrouwd en aan wie meer mag worden opgevorderd,” vertelde Wil Derkse tijdens de masterclass Lessen uit de Benedictijnse stuurmanskunst. “Maar hij hoeft het niet alleen te doen. Als stuurman ben je onderdeel van de bemanning en hoef je niet alles te kunnen.”

  • Zonder gids geen doel – save the date

   Binnenkort verschijnt Gidsen, een christelijke schoolpedagogiek. Op het jaarlijkse symposium Christelijk leraarschap van Driestar educatief besteden we aandacht aan het gedachtegoed van Gidsen, omdat we denken dat het verschijnen van Gidsen een belangrijk moment voor het onderwijs is. Save the date dus: woensdagmiddag 26 januari 2022 in de St. Janskerk te Gouda.

  • Nieuw dyslexieprotocol – de belangrijkste veranderingen op een rij

   Je hebt het vast al wel gehoord: per 1 januari 2022 gaat het nieuwe protocol 3.0 van het NKD (Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie) in!

  • Nieuwe uitgave Leeslamp-serie

   ‘Gevaar in de bergen’, geschreven door Bert Wiersema is het nieuwe deeltje in de serie ‘de Leeslamp’. Het betreft hier een leesboek, dat spannend is, maar met een laag AVI-niveau, speciaal geschreven voor de moeilijk lezende of dyslectische leerling.

  • Gezocht: onderwijsinnovators met liefde voor taal

   Denk jij wel eens aan het verbeteren van het taalonderwijs op je school maar weet je niet goed hoe? En zoek je naar manieren om je collega’s ook enthousiast te maken voor taalbeleid? Dan past de post-hbo-opleiding Taalcoördinator bij jou. We starten in januari 2022 met een nieuwe groep.